Co ještě neumí vaše 14měsíční batolata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2801
16.1.13 13:02

@avm3 Tak to je skoro stejné. Jo a vylézt na gauč taky umí i slézt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
16.1.13 13:08

Tak malej zacal chodit v 15 mesicich, ted v necelych 17 uz lita jako o zavod. Zato ale nemluvi, jenom si zvatla, krici a ukazuje. :mrgreen: Ale hodne toho rozumi a misto mluveni ma svoji znakovou rec. Bohuzel casto ma stejny znak na vic veci, tak se v tom stejne nevyznam, co mi chce rict. :mrgreen: Nocnik zatim vubec, ani jsem jeste nezkousela. Naji se pekne - rukama. Se lzickou si hraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
16.1.13 13:15

@CokeLady tak prcek je ještě prcek malej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
16.1.13 14:23

@bobin Jo, přesně tak, to jí baví nejvíc, někam vylézat :) Ale chodit, to ne :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
16.1.13 14:27

Vy jste nejhaky narocny, jakej nocnik? jaky ukazovani zviratek? jaky mluveni? Muj mladej nechodi (15m) a nijak extra nervni z toho nejsem :-) Kamoska ma 14m a tedka se teprve naucila lezt a postavovat u matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
16.1.13 18:05

@Kakika před prvníma narozeninama ;)

• Citovat
  • Upravit
Katerina38
17.1.13 10:11

Ahojky, tak my chodíme od roku, umíme akorát tata, jak dělá pejsek, ukazuje předměty jako boty, hrníček, míč a asi dalších 10 věcí, jak je veliký, nos oči, pusinku, obočí a paci paci, jinak taky nic víc a nočník? :mrgreen: jen někdy náhodou, ale žádné cílené a uvědomělé volání ne :)

• Citovat
  • Upravit
1038
17.1.13 14:19

Tak já to mám doma dvakrát u dvojčat. Holčička víc komunikuje a hodně rozumí, umí paci, pá, jak je veliká, jak se máš a povída táta, mama, baba, Dada(to je bráška Daneček), Nena(dtarší sestra), ham, bác, haf. Ale jinak jen mrčí a ukazuje na věci a svým eeee mě vytáčí. To malej neříká skoro nic, jen mama, tata a moc toho ani neukazuje a ani ho to nezajímá. Chodit začali chvíli po prvních narozkách, holčička o 14 dní dřív. Každý je jiný, ale to neřeším, časem se to srovná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
28.3.14 11:33

Zapojím se do diskuze. Klukovi bude za pár dní 14 měsíců a přijde mi úplně mimo :roll:
Samozřejmě nechodí, v prostoru se sám nepostaví, všechno s držením, jinak se sune na kolena.
Vydává zvuky neidentifikovatelného charakteru. Říká zřetelně Táta, ale nemá tím namysli rozhodně toho, koho by měl mít. Slovo máma je asi sprostý.
Umí dělat indiána a prdět pusou, to celkem na požádání. Nedávno se naučil tleskat, ale to dělá jen když do něj ryju fakt hodně, to samé s máváním.
Neukazuje na nic, společné prohlížení knížek je nuda, radši jde hrabat odpaďák, leze do myčky, nebo na gauč - ten umí i slézat, jinak se prdelí po bytě a hraje si s tím, co zrovna najde a hlavně, když mu to nikdo nenutí. Vyndává rád kelímky, bourá věž z nich, sundává kroužky z tyče, před pár dny se jen naučil i nandat. No a to je asi vše. Prostě mimoň. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
28.3.14 13:05

@erenza je to uplně normální řekla bych. V tomhle věku moje malá snad neříkala nic táta je první slovo co se většina dětí naučí, máma u nás byla taky později. Takže na mluvení má dost času, já myslím že to umí jen se mu nechce uvidíš že tě překvapí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
28.3.14 13:15
@bobin píše:
@erenza je to uplně normální řekla bych. V tomhle věku moje malá snad neříkala nic táta je první slovo co se většina dětí naučí, máma u nás byla taky později. Takže na mluvení má dost času, já myslím že to umí jen se mu nechce uvidíš že tě překvapí

No to bych mu radila :lol:
Včera jsme měli na návštěvě kluka, staršího jen o 9 dní. Sedla jsem si z něj na prdel, s mámou normálně komunikuje, ukáže na požádání, kde je televize, váza, obraz - i v cizím bytě, takže tomu fakt rozumí. Uvaří kafe - míchá šroubovákem v kelímku a takhle vaří. Kam jdeš? Tam…co tam budeš dělat? Nevim…tak buď s námi - Tady…a vrátí se k nám. Tohle mě odrovnalo, vím, že děti se nemají porovnávat, ale náš je asi tak o milion světelných let za ním. :zed: Jediný, co mě za těch několik hodin potěšilo, že ten její kluk neumí vylézt na gauč a náš jo. Jinak normálně běhá, ten náš po kolenou. Nikdy jsem neviděla takhle rozdílný stejně starý děti. Moje mateřský ego dostalo zabrat :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.03.14 v 13:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
28.3.14 13:30

@erenza Tak to chápu ale to je výjímka že takhle brzo, tak třeba zkus chodit po bytě a ukazovat říkat věci pak se ho třeba zeptej aby měl tu slovní zásobu a uč ho třeba kde máš nos, oči, pusu, musíš mít trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
28.3.14 13:52

@bobin

No co myslíš, že jsem dneska od rána dělala :lol:
Tohle je okno, tady je kytka, auto, pes, bůůů, chrochro, kokoko, nos, pusa…dítě na mě kouká jak na idiota a jde si radši po svých :D
Jestli mě někdo poslouchal ze sousedů, tak si museli myslet, že jsem se totálně pomátla.
Jeho to prostě nezajímá, zatím nepřišel na to, že jsou věci, který mají jména, barvy, on že má něco na obličeji… jediný co se mi ještě včera podařilo, že jsem ho naučila berany duc. To pochopil rychle a řehtá se tomu. A mě bolí čelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
28.3.14 14:05

No zkoušej to nebo třeba chvíli on na to příjde. My to měli taky tak já dělala a Domča na mě koukala jako Mámo co to děláš. Tak jsem jí chvíli nechala a pak zase, třeba ve vaně kde máš bříško atd. oni si to ukládají v mozečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
28.3.14 14:50

@erenza Holky, to jsem se pobavila :palec:. Úplně jsem tě viděla chrochtat po tom bytě :lol:.
Víš co ti řeknu, vůbec nesrovnávej, to by jsi se zbláznila. Vím o čem mluvím, mám totiž dvojčátka, holčičku a chlapečka.
Holčička vždycky byla jak ten váš chlapeček na návštěvě a klučík je přesně jako Tvůj malý :mrgreen:. A to se s nima dělá všechno stejně. Malá byla vždycky hrozně moc bystrá, vnímává, brzo mluvila, chápala spoustu věcí a malý nic.
Už jsem si dala u doktorky i žádanku na vyšetření, jestli není třeba nahluchlý :roll:. No, nakonec jsem ho nikam netahala. On si prostě věci dělá po svém, jak mu to vyhovuje. On se to naučí časem. Třeba plíny, malá je už jakou dobu bez plín a panáčka přebaluji i přes den, protože nemá čas mi říct ani to pitomé aa :roll:.A to jim bude za chvíli 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí