Co k večeři téměř pro roční dítě?

1633
20.1.09 10:53

Co k večeři téměř pro roční dítě?

Ahoj holky, poraďte, co mám dávat k večeři pro svoji holčičku?začala mi totiž teď odmítat kaši k večeři. Stále totiž kojím, ale k večeři jí to určitě nestačí, tak nevim co dál. Zkoušela jsem jí dát ochutnat puding a myslím, že jí moc chutná, ale nevim, jak s mlékem před ukončením 1 roku?normálně mi jí jogurty, tvaroh i kefír a zákys, tak alergii na kravskou bílkovinu určitě mít nebude, ale nejsem si úplně jistá, abych jí nějak neublížila. Nebo poraďte něco jiného, co dáváte vašim miláčkům k večeři?děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
20.1.09 10:57

Ahoj! Já jsem kupovala bio pudink Alnatura v DM a přidávala Sunar až byl hotový, jinak jsem ho vařila normálně s vodou a tmavým cukrem a pak jsem holkám dávala hlavně chlebíky a rohlíky s máslem, sýrem, tvarohem a tak. Klasické mléko jsem dávala až po ukončeném 1 roce. My moc na mléčné výrobky nejsme (ani já ani holky), takže u nás kaše nejely nikdy ani jogurty moc nejedí.Jinak u nás k večeři jede hlavně to, co v poledne čili polívky. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
20.1.09 13:29

No tak tohle teď taky řeším. Malá je kojená UM nepije vůbec kaše jí nedělají dobře takže je nedávám. Chleba sní asi třikrát do pusy :? Puding dávat na večeři nebudu. Tvaroh taky zatím nedávám ten až po roce. Syn i já jsme atopici takže si dávám větší pozor u malé. Jogurt dávám na takovou pozdní svačinu. Takže s večeří si moc rady taky nevím :? a k tomu je drobounká takže trochu vykrmit by potřebovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
20.1.09 15:44

Ahoj,
malý mi taky začal odmítat kaši na večeři, tak mi dr. doporučila dávat polévky a nebo zeleninu. S tím je malý spokojený a pěkně večeří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
20.1.09 16:18

Já bych jí dala cokoliv, ale v poslední době mi nechce jíst skoro nic, ale zkusim to. Taky je drbounká v 11 měsících měla 7650 g a 76 cm, takže hubená a dlouhá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
21.1.09 18:26

Ahoj, a nerostou jí zoubky? Nám Terezka taky nechtěla nic moc jíst, ale chtěla víc kojit. Když se vyklubal zub, tak to všechno dohnala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
21.1.09 20:16

No zuby jí teď rostou, ale jsou všechny už venku, nahoře 4 a dole 2, jinde jsem zatím nic nezahlídla, ale dneska jedla docela hezky, tak to snad pude takhle dál, děkuji za příspěvky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
2.12.12 17:24

Dobrý den maminky, znovu otvírám tuto diskuzi, protože můj dotaz je na podobné téma. Syn má 13měsíců a už jsem bezradná, co se týče stravy!
Zde náš jídelníček:
Ráno: chleba + máslo a marmeláda nebo med, 200 ml polotučného mléka, protože UM už nechce
Dopoledne: domácí bílý jogurt + ovesné vločky, trošku marmelády nebo jogurt + ovoce nebo pribiňák a pár piškotků
Oběd: masozeleninová polívka nebo luštěniny nebo masozelenina a nějaká příloha nebo něco, co vařím i pro nás a může to i on např. koprovka s vejcem a knedlíkem
odpoledne: chleba s lučinou + rajče a nebo k tomu trošku ovoce
Večer vůbec nevím co, protože kaše instantní už nechce pár měsíců a krupicovou už vůbec ne. Další pečivo mu už dávat nechci tak si nevím rady…

Prosím PORAĎTE!!! Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
2.12.12 17:30

Těstoviny s trochou másla, hroznového cukru a skořice? Nebo žemlovka z přesnídávky a trochy tvarohu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.12.12 17:31

@nexxita Tak měla bys mu dávatplnotučné čerstvé mléko, odpolední svačinu- chleba vyměnit za ovoce nebo jogurt, protože ovoce je tam žalostně mílo a pak můžeš dát večer chleba prtože ho odpoledne mít nebude nebo to, co měl k obědu. Jinak můžeš dělat různé pomazánky, plátkový sýr, šunku nejvyšší jakosti a pod. Nevím, vyznělo to, jakože má ráno vždy chleba se sladkým, jestli obměňuješ tak OK. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
2.12.12 17:33

Dcera nejí ani pečivo ani kaše..večer mívá většinou nějakou polévku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.12.12 17:33

@nexxita Jinak kaši můžeš dělat i z rýže, jáhel, prodávají i kukuřičnou kaši… Posypat trochu holandským hořkým kakaem nebo přidat ovoce, malej ty instantní dětské kaše taky nejí, ale vařené ze zmíněnýcch surovin ano. miluje vločkovou kaši s malinama :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.12.12 17:34

Synovi je rok a zatím má na noc jen UM, ale plánuju mít jednu svačinu čistě ovocnou a druhou mléčnou (jogurt, tvaroh, domácí Lipánek, mléčný koktejl…) a na večeři chleba. (Zatím střídám chleva s čistě mléčnou svačinou.)
Jinak se dává na večeři to stejné co k obědu, nebo podobné variace, nebo to co jíte vy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1183
2.12.12 17:35

Ještě mě napadá rýžový nákyp s ovocem nebo tvarohem nebo i se zeleninou a nějakým masem, jako rizoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2307
2.12.12 17:39

@Billi prosimtě zmiňuješ v příspěvku domácí lipánek. Můžu se zeptat jak ho děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová