Co oblékáte dětem na doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8937
16.2.13 18:51

My mame doma 21-22 a synovi 18 mesicu oblekam puncochace nebo teplaky a ponozky a nahoru body nebo tricko s dl. rukavem. Papuce mu davam, ale nekdy je nechce nebo chce misto nich crocsy, co ma na bazen a ty si pak sunda, takze tak pulku dne chodi jen v ponozkach. Nemocny moc nebyva.
Myslim si, ze oblekas dostatecne a na ostatni se vykasli, ty jsi mama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
16.2.13 18:53
@Mar__tanka1983 píše:
@Chvatalinda když čtu jaké máte doma topení a jak je malej oblečenej, tak mi to přijde dostatečný…
co by jako chtěli? abys ho oblíkala do kombinézy?Náš malej je doma oblečenej hodně podobně a to máme od podlahy relativně chlad.
Prostě má bodýno s dl. r., přes to tričko s dl. r., punčocháče a bačkůrky. Jen když teplota klesne k 19st. (ráno než zatopim) tak místo trička dám mikinu a na punčocháče tepláčky…

Si mě pobavila tou zimou. Když netopíme mají děti ráno v pokojíku 14-15stupňů a v obýváku je tak 17.Tomu říkám zima. A děti jsou v dlouhým rukávu, teplácích, ponožkách do té doby než si je sundají :cert: :zed: a bez bačkor. Sundavají si je(ty malý-viz podpis).Bydlíme v domku, koberce skoro všude a děsnou zimu od podlahy.(píšu to k pobavení ne k hádce :hug: :andel: ).

• Citovat
  • Upravit
26093
16.2.13 18:54

Mladší (rok a půl), tričko nebo bodyčko a punčochy nebo tepláky s ponožkama, starší (tři a půl) triko, tepláky (tenký bavlněný) a ponožky nebo punčochy… :think: chodí oba bez bačkor… :mrgreen:

Podlahový vytápění nemáme a pod náma je sklad, takže od země to moc vytopený doma nemáme…

Příspěvek upraven 16.02.13 v 18:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
16.2.13 18:54

Naše malá chodí 21měs pouze nahá, doma prostě nesnese být oblečená, max když někdo přijde, donutím ji vzít si kalhotky. máme dřevěné podlahy a docela teplo, ale někdy si zaleze někam do kumbálu nebo na verandu a tam bývá zima. nic nenadělám. bývá studená jak žaba.
chodí denně do jesliček a jako jediná většinou zůstane zdravá. nemocná bývá jen malá (musím to zaklepat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
16.2.13 18:57

Jo a sociálku na mě prosím nevolejte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
16.2.13 19:01

Máme barík, studené podlahy, koberec jen v děcáku, válí se celé dny v obýváku. Má buď punčochy nebo tepláky a ponožky, většinou body s krátkým, jen po ránu ještě triko s dlouhým, nebo body s dlouhým a boty. Nic víc netřeba, mám plnej šupl mikin a bez užitku posílám dál :mrgreen: Topíme na 20-22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.2.13 19:02

Tak naše malá má skoro 11 měsíců a na doma oblékám body s dlouhým nebo krátkým rukávem (podle teploty) a tepláčky + ponožky nebo punčochy, míváme tu tak 24-25°C, podlahové topení nemáme, malá je většinu dne v ohrádce, kde má pěnové puzzle a deku a bohatě jí oblečení stačí.

Zakladatelko oblékáš naprosto v pohodě, nevím co by jako chtěli. Podle mě čím víc bys oblékala, tím by to s nemocemi bylo horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.2.13 19:06

20-21 stupňů, plovoučky, děti trika, tepláky, ponožky.
Ale prostřední občas dole bez nahoře triko s krátkým a bez ponožek, protože si je sundavá, nudlí pouze při růstu zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.13 19:14

Mockrát vám všem maminkám děkuji za vaše názory a hlavně jsem ráda že většina z vás to dělá stejně jako já. Já to vidím u známejch miminek že to mají stejné ale stejně se vždycky s maminou skrz to pohádám - prostě stačí menší nachlazení příště mi to stejně řekne znova-naše vina-oni nás oblékali víc…bla bla bla.
Tak jsem alespoň trošku klidná že mám podporu alespoň někde :)
Jste zlatý…ještě jednou díky moc moc :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nep. Radka
16.2.13 19:20

Jako miminko měl body a dupacky, později tričko a tepláky, nebo punčochy. Mne nikdo nic nevycita, ale když byl ještě v kočárku, lidi mě pomlouvali za zády, že ho malo oblikam ven. Dovolila jsem si neprehrivat dítě ve fusaku a nenavlikat ho jak snehulaka. Od malička ho oblikam podle sebe, navíc má akorát punčochy, ani tilka nevedu. Když byla jó zima, tak ve sportaku deku přes nohy.

• Citovat
  • Upravit
2133
16.2.13 19:21
@medvidek píše:
Si mě pobavila tou zimou. Když netopíme mají děti ráno v pokojíku 14-15stupňů a v obýváku je tak 17.Tomu říkám zima. A děti jsou v dlouhým rukávu, teplácích, ponožkách do té doby než si je sundají :cert: :zed: a bez bačkor. Sundavají si je(ty malý-viz podpis).Bydlíme v domku, koberce skoro všude a děsnou zimu od podlahy.(píšu to k pobavení ne k hádce :hug: :andel: ).

Myslím, že naše děti by se mohly kamarádit :lol: Aspoň ušetříme na oblečení :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
16.2.13 19:25

Mame doma pres 20st., dceru oblekam do bodycka s kratkym, leginy, ponozky a capacky.
Nesnasi horko, v dlouhem rukavu se ji okamzite zapoti hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
16.2.13 19:28

My topíme na max 20st. C záměrně. Když jsme byli v přetápěným bytě, děti byly hodně nemocný. Teď v rod. domě nemarodí vůbec. Nejmenší skoro 18 měs. nosí punčochy, body tričko a triko s dl. rukávem a bačkory. V ložnici netopíme vůbec, otevíráme ještě mikro ventilaci. To ale ještě dávám hodně teplý overálek, protože se odkopává.
Za nás tedy doporučuji menší teplotu a raději přistrojit. Otužování má určitě vliv na imunitu. Jen sprchovat vlažnou nebo dokonce studenou vodou děti nepřesvědčím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
16.2.13 19:33

No tak hlavně bych příbuzenstvo upozornila, že nemoci nejsou ze zimy, ale způsobují je různé mikroorganismy, že…takže když se na něj má přilepit bacil, tak mu nepomůže ani kožich :) Jinak my máme doma cca 21 stupňů, malý má body s dlouhým rukávem, tepláky, ponožky a bačkory…je mu 11 měs.

• Citovat
  • Upravit
2133
16.2.13 19:37

Michaela 1808: Neboj volat nebudem :hug: Koukám, že mi sme na tom ještě dobře, když snesem do body s krátkým :D
Zkoušela sem ji přioblíct, někdy jak sem unavená a nevyspaná je mi zima, tak sem dřív soudila, že i jí je zima :mrgreen: Ale jakmile dostala body s dlouhým rukávkem a tepláčky tak opařený zadek a potničky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková