Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Premek_Orac píše:
@sagina Prave proto bych jim to ukazal. To doma nemaj…
Kdyz jsem americanum rikal, ze mame v parku dochu Viktora Dyka, tak se jim to moc libilo. Sochou pak byli zklamani…
teď jsi mě teda fakt rozesmál ![]()
jinak všem dík. jak to tak vidím, půjdeme zkusit ten labyrint v podzemí, i když tam je hodně limitující, že prohlídka je jenom každou hodinu, jestli jsem to dobře pochopila, takže nám může vzniknout dlouhý prostoj. a podle toho, jak nám to tam bude odsejpat, bych je pak buď vzala do Mendelova muzea a nazpátek procházkou po centru přes všechny ty neslušené objekty (hmm, koukala jsem, že kromě orloje a Jošta tam mají i neslušného mužíčka) anebo bychom se na muzeum vykašlali a jenom se tak procházeli. ono je blbý, že přijdeme až tak kolem třetí, ale vše, co mě zaujalo, zavírá mezi 16-18 hodinou, kdyby to bylo aspoň tak o hodinku a půl později ![]()
kočičí kavárna zní hezky, ale ony to jsou holky, co mají doma i ve škole krom koček a psů i nějaká ta větší zvířata, tak nevím, jestli by přítomnost koček dokázaly patřičně ocenit.
@Lenulaa Punkevní jeskyně jsou otevřené, bez rezervace bych do nich nejela. to jsem zkusila jednou a měla jsem smolíka ![]()
@sagina píše:
teď jsi mě teda fakt rozesmál![]()
jinak všem dík. jak to tak vidím, půjdeme zkusit ten labyrint v podzemí, i když tam je hodně limitující, že prohlídka je jenom každou hodinu, jestli jsem to dobře pochopila, takže nám může vzniknout dlouhý prostoj. a podle toho, jak nám to tam bude odsejpat, bych je pak buď vzala do Mendelova muzea a nazpátek procházkou po centru přes všechny ty neslušené objekty (hmm, koukala jsem, že kromě orloje a Jošta tam mají i neslušného mužíčka) anebo bychom se na muzeum vykašlali a jenom se tak procházeli. ono je blbý, že přijdeme až tak kolem třetí, ale vše, co mě zaujalo, zavírá mezi 16-18 hodinou, kdyby to bylo aspoň tak o hodinku a půl později
kočičí kavárna zní hezky, ale ony to jsou holky, co mají doma i ve škole krom koček a psů i nějaká ta větší zvířata, tak nevím, jestli by přítomnost koček dokázaly patřičně ocenit.
@Lenulaa Punkevní jeskyně jsou otevřené, bez rezervace bych do nich nejela. to jsem zkusila jednou a měla jsem smolíka
Já bych s těma hambárnama byla opatrná, berou to tam dost jinak.
@Havlova píše:
Já bych s těma hambárnama byla opatrná, berou to tam dost jinak.
no, to mě taky napadlo. ale asi je fakt, že k Brnu to patří. na druhou stranu nemusím přece nic zdůrazňovat, uvidí - uvidí, neuvidí - neuvidí ![]()
@Premek_Orac píše:
@juliettee Ty jsi zpet???
Já jsem tu celou dobu ![]()
@juliettee Dekuji, nekdy asi az prilis rychle. A z toho jsem nekdy vycerpany, ikdyz se mam jinak fajn.
A vam to v zahranici vyslo?
@Premek_Orac někdy to chce zvolnit no, ale chápu že je to někdy těžký
nevyšlo nakonec. Za to jsem ale otěhotněla a teď máme tříměsíční holčičku a to je lepší než zahraničí
tak si užívám mimino ![]()
@juliettee Gratuluji moc, to mi prijde jako krasne rozuzleni.
Vzdycky mi udela velkou radost, kdyz je nekdo spokojeny, tak at Vam to vsem vydrzi.
Tak abych podala zprávu a ještě jednou vám poděkovala
ve dnech, co jsme byli pryč, bylo počasí nevlídné, nicméně i přesto jsme se celkem nachodili. ve výsledku pak v Brně byly holky už trošku zvondané, takže jsme pobyt zkrátili a jeli domů dřív, než jsem původně plánovala. prošli jsme si labyrint pod Zelným trhem, všem se to líbilo. prohlídku centra jsme zvládli podle plánku s návrhem trasy odkudsi z netu, měli jste pravdu, není to tam moc velké. Špilberk jsem tedy vynechala. orloj Američankám nemravné myšlenky neasocioval, ale byly velmi překvapené, že se podle toho dá doopravdy poznat čas, pokud ví člověk jak. okolo Jošty se bruslilo, takže ani tam neměly důvod být pohoršené - zato mě překvapil můj pubertální syn, u kterého jsem doteď netušila, že kdy slyšel o existenci Brna
nicméně tady se začal nepokrytě pochechtávat a klást podivné otázky, takže byl evidentně v obraze. nemravný mužíček od svatého Jakuba holky upřímně pobavil a docela spontánně se nahlas rozchechtaly. pak už jim byla zima, tak jsem navrhla do odjezdu autobusu nějakou kavárnu a jak jsme tak po něčem vhodném koukali, vzpomněla jsem si na tip, že v blízkosti nádraží je kočičí kavárna. české holky okamžitě začaly jásat a když do obrazu uvedly i američanky, které zprvu nechápaly, o co jde, tak bylo rozhodnuto. řekla bych, že kočičí kavárna byla asi největší zážitek z celého dvoudenního výletu, nejen té krátké brněnské části.
takže ještě jednou všem děkuji za tipy ![]()