Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, poraďte, co mám dávat k večeři pro svoji holčičku?začala mi totiž teď odmítat kaši k večeři. Stále totiž kojím, ale k večeři jí to určitě nestačí, tak nevim co dál. Zkoušela jsem jí dát ochutnat puding a myslím, že jí moc chutná, ale nevim, jak s mlékem před ukončením 1 roku?normálně mi jí jogurty, tvaroh i kefír a zákys, tak alergii na kravskou bílkovinu určitě mít nebude, ale nejsem si úplně jistá, abych jí nějak neublížila. Nebo poraďte něco jiného, co dáváte vašim miláčkům k večeři?děkuji ![]()
Ahoj! Já jsem kupovala bio pudink Alnatura v DM a přidávala Sunar až byl hotový, jinak jsem ho vařila normálně s vodou a tmavým cukrem a pak jsem holkám dávala hlavně chlebíky a rohlíky s máslem, sýrem, tvarohem a tak. Klasické mléko jsem dávala až po ukončeném 1 roce. My moc na mléčné výrobky nejsme (ani já ani holky), takže u nás kaše nejely nikdy ani jogurty moc nejedí.Jinak u nás k večeři jede hlavně to, co v poledne čili polívky. M.
No tak tohle teď taky řeším. Malá je kojená UM nepije vůbec kaše jí nedělají dobře takže je nedávám. Chleba sní asi třikrát do pusy
Puding dávat na večeři nebudu. Tvaroh taky zatím nedávám ten až po roce. Syn i já jsme atopici takže si dávám větší pozor u malé. Jogurt dávám na takovou pozdní svačinu. Takže s večeří si moc rady taky nevím
a k tomu je drobounká takže trochu vykrmit by potřebovala ![]()
Ahoj,
malý mi taky začal odmítat kaši na večeři, tak mi dr. doporučila dávat polévky a nebo zeleninu. S tím je malý spokojený a pěkně večeří.
Já bych jí dala cokoliv, ale v poslední době mi nechce jíst skoro nic, ale zkusim to. Taky je drbounká v 11 měsících měla 7650 g a 76 cm, takže hubená a dlouhá ![]()
Ahoj, a nerostou jí zoubky? Nám Terezka taky nechtěla nic moc jíst, ale chtěla víc kojit. Když se vyklubal zub, tak to všechno dohnala. ![]()
No zuby jí teď rostou, ale jsou všechny už venku, nahoře 4 a dole 2, jinde jsem zatím nic nezahlídla, ale dneska jedla docela hezky, tak to snad pude takhle dál, děkuji za příspěvky ![]()
Dobrý den maminky, znovu otvírám tuto diskuzi, protože můj dotaz je na podobné téma. Syn má 13měsíců a už jsem bezradná, co se týče stravy!
Zde náš jídelníček:
Ráno: chleba + máslo a marmeláda nebo med, 200 ml polotučného mléka, protože UM už nechce
Dopoledne: domácí bílý jogurt + ovesné vločky, trošku marmelády nebo jogurt + ovoce nebo pribiňák a pár piškotků
Oběd: masozeleninová polívka nebo luštěniny nebo masozelenina a nějaká příloha nebo něco, co vařím i pro nás a může to i on např. koprovka s vejcem a knedlíkem
odpoledne: chleba s lučinou + rajče a nebo k tomu trošku ovoce
Večer vůbec nevím co, protože kaše instantní už nechce pár měsíců a krupicovou už vůbec ne. Další pečivo mu už dávat nechci tak si nevím rady…
Prosím PORAĎTE!!! Děkuju.
Těstoviny s trochou másla, hroznového cukru a skořice? Nebo žemlovka z přesnídávky a trochy tvarohu…
@nexxita Tak měla bys mu dávatplnotučné čerstvé mléko, odpolední svačinu- chleba vyměnit za ovoce nebo jogurt, protože ovoce je tam žalostně mílo a pak můžeš dát večer chleba prtože ho odpoledne mít nebude nebo to, co měl k obědu. Jinak můžeš dělat různé pomazánky, plátkový sýr, šunku nejvyšší jakosti a pod. Nevím, vyznělo to, jakože má ráno vždy chleba se sladkým, jestli obměňuješ tak OK. ![]()
Dcera nejí ani pečivo ani kaše..večer mívá většinou nějakou polévku.
@nexxita Jinak kaši můžeš dělat i z rýže, jáhel, prodávají i kukuřičnou kaši… Posypat trochu holandským hořkým kakaem nebo přidat ovoce, malej ty instantní dětské kaše taky nejí, ale vařené ze zmíněnýcch surovin ano. miluje vločkovou kaši s malinama ![]()
Synovi je rok a zatím má na noc jen UM, ale plánuju mít jednu svačinu čistě ovocnou a druhou mléčnou (jogurt, tvaroh, domácí Lipánek, mléčný koktejl…) a na večeři chleba. (Zatím střídám chleva s čistě mléčnou svačinou.)
Jinak se dává na večeři to stejné co k obědu, nebo podobné variace, nebo to co jíte vy ![]()
Ještě mě napadá rýžový nákyp s ovocem nebo tvarohem nebo i se zeleninou a nějakým masem, jako rizoto.
@Billi prosimtě zmiňuješ v příspěvku domácí lipánek. Můžu se zeptat jak ho děláš?