Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zatim mě poznal ale táta mu volal jeho syn a jemu říkal mým jménem
Sestra mi slíbila že mě kdyžtak zavolají abych tam přijela, má doma tři děti jsem z mb a on je v Praze, tak tam nemůžu být každý den
Nedávno mi zemřel dědeček, vím, jak je to těžké. Bohužel můj zemřel v 69letech, tvůj dědeček má nádherný věk. Buď šťastná za vše, co jste spolu prožili, že mu byl dán tak dlouhý život, doufej v to nejlepší, ale buď připravena na nejhorší. I když je fakt, že ať to člověk očekává jak chce dlouho, na odchod blízké osoby se připravit nejde, vždy je to stejná rána. Hodně sil. A třeba to ještě bude dobré ![]()
Řekla bych,že tvůj děda tě má hodně rád,ale moc dobře to s jeho stavem nevidím,snažte se s ním trávit co nejvíce času i když to je asi časově náročné.Jinak ti závidím,to,že ještě v dospělosti máš dědu,já už nemám ani rodiče ![]()
Náš děda zemřel v 86 letech. Ještě pár týdnů předtím chodil do lesa kácet stromy, lezl po stromě jak kočka. Pak se dostal do nemocnice kvůli operaci, ze které se skvěle zotavoval. A najednou za 3 týdny už nebyl mezi námi. U takto starých lidí se musí počítat i s nejhorším. A jak to zakladatelka popsala, tak to obvykle nedopadne dobře.
Děkuju, zítra za dědečkem jedu… vůbec už mu nerozumím, sestra říkala že pořád mi chce volat a sune se po posteli, asi chce pryč ![]()
@oliš píše: Řekla bych,že tvůj děda tě má hodně rád,ale moc dobře to s jeho stavem nevidím,snažte se s ním trávit co nejvíce času i když to je asi časově náročné.Jinak ti závidím,to,že ještě v dospělosti máš dědu,já už nemám ani rodiče
Tak děda je dnes lepší prý se trochu nasnídal a i jsem mu po telefonu trochu rozumněla, sestra říkala, že to tak bývá, že je to jako na houpačce
@Lamátko Moje maminka pracuje v hospici, i soukromně se stará o umírající lidi. Jestli se u nich něco opakuje, pak prudké zlepšení jejich stavu. Najednou to vypadá víc jak.nadějně, a druhý den zemřou. Nechci strašit, pořád doufej, jen před smrtí se ten stav velice často zlepší.
Dnes sem byla u dědy za ty tři dny strašně zhubl visí na něm kůže, mluvil tedy jak kdy něky sem mu rozumněla a někdy trochu mimo. Zítra ho stěhují do LDN. Celkově se ten stav tedy horší. Nevím proč se mu zhoršilo to mluvení že mu jako neni pořádně rozumnět
Držím palce, jak to vypadá dnes? Mně 83 letou babičku odvezli záchrankou kvůli slabosti, do pěti dnů v nemocnici zemřela, jezdila jsem za ní 150km denně… Prý zemřela ve spánku. Hodinu předtím jsem byla u ní a zajistila druhý den převoz do lepší nemocnice… Měla jen mě.
Ahoj, tak stav je již takový, že dědeček je v LDN a už přestal chodit úplně, sám se neposadí a nepostaví. Jen leží. Nechce tu být a trápí se ![]()