Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My mame doma 21-22 a synovi 18 mesicu oblekam puncochace nebo teplaky a ponozky a nahoru body nebo tricko s dl. rukavem. Papuce mu davam, ale nekdy je nechce nebo chce misto nich crocsy, co ma na bazen a ty si pak sunda, takze tak pulku dne chodi jen v ponozkach. Nemocny moc nebyva.
Myslim si, ze oblekas dostatecne a na ostatni se vykasli, ty jsi mama.
@Mar__tanka1983 píše:
@Chvatalinda když čtu jaké máte doma topení a jak je malej oblečenej, tak mi to přijde dostatečný…
co by jako chtěli? abys ho oblíkala do kombinézy?Náš malej je doma oblečenej hodně podobně a to máme od podlahy relativně chlad.
Prostě má bodýno s dl. r., přes to tričko s dl. r., punčocháče a bačkůrky. Jen když teplota klesne k 19st. (ráno než zatopim) tak místo trička dám mikinu a na punčocháče tepláčky…
Si mě pobavila tou zimou. Když netopíme mají děti ráno v pokojíku 14-15stupňů a v obýváku je tak 17.Tomu říkám zima. A děti jsou v dlouhým rukávu, teplácích, ponožkách do té doby než si je sundají
a bez bačkor. Sundavají si je(ty malý-viz podpis).Bydlíme v domku, koberce skoro všude a děsnou zimu od podlahy.(píšu to k pobavení ne k hádce
).
Mladší (rok a půl), tričko nebo bodyčko a punčochy nebo tepláky s ponožkama, starší (tři a půl) triko, tepláky (tenký bavlněný) a ponožky nebo punčochy…
chodí oba bez bačkor… ![]()
Podlahový vytápění nemáme a pod náma je sklad, takže od země to moc vytopený doma nemáme…
Příspěvek upraven 16.02.13 v 18:56
Naše malá chodí 21měs pouze nahá, doma prostě nesnese být oblečená, max když někdo přijde, donutím ji vzít si kalhotky. máme dřevěné podlahy a docela teplo, ale někdy si zaleze někam do kumbálu nebo na verandu a tam bývá zima. nic nenadělám. bývá studená jak žaba.
chodí denně do jesliček a jako jediná většinou zůstane zdravá. nemocná bývá jen malá (musím to zaklepat)
Máme barík, studené podlahy, koberec jen v děcáku, válí se celé dny v obýváku. Má buď punčochy nebo tepláky a ponožky, většinou body s krátkým, jen po ránu ještě triko s dlouhým, nebo body s dlouhým a boty. Nic víc netřeba, mám plnej šupl mikin a bez užitku posílám dál
Topíme na 20-22
Tak naše malá má skoro 11 měsíců a na doma oblékám body s dlouhým nebo krátkým rukávem (podle teploty) a tepláčky + ponožky nebo punčochy, míváme tu tak 24-25°C, podlahové topení nemáme, malá je většinu dne v ohrádce, kde má pěnové puzzle a deku a bohatě jí oblečení stačí.
Zakladatelko oblékáš naprosto v pohodě, nevím co by jako chtěli. Podle mě čím víc bys oblékala, tím by to s nemocemi bylo horší…
20-21 stupňů, plovoučky, děti trika, tepláky, ponožky.
Ale prostřední občas dole bez nahoře triko s krátkým a bez ponožek, protože si je sundavá, nudlí pouze při růstu zubů.
Mockrát vám všem maminkám děkuji za vaše názory a hlavně jsem ráda že většina z vás to dělá stejně jako já. Já to vidím u známejch miminek že to mají stejné ale stejně se vždycky s maminou skrz to pohádám - prostě stačí menší nachlazení příště mi to stejně řekne znova-naše vina-oni nás oblékali víc…bla bla bla.
Tak jsem alespoň trošku klidná že mám podporu alespoň někde ![]()
Jste zlatý…ještě jednou díky moc moc
![]()
Jako miminko měl body a dupacky, později tričko a tepláky, nebo punčochy. Mne nikdo nic nevycita, ale když byl ještě v kočárku, lidi mě pomlouvali za zády, že ho malo oblikam ven. Dovolila jsem si neprehrivat dítě ve fusaku a nenavlikat ho jak snehulaka. Od malička ho oblikam podle sebe, navíc má akorát punčochy, ani tilka nevedu. Když byla jó zima, tak ve sportaku deku přes nohy.
@medvidek píše:
Si mě pobavila tou zimou. Když netopíme mají děti ráno v pokojíku 14-15stupňů a v obýváku je tak 17.Tomu říkám zima. A děti jsou v dlouhým rukávu, teplácích, ponožkách do té doby než si je sundají![]()
a bez bačkor. Sundavají si je(ty malý-viz podpis).Bydlíme v domku, koberce skoro všude a děsnou zimu od podlahy.(píšu to k pobavení ne k hádce
![]()
).
Myslím, že naše děti by se mohly kamarádit
Aspoň ušetříme na oblečení
![]()
Mame doma pres 20st., dceru oblekam do bodycka s kratkym, leginy, ponozky a capacky.
Nesnasi horko, v dlouhem rukavu se ji okamzite zapoti hlava.
My topíme na max 20st. C záměrně. Když jsme byli v přetápěným bytě, děti byly hodně nemocný. Teď v rod. domě nemarodí vůbec. Nejmenší skoro 18 měs. nosí punčochy, body tričko a triko s dl. rukávem a bačkory. V ložnici netopíme vůbec, otevíráme ještě mikro ventilaci. To ale ještě dávám hodně teplý overálek, protože se odkopává.
Za nás tedy doporučuji menší teplotu a raději přistrojit. Otužování má určitě vliv na imunitu. Jen sprchovat vlažnou nebo dokonce studenou vodou děti nepřesvědčím. ![]()
No tak hlavně bych příbuzenstvo upozornila, že nemoci nejsou ze zimy, ale způsobují je různé mikroorganismy, že…takže když se na něj má přilepit bacil, tak mu nepomůže ani kožich
Jinak my máme doma cca 21 stupňů, malý má body s dlouhým rukávem, tepláky, ponožky a bačkory…je mu 11 měs.
Michaela 1808: Neboj volat nebudem
Koukám, že mi sme na tom ještě dobře, když snesem do body s krátkým ![]()
Zkoušela sem ji přioblíct, někdy jak sem unavená a nevyspaná je mi zima, tak sem dřív soudila, že i jí je zima
Ale jakmile dostala body s dlouhým rukávkem a tepláčky tak opařený zadek a potničky ![]()