Firma v likvidaci

Anonymní
30.11.12 13:32

Firma v likvidaci

Ahoj holky jdu k vám zase pro radu, před cca 3 mi lety jsem si vzala půjčku nijak velkou částku ale pak jsem nemohla platit a parkrát se miozval pán jestli zaplatím tak jsem řekla že jo dala jsem třeba po 100 koruně a byl klid jenže tď už se mi cca 2 roky nikdo neozval a když jsem tu firmu hledala tak jsem zístila že je od roku 2011 v likvidaci tak mě zajímá jakto že po mě nechcou peníze a nebo jak si to mám celé vysvětlit. Raděj anonymě děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.11.12 13:42

Podle mě dluhne nezaniká, převádí se ve prospěch věřitelů. Oni se ti ozvou nebo to půjde rovnou k soudu. Nechtěla bych to i s úroky platit. Být tebou začnu to co nejrychleji zjišťovat, hrát mrtvého brouka se Ti nemusí vyplatit!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.12 13:57

Když jsem tu firmu ale našla v obchodním rejstříku tak tam nemají ani vedeno že by dělali půjčky.

• Citovat
  • Upravit
9454
30.11.12 14:29

Ono se kseftuje dost dobre aji s dluhama…takze oni mohli ty dluhy nekomu prodat kdo si vesele uctuje uroky a pak se ti jednou soud ozve..toho ze by nekdo zapomel na pujcku bych se vubec nebala v dnesni dobe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
30.11.12 15:21

POkud je spolecnost v likvidaci, tak je v OR uveden likvidator - s nim bych se spojila a od nej zjistila, co a jak. Jak pise @mikitaa - ze by nekdo zapomnel na pujcku, to by bylo moc velky stesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
30.11.12 20:26

Likvidace znamená jen to, že to balí, že končí s podnikáním a firma zanikne. Na to je předepsaný postup, musí vyrovnat svoje závazky. Tuším, že 2× v odstupu nejméně 14 dnů zveřejní v Obchodním věstníku oznámení o likvidaci s výzvou, aby případní věřitelé přihlásili své závazky u likvidátora.

Součástí likvidace je i prodej majetku, včetně pohledávek. Ostatně - o aktivech musí vést účetnictví a i berňákům musí doložit a zdůvodnit, jak s majetkem naložili.

Takže počítej s tím, že pohledávku za tebou nejspíš někomu postoupili (čili prodali) anebo postoupí.

Ale po 3 letech se pohledávka promlčuje, pokud není zažalována (nebo pokud nedošlo k uznání dluhu). Promlčením nezaniká, ale v případě vymáhání lze uplatnit námitku promlčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel