Co mám dělat s Ferratumem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.2.13 09:12

Jako že půl roku dlužíte 4000kč a nikdo to po Vás nechce je vážně divné, jinak se hádat nehodlám asi máte fakt štěstí, protože mě už druhý den po splatnosti volali kdy zaplatím a posílali sms a pak upomínky poštou! Mám s nima své nemalé zkušenosti a splátky jen ne tři měsíce.

• Citovat
  • Upravit
Slecnaxxx
27.2.13 09:20
@jane-e píše: @barusina jo, tak to je presne ta ceska financni „gramotnost“, zaplatit jeden dluh druhym :roll:

ale prevest pujcku jinam, to ti poradi kazdej financni poradce :nevim:
meles z cesty, pokud ma nekdo takovouhle pujcku (s premrstenym RPSN), tak se naopak doporucuje si to vzit jinde a tuhle svinarnu hned zamaznout. ;)

nedoporucuje se to obracene, jakze kdyz mas pujcku u banky a nestihas splacet tak jim to mas rict a ne si brat novy uver. jde o to, aby ten dluh zustal jeden a jen sis snizila koncovou castku k doplaceni.

• Citovat
  • Upravit
38135
27.2.13 09:40

@Slecnaxxx no nevim, ale pokud nekdo nema na to, aby splatil pujcenych par tisic, tak nebude mit ani na to, aby splacel tech dalsich pujcenych par tisic, kteryma zamazne tu prvni pujcku, za me je to prast jako uhod, stale stejny bludny kruh :nevim: a bohuzel, kdyz si lidi berou tyhle pujcky jak ty pises, s premrstenym RPSN, musi pocitat s tim, jake jsou tam sankce, penize ti nikdo jen tak zadarmo nepujci.. pak je to na konkretni spolecnosti, jak se chovaji dal, tady mi to prijde hodne spatny, kdyz se nejde ani poradne domluvit na splatkovem kalendari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
27.2.13 10:38
@jane-e píše:
@Slecnaxxx no nevim, ale pokud nekdo nema na to, aby splatil pujcenych par tisic, tak nebude mit ani na to, aby splacel tech dalsich pujcenych par tisic, kteryma zamazne tu prvni pujcku, za me je to prast jako uhod, stale stejny bludny kruh :nevim: a bohuzel, kdyz si lidi berou tyhle pujcky jak ty pises, s premrstenym RPSN, musi pocitat s tim, jake jsou tam sankce, penize ti nikdo jen tak zadarmo nepujci.. pak je to na konkretni spolecnosti, jak se chovaji dal, tady mi to prijde hodne spatny, kdyz se nejde ani poradne domluvit na splatkovem kalendari

ale nikdo ji neradi NOVY DRUHY dluh, ale ten stavajici prevest jinam a to se bezne dela. a pujcit si od rodiny je nejelegantnejsi zpusob, jak se z pujcek vyvazat. rodice/kamaradky ti vetsinou nedaji zadny urok ani poplatky za vedeni atd.

naopak mi prijde ze zakladatelka k nejake financni gramotnosti - narozdil od tebe prisla. to co ty popisujes je uplne mimo, radis ji nesmysly. samozrejme ze to lidi delaj, ze si nechaj prvni pujcku a druhou pujckou splacej tu prvni, ale to zakladatelka nedela a ocividne ani v planu delat nema :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Slecnaxxx
27.2.13 10:44
@Anonymní píše:
Nevíte jak to probíhá když nejste schopni splatit u nich půjčku i když se snažím poslat měsíčně alespoň tisíc kč??? Mám u nich celkem i s penálem 16 300 a 3 000 jsem už splatila teď se chystám poslat další 1 000 kč ale mám strach co mě čeká dál jak budou dluh vymáhat a hlavně jak rychle může narůstat když maj rpsn 408 procent ročně.

jinak zakladatelko - zkus si co nejvetsi cast pujcit u rodicu/kamaradky a kdyz ti na to nevyjde tak zbytek u sve banky (treba jen par tisic kontokorentem, at si neberes dalsi velkou pujcku. u toho kontokorentu staci ho jednou za mesic splatit, takze kdyz ti prijde rodicak/vyplata tak se to,,splati,, a pak zase otevre, takze ty uroky nebyvaji tak hrozny)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.13 11:39

Jsem zakladatelka, ten dluh u feratumu splácím mám ho tam 7 měsíců a zatím jsem tam splatila 4 000 z 17 200 a včera mi od nich přišla smska že tam mám ještě dluh 13 200 takže dluh se mi maže, nemám na to to tam poslat celé najednou a půjčku si brát taky nechci protože banka mi nedá mám záznam rodina nepujčí, teD se tam chystám poslat dalších 1000 kč, podle mě zatím u mě vidí snahu, že se snažím alespoň splácet…

• Citovat
  • Upravit
Slecnaxxx
27.2.13 12:02

A kolik mas splacet podle smlouvy?
tech 13.200 je castka pujcena, nebo celkova k zaplaceni?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.13 12:14
@Slecnaxxx píše:
A kolik mas splacet podle smlouvy?
tech 13.200 je castka pujcena, nebo celkova k zaplaceni?

byla to půjčka 10 000 kč za měsíc jsem měla vrátit i s poplatkem 13 300. Protože jsem to neuhradila včas dali mi k tomu ještě pokuty cca 4 000 kč takže to celé vylezlo na 17 200.

• Citovat
  • Upravit
38135
27.2.13 12:35

@Slecnaxxx co na splatkovem kalendari vidis jako nesmysl??? nic jineho jsem neradila, jelikoz to je podle me nejlepsi moznost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
3.3.13 15:50

@jane-e myslela jsem tohle:,,pokud nekdo nema na to, aby splatil pujcenych par tisic, tak nebude mit ani na to, aby splacel tech dalsich pujcenych par tisic, kteryma zamazne tu prvni pujcku, za me je to prast jako uhod, stale stejny bludny kruh"

protoze kdyz pujde k vyhodnejsi pujcce, tak bude mit nizsi urok, tim padem se snizi celkova pohledavka a bude mit moznost si snizit splatky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.13 14:03

Pokud máš u nich velkou část smluvních pokut a nic si nepodepisovala, tak ti může pomoci tohle - http://www.asociace-sos.cz/…uvni-pokuty/

Podle § 544 odst. 2 zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku platí, že smluvní pokutu lze sjednat jen písemně.

citace - Smluvní pokuta nemůže být platně sjednána pouze v rámci smluvních podmínek zveřejněných na internetu, pokud nejsou jednajícími osobami podepsány!

Ale je pouze na tobě, jak si s tím poradíš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel