Co ovlivnilo/ovlivňuje to,kolik máte/chcete dětí? ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
23.7.09 18:39

Já vždycky chtěla 3. Manželovi to bylo celkem jedno. Nedávno jsme hlídali neteř a manžel prohlásil, že tři teda nee. No já ho stejně ukecám.
Ale co se Jonáš narodil,klidně bych šla i do 4 dětí. Ale ty nebudou určitě z důvodu financí. Ale to třetí bych chtěla a třeba kolem 40cítky. Mě na tom nepřijde nic divnýho, mít dítko později. Naopak si prodloužím mládí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
23.7.09 18:51

Jéje to je dětí jako smetí.......
Já vždycky chtěla žádné................no manžel mně ukecal :wink: tak máme jednoho raracha.
Je to fakt záhul, ty děti, tak já se na víc necítím. Manžel není furt doma, tak nemá hlasovací právo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.7.09 21:07

Já jsem do svých 25 let nechtěla o dětech ani slyšet… Dokonce jsem si myslela, že asi nejsem normální, když se mnou necloumají pohledy do kočárků. Když jsem se tehdy dívala na čtyř-, pěti- nebo šestileté děti, lezly mi na nervy.. :oops:

Vzala jsem si nejlepšího chlapa na světě a cosi se ve mně začínalo měnit. Touha po miminku přicházela pomalu, ale jistě. V necelých 27 letech už jsem byla zcela plánovaně těhotná a věděla jsem, že druhé dítě bych chtěla zhruba do dvou let. Protože se nám naštěstí početí podaří vždy velmi rychle, rozdíl mezi druhou a třetí dcerou jsou 2 roky a 2 měsíce. S manželem jsme tak nějak věděli, že třetí dítko bychom chtěli, ale nevěděli jsme, kdy. Pak nás prostě popadla silná touha a tři roky po druhé se nám narodila třetí dceruška. :)

Všichni, ale snad opravdu všichni (tedy kromě našich nejbližších), jsou přesvědčení, že když máme tři holky, musíme být děsně zklamaní. Jako že nemáme toho kluka. S manželem to opravdu tak necítíme a do čtvrtého dítěte z toho důvodu nemáme touhu jít (jako aby teda konečně vyšel ten chlapeček, jak mnozí říkají). Ale… nikdy neříkej nikdy, že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
23.7.09 21:18

Mám sestru. Jsme tedy dvě holky a tak mi přirostlo k srdci mít dvě děti. Můj názor změnil můj přítel, který by chtěl dětí 5. Mně se ta představa zalíbila…spoustu dětí, bohatý život plný těch malých úžasných živlů. A k tomu skvělý mužský. Jen se mi momentálně více zamlouvá číslo 4 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
23.7.09 21:21

Tak já ten počet dětí trochu snížím :lol: Já chtěla vždy 2 a manžel taky … a máme 2, dokonce páreček, ale na tom nám nezáleželo :wink: Třetí už neplánuji, máme taky ještě plány jiné (já i pracovní) než rození dětí :D Takže pro nás je jedno málo a 3 už moc :wink: Hodně to asi taky vyplívá z toho, že já jsem ze dvou dětí i manžel a i naši rodiče :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.7.09 21:24

Já chci dvě.taky nemám v plánu život jen prorodit :oops: :lol: .Nic zá:,–(ního mě k tomu nevedlo,prostě si myslím že dvě jsou akorát 3 už je pro mě strop.Chtěla bych aby se děti měli finačně dobře a to už by jsme při vyšším počtu ani nezvládly,ale to není duvod,jen tak konstatuju :lol: .
Dva kluky a jsem spokojená :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
23.7.09 22:10

Vzdycky jsem chtela hodne deti, aspon 3 :lol: Prvni jsem stihla 17 hodin pred tricatyma narozeninama, s ne uplne vhodnym otcem, ale lepsi nejaky chlap nez zadny a tudiz zadne dite (mam takovych spoustu smutnych kamaradek :-(). Pokud bych nasla vhodneho otce, myslim ze do tech 40 by se ty dalsi dve stihnout daly ;-) idealni vekovy rozdil deti vidim na pet let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
24.7.09 10:12

Já jsem chtěla vždycky dvě. Máme jednoho šibala a čekali jsme na něj 10let, tak doufám jen, že to druhé přijde rychleji. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.7.09 10:22

Mě se to střídalo. Nejdřív jsem vždycky chtěla 3. Pak jsem měla období, kdy jsem si nedovedla představit, že bych nějaké děti měla mít. Následně jsem našla chlapa, do kterýho jsem se tak zbláznila, že jsem děti chtěla mít okamžitě :lol: . Jenže to nešlo. Naštěstí se podařil Matýsek, ráda bych měla ještě aspoň to jedno. Jsme taky dvě (se ségrou) a mám ji moc ráda, je to má nejlepší kámoška. Jako ty 3 by se mi líbily, ale to nevidím reálně. A je fakt, že mi Mates občas dává dost zabrat, tak bych nerada skončila u Chocholouška :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.7.09 07:25

Mam dve holky - sestiletou budouci skolacku a rocni. Manzel by chtel do tretice kluka s tim, ze stejne to vidime na kavove zrnko.

O miste, financich a autu ci praci se nebavime. Ja mam strach ze zdravotnich komplikaci. Jsem o 30 let starsi nez moje starsi dcera, obe holky byly narozene sekci po indukci a u obou se mi spatne hojila jizva.

Tak nejak by si dovedla predstavit zacit se pokouset o treti za dva roky, jenze mi bude 38, teoreticky kdyby se zadarilo (u obou jsem pocala do tri a do sesti mesicu) a rodila bych rok pred 40ti nama.

Navic kdyz to natuknem pred myma rodicema, je ohen na strese, pritom matka je ze 3 deti - nejmladsi, nechtena a samozrejme nejvic hyckany a obletovany benjaminek.

Jen podotknu, ze jsme bydlenim, financne a citove samostatne jednotky. Nasi rodice za nas hypoteku naplati ani teoreticky a obrazne mym detem chleba mazat nebudou…

• Citovat
  • Upravit
9867
25.7.09 08:50
Hanka1 píše:
Navic kdyz to natuknem pred myma rodicema, je ohen na strese, pritom matka je ze 3 deti - nejmladsi, nechtena a samozrejme nejvic hyckany a obletovany benjaminek.Jen podotknu, ze jsme bydlenim, financne a citove samostatne jednotky. Nasi rodice za nas hypoteku naplati ani teoreticky a obrazne mym detem chleba mazat nebudou…

U nás babičky měly taky řeči, že třetí NE, Elinku teď milují a oznamování třetího těhotenství bylo radostné, i když popravdě, trochu vítr jsme z toho meli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.7.09 10:53

Tak mně by se líbily 3, drahému 2. Tři nechce v žádném případě, takže moje jediná šance na tři děti jsou dvojčata v dalším běhu :lol: Brala bych kluka a holku :lol: :lol: :lol:

I když je fakt, že z finančního hlediska nám 2 budou stačit až nad hlavu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.7.09 21:53

Já nejsem typ na děti rychle po sobě (nemám trpělivost), syn byl plánované miminko (narodil se, když mi bylo dvacet), pak jsem měla období, kdy už se mi do dalšího dítěte ani nechtělo a užívala jsem si Vašíka a pak to přišlo znova (ta chuť zažít to celé ještě jednou) a tak máme dcerku…a nevylučuju, že to přijde potřetí, čas ještě máme…
Rozhodovala jsem se čistě podle pocitu, že si miminko přeju, nepovažovala jsem za správnou motivaci pořídit si miminko aby měl Váša sourozence, nebo pořídit si tu holčičku, aby byl páreček (na to jsem trochu alergická), peníze a bydlení samozřejmě do toho rozhodování vstupují, ale ne zase tak výrazně…
A ještě k tomu věku, i když jsem měla syna brzy, užívala jsem si mateřství stejně intenzivně jako s dcerou (i když podruhé je to samozřejmě v něčem jiné, ale neřekla bych, že je to kvůli věku, spíš kvůli tomu, že je to podruhé a jsem klidnější)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
27.7.09 19:44

panečku težko říct :lol: prostě když máte dobrého partnera který pomůže i šest dětí je v pohodě :lol: .Původně jako bezdětná jsme chtěla jedno ,když jsme měla jedno chtěla jsem další a pak holčičku ