Co je po smrti?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Moni0101 píše:
Mela jsem tu cest sedet v letadle asi hodinu vedle pro me jednoho z nejinteligentnejsich zijicich psychiatru Stanislava Grofa. Dost mi utkvela v pameti jeho veta, ze tak od pulky zivota bychom se meli vsichni zabyvat smrti. V dnesni spolecnosti ji vsak ale „odsouvame“ aby nedejbuh nebyla videt a spousta lidi je pak pred samotnou smrti prekvapena, docela trpi a muze mit i deprese. Je to samozrejme jeho nazor, ale treba ja s nim souhlasim.
Díky tomu, že mi ve 29 umřela máma, smrtí jsem se dost intezivně zabývala ani ne v polovině života (doufám). Smrtí fakt překvapena nebudu, protože nežiju ve vzduchoprázdnu a sem tam mě myšlenka na ni přepadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetaa120 Prosím Tě, tady se těch lidí vůbec neptej… Viz moje diskuse tady kdesi. Filosofická a psychologická témata se tu rozebírat moc nedají, na to ony nemají prostě duchovní kapacitu.. I podle komentářů zde, co jsem jen tak nahlédla, je to očividné
Ony mají v hlavě prostě jen domácnost a nějaký praktický život, do nějakého duchovna nebo psychologie vůbec nevidí… Nepoberou ani základní myšlenky, které už zná kdekdo, kdo se o to byť jen trošku někdy zajímal či se prostě alespoň trošičku v tom životě otevřel. Nad touhle otázkou přemýšlím už dlouho a s těmi pocity to mám úplně stejně jako Ty, kdybys chtěla, napiš kdyžtak do zpráv
Mám celkem jasnou teorii (není teda jen moje, spíš tak obecně mezi lidmi jako já přijímaná). To člověk pak už prostě cítí
A nic rozhodně nebude.. To píšou holt ti, co se nad tím ani moc neumí, či nechtějí zamyslet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@freya7171 píše:
@Anetaa120 Prosím Tě, tady se těch lidí vůbec neptej… Viz moje diskuse tady kdesi. Filosofická a psychologická témata se tu rozebírat moc nedají, na to ony nemají prostě duchovní kapacitu.. I podle komentářů zde, co jsem jen tak nahlédla, je to očividnéOny mají v hlavě prostě jen domácnost a nějaký praktický život, do nějakého duchovna nebo psychologie vůbec nevidí… Nepoberou ani základní myšlenky, které už zná kdekdo, kdo se o to byť jen trošku někdy zajímal či se prostě alespoň trošičku v tom životě otevřel. Nad touhle otázkou přemýšlím už dlouho a s těmi pocity to mám úplně stejně jako Ty, kdybys chtěla, napiš kdyžtak do zpráv
Mám celkem jasnou teorii (není teda jen moje, spíš tak obecně mezi lidmi jako já přijímaná). To člověk pak už prostě cítí
A nic rozhodně nebude.. To píšou holt ti, co se nad tím ani moc neumí, či nechtějí zamyslet.
Promluvila studentka dvou vysokých škol
Nic o nás nevíš, takže se neztrapňuj takovým prohlášením. Ostatně, nikdo nemá jasnou a neochvějnou jistotu, že něco po životě je. Takže se nevysmívej těm, co na to prostě nevěří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet to je naprostá ztráta energie
je to princip starý snad jak lidstvo samo - prohlásit o sobě, ze vím něco víc a pronikla jsem do větší hloubky. Je to velmi efektivní způsob jak eliminovat nepohodlné diskuze, či vlastní nedostatek argumentů. Velmi casto využíváno k manipulaci, i když myslím, ze konkrétně tahle slečna tomu snad i věří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mama rika:„po smrti musi byt dobre, protoze se od tama jeste nikdo nevratil“ tak asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi se vrátím tam, kde jsem byl před narozením. ![]()
Co zůstane? Třeba bušhidó říká že přetvá jen čest. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky by mě to zajímalo, ale odpověď nedostanu. I když někdo tvrdí že nic nebo někdo, že ano, s jistotou to neví nikdo. Všechno jsou to jen domněnky. Asi je lepší nad tím nepřemýšlet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Díky tomu, že mi ve 29 umřela máma, smrtí jsem se dost intezivně zabývala ani ne v polovině života (doufám). Smrtí fakt překvapena nebudu, protože nežiju ve vzduchoprázdnu a sem tam mě myšlenka na ni přepadne.
