Co je po smrti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
10.6.19 17:10
@Moni0101 píše:
Mela jsem tu cest sedet v letadle asi hodinu vedle pro me jednoho z nejinteligentnejsich zijicich psychiatru Stanislava Grofa. Dost mi utkvela v pameti jeho veta, ze tak od pulky zivota bychom se meli vsichni zabyvat smrti. V dnesni spolecnosti ji vsak ale „odsouvame“ aby nedejbuh nebyla videt a spousta lidi je pak pred samotnou smrti prekvapena, docela trpi a muze mit i deprese. Je to samozrejme jeho nazor, ale treba ja s nim souhlasim. :)

Díky tomu, že mi ve 29 umřela máma, smrtí jsem se dost intezivně zabývala ani ne v polovině života (doufám). Smrtí fakt překvapena nebudu, protože nežiju ve vzduchoprázdnu a sem tam mě myšlenka na ni přepadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
10.6.19 17:14

@Anetaa120 Prosím Tě, tady se těch lidí vůbec neptej… Viz moje diskuse tady kdesi. Filosofická a psychologická témata se tu rozebírat moc nedají, na to ony nemají prostě duchovní kapacitu.. I podle komentářů zde, co jsem jen tak nahlédla, je to očividné :) Ony mají v hlavě prostě jen domácnost a nějaký praktický život, do nějakého duchovna nebo psychologie vůbec nevidí… Nepoberou ani základní myšlenky, které už zná kdekdo, kdo se o to byť jen trošku někdy zajímal či se prostě alespoň trošičku v tom životě otevřel. Nad touhle otázkou přemýšlím už dlouho a s těmi pocity to mám úplně stejně jako Ty, kdybys chtěla, napiš kdyžtak do zpráv :) Mám celkem jasnou teorii (není teda jen moje, spíš tak obecně mezi lidmi jako já přijímaná). To člověk pak už prostě cítí :) A nic rozhodně nebude.. To píšou holt ti, co se nad tím ani moc neumí, či nechtějí zamyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.19 17:20
@freya7171 píše:
@Anetaa120 Prosím Tě, tady se těch lidí vůbec neptej… Viz moje diskuse tady kdesi. Filosofická a psychologická témata se tu rozebírat moc nedají, na to ony nemají prostě duchovní kapacitu.. I podle komentářů zde, co jsem jen tak nahlédla, je to očividné :) Ony mají v hlavě prostě jen domácnost a nějaký praktický život, do nějakého duchovna nebo psychologie vůbec nevidí… Nepoberou ani základní myšlenky, které už zná kdekdo, kdo se o to byť jen trošku někdy zajímal či se prostě alespoň trošičku v tom životě otevřel. Nad touhle otázkou přemýšlím už dlouho a s těmi pocity to mám úplně stejně jako Ty, kdybys chtěla, napiš kdyžtak do zpráv :) Mám celkem jasnou teorii (není teda jen moje, spíš tak obecně mezi lidmi jako já přijímaná). To člověk pak už prostě cítí :) A nic rozhodně nebude.. To píšou holt ti, co se nad tím ani moc neumí, či nechtějí zamyslet.

Promluvila studentka dvou vysokých škol :P Nic o nás nevíš, takže se neztrapňuj takovým prohlášením. Ostatně, nikdo nemá jasnou a neochvějnou jistotu, že něco po životě je. Takže se nevysmívej těm, co na to prostě nevěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.6.19 17:27

@Russet to je naprostá ztráta energie ;) je to princip starý snad jak lidstvo samo - prohlásit o sobě, ze vím něco víc a pronikla jsem do větší hloubky. Je to velmi efektivní způsob jak eliminovat nepohodlné diskuze, či vlastní nedostatek argumentů. Velmi casto využíváno k manipulaci, i když myslím, ze konkrétně tahle slečna tomu snad i věří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
10.6.19 17:29

