Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj zkušené maminy,
prosím o radu. Už třetí den mám migrénu - je mi na zvracení a ta hlava v jednom ohni. Zkoušela jsem zvýšit přísun tekutin, upravit jídelníček, paralen a nějak to nezabírá a přetrvává. Prosím o jakoukoli radu co mi pomůže
Ahoj, já jsem na začátku těhu a na migrény mi gynekoložka napsala nosní spey Rosemig (po poradě s neurologem), mě teda nepomáhá, ale je to vyloženě antimigrenikum.
Nojo, jenže Rosemig v těhotenství nevadí - taky jsem ho na začátku těhotenství brala, ale jestli se může při kojení, to tam nepíšou. Navíc ho může doporučit jedině neurolog.
já mazala čelo a spánky takovou jakoby alpou - jmenuje se to Amol, dá se to volně koupit v lékárně, obsahuje výtažky z bylinek, sice je to dost cítit, ale pomohlo
Jo a taky mi pomáhá nahřívat si stranu která bolí, takovým tím gelovým nahřívacím polštářkem a pít hodně teplých nápojů.
Tak sláva! Předevčírem mě chytla migréna, snažila jsem se to marně potlačit paralenem, dnes jsem rezignovala, zavolala na neurologii a dovolili mi vzít si Rosemig, prý to nevadí.
Tak jsem někde na webu našla tohle:
Bylo zjištěno, že po subkutánním podání sumatriptan přechází do mateřského mléka. Pro minimalizaci expozice kojence se doporučuje kojit až 24 h po jeho podání.
Ach jo, pozdě. Už jsem od té doby kojila dvakrát.
@Asteria píše:
Tak jsem někde na webu našla tohle:
Bylo zjištěno, že po subkutánním podání sumatriptan přechází do mateřského mléka. Pro minimalizaci expozice kojence se doporučuje kojit až 24 h po jeho podání.Ach jo, pozdě. Už jsem od té doby kojila dvakrát.
Subkutánní podání je ale injekce pod kůži, to má asi málokterá z nás.
V letáku od léku Sumamigren už normálně píškou, že sumariptan přechází do mateřského mléka že by se mléko, které se utvoří během 12 hodin od požití přípravku, mělo vylít.