Verim, ze nebudes prekvapena, vetsinou toto tema zpracovavame kdyz umre nekdo blizky. Je mi to lito s mamkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji Ti moc tuto část seriálu, který byl natočen na motivy Bulgakovova románu Mistr a Markétka. Mě to velice zaujalo, seriál jsem pak shlédla celý a četla jsem i knihu. Je to o tom, jak dva zatvrzelí ateisté vedou rozhovor s ďáblem.
https://www.youtube.com/watch?…
Jen upozorňuji, že se jedná o poměrně náročné dílo, kdo se nevyzná aspoň trochu ve filosofii, teologii, nezná bibli, tak si to moc neužije. Aneb slovy Hujera: I já jsem s tím měla problémy.))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Všechny tyhle pocity jako mimo tělo a světlo na konci tunelu se dají logicky vysvětlit. Na život po životě nevěřím, ač jsem takové knihy kdysi četla.
Logicky prave ne
, aby clovek neco z toho trosicku pochopil musi za logiku do prozitku… A ten se bohuzel sdilet neda… Ja jsem za sve prozitky velice vdecna, a vim, ze ne kazdy ma to stesti ci potrebu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste pro vsechny
Tema smrti je vyborne zpracovane v 13 dilnem serialu Viliama Poltikovice Brana Smrti. (Zadarmo na youtube) Posilam link na 7.dil - Ochody blizkych. Podle me jeden s nejlepsich dokumentu o smrti od citliveho a moudreho autora. https://youtu.be/nnRQTARvp-0
Příspěvek upraven 10.06.19 v 19:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moni0101 píše:
@arinecka Tak ca 40 let? No to ja se poradne nezeptala a dodnes si to vycitam… Ale verim, ze jde o to pokladat si otazky jako zakladatelka. A pidit se po odpovedich… Jak intenzivne, to uz zalezi na kazdem z nas…
Proto jsem se ptala, nikdo právě neví, kolik má ještě času
Ale jako jo, tohle je hodně zajímavé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
Proto jsem se ptala, nikdo právě neví, kolik má ještě časuAle jako jo, tohle je hodně zajímavé.
Myslím, že „správné“ to je v každém věku. Synovi jsem citlivě vysvětlila odchod dědečka. Občas o něm mluví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Myslím, že „správné“ to je v každém věku. Synovi jsem citlivě vysvětlila odchod dědečka. Občas o něm mluví.
Tak to urcite, v tomhle se nema mlzit, smrt je prirozena a ceka nas to vsechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@freya7171 píše:
@Anetaa120 Prosím Tě, tady se těch lidí vůbec neptej… Viz moje diskuse tady kdesi. Filosofická a psychologická témata se tu rozebírat moc nedají, na to ony nemají prostě duchovní kapacitu.. I podle komentářů zde, co jsem jen tak nahlédla, je to očividnéOny mají v hlavě prostě jen domácnost a nějaký praktický život, do nějakého duchovna nebo psychologie vůbec nevidí… Nepoberou ani základní myšlenky, které už zná kdekdo, kdo se o to byť jen trošku někdy zajímal či se prostě alespoň trošičku v tom životě otevřel. Nad touhle otázkou přemýšlím už dlouho a s těmi pocity to mám úplně stejně jako Ty, kdybys chtěla, napiš kdyžtak do zpráv
Možná mají jiné starosti… No, mně taky nedávno zemřela žena - a zeptat se jí nemůžu a ani to nejde. Holt - každý jsme jiný, každý máme jinou víru a proto jsme tak různí. Jaký by byl ten svět, kdybychom znali všechny odpovědi a byli tak stejní?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit