Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky maminky..mám od narození našeho miláčka problém s rodinou. Jakmile se naskytne situace že malej má kašel nebo rýmu tak je mi vyčítáno že ho málo oblékám..pořád dokola. Našemu Prckovi je 15 měsíců-máme doma mezi 22-23 stupňů, malej už chodí sám ale prostě si kecne na zadeček s na zem a hraje si, máme podlahové vytápění, bydlíme v patře a malému oblékám doma-punčochy, tílko, body s dl. rukávem a samozřejmě bačkůrky…děkuji moc moc všem za vaše názory…
![]()
Nase deti pri pokojove teplote 21,5 majibjen tricko dl. rukav jinak holej zadek
a na 5 minut ponozky aby mi udelali radost a pak.si je sundaji.
Podlahive vytapeni nemame, v pokoji je koberec - hraji si cely den na zemi.
Detem je 29 a 14 mesicu
Mne deti litaj kolikrat jen v tricku a v slipkach
ale je pravda, ze my jsme vsichni hrozni otuzilci ![]()
Taky mi to přijde v pohodě. Já dávám navíc tepláčky a stejně je pořád samá rýma ![]()
Ahoj, můj nejmladší nosí v tomto období doma punčocháče, tričko, svetřík, nebo mikinu, tepláky a ponožky na noc, protože se odkopává. Máme taky tak 22°C a v ložnici asi 17°C. Když tu tolik nevytopíme, tak nátělníček navíc.
Ahoj, máme doma 23°C a malý má body s dlouhým rukávkem a punčošky, popř. tričko s dl. rukávem a tepláčky a ponožky a přijde mi, že je to akorát
Oblékám stejně - punčocháče, ponožky, body, tričko, ale teda o podlahovém topení si můžu leda tak nechat zdát - studená podlaha „na hlíně“ a teplota 19-21 ![]()
Tak mala ma oblecene body s dl. rukavkem, na to jeste nejake triko nebo kabatek tenci, teplacky nebo strample a ponozky a v poho-ma 9m. a nachlazena neni…a cetla jsem ze je lepsi mit chladneji a ditko radsi vic obliknout nez mit pretopene
…hele kasli na ne. jednim uchem tam a druhym ven ![]()
Doma cca 25 stupňů, teda hodně teplo, ale profukuje tu od dvěří, proto oblékám. Punčochy, tričko s dlouhým rukávem, flanelová košile nebo mikina.
Tak my starej kamennej barák ještě k tomu přízemí podlahový topení nemáme..doma máme 20°C od podlahy táhne a děcka jsou oblečený triko kr. rukáv, tepláky, ponožky a bačkory
jak obleču víc tak jak lítaj hned se spotí ![]()
Taky mi to přijde dotačující, syna oblékám stejně a když je nachlazený dávám na štrample ještě tepláčky.
Malá má body a tepláky/legíny/punčochy - podle toho co není zaprasený.. A aktuálně jen ponožky, protože jí vyskočila noha a zatím jsem koupila jen boty na ven, ale už se chystám i pro bačkory
Víc jí dát nemůžu, hrozně se potí.. Spí jen v pyžámku, nepřikrytá.. Já se přikrývám, jí je fajn, naopak, když přes ní něco hodím, tak má hned mokrou hlavu.. Máme doma tak 22/23 v ložnici míň..
Tepláčky a tričko s dlouhým rukávem, ponožky. Hraje si na koberci, plovoučce, linu a dlaždicích a věčně je mokrá, jak se cachtá v psí misce s vodou…ale nemocní skoro není ![]()