Moje mama rika:„po smrti musi byt dobre, protoze se od tama jeste nikdo nevratil“ tak asi tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37450
10.6.19 17:34

Asi se vrátím tam, kde jsem byl před narozením. :think:
Co zůstane? Třeba bušhidó říká že přetvá jen čest. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
10.6.19 17:36

Taky by mě to zajímalo, ale odpověď nedostanu. I když někdo tvrdí že nic nebo někdo, že ano, s jistotou to neví nikdo. Všechno jsou to jen domněnky. Asi je lepší nad tím nepřemýšlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
10.6.19 19:06
@Russet píše:
Díky tomu, že mi ve 29 umřela máma, smrtí jsem se dost intezivně zabývala ani ne v polovině života (doufám). Smrtí fakt překvapena nebudu, protože nežiju ve vzduchoprázdnu a sem tam mě myšlenka na ni přepadne.

Verim, ze nebudes prekvapena, vetsinou toto tema zpracovavame kdyz umre nekdo blizky. Je mi to lito s mamkou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
10.6.19 19:11

Doporučuji Ti moc tuto část seriálu, který byl natočen na motivy Bulgakovova románu Mistr a Markétka. Mě to velice zaujalo, seriál jsem pak shlédla celý a četla jsem i knihu. Je to o tom, jak dva zatvrzelí ateisté vedou rozhovor s ďáblem.
https://www.youtube.com/watch?…
Jen upozorňuji, že se jedná o poměrně náročné dílo, kdo se nevyzná aspoň trochu ve filosofii, teologii, nezná bibli, tak si to moc neužije. Aneb slovy Hujera: I já jsem s tím měla problémy.))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
10.6.19 19:13
@Russet píše:
Všechny tyhle pocity jako mimo tělo a světlo na konci tunelu se dají logicky vysvětlit. Na život po životě nevěřím, ač jsem takové knihy kdysi četla.

Logicky prave ne :mrgreen:, aby clovek neco z toho trosicku pochopil musi za logiku do prozitku… A ten se bohuzel sdilet neda… Ja jsem za sve prozitky velice vdecna, a vim, ze ne kazdy ma to stesti ci potrebu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
10.6.19 19:24

Jeste pro vsechny

Tema smrti je vyborne zpracovane v 13 dilnem serialu Viliama Poltikovice Brana Smrti. (Zadarmo na youtube) Posilam link na 7.dil - Ochody blizkych. Podle me jeden s nejlepsich dokumentu o smrti od citliveho a moudreho autora. https://youtu.be/nnRQTARvp-0

Příspěvek upraven 10.06.19 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
10.6.19 19:26
@Moni0101 píše:
@arinecka Tak ca 40 let? No to ja se poradne nezeptala a dodnes si to vycitam… Ale verim, ze jde o to pokladat si otazky jako zakladatelka. A pidit se po odpovedich… Jak intenzivne, to uz zalezi na kazdem z nas…

Proto jsem se ptala, nikdo právě neví, kolik má ještě času :nevim: Ale jako jo, tohle je hodně zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.19 20:18
@arinecka píše:
Proto jsem se ptala, nikdo právě neví, kolik má ještě času :nevim: Ale jako jo, tohle je hodně zajímavé.

Myslím, že „správné“ to je v každém věku. Synovi jsem citlivě vysvětlila odchod dědečka. Občas o něm mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
10.6.19 20:40
@Russet píše:
Myslím, že „správné“ to je v každém věku. Synovi jsem citlivě vysvětlila odchod dědečka. Občas o něm mluví.

Tak to urcite, v tomhle se nema mlzit, smrt je prirozena a ceka nas to vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122484
10.6.19 20:49
@freya7171 píše:

Možná mají jiné starosti… No, mně taky nedávno zemřela žena - a zeptat se jí nemůžu a ani to nejde. Holt - každý jsme jiný, každý máme jinou víru a proto jsme tak různí. Jaký by byl ten svět, kdybychom znali všechny odpovědi a byli tak stejní? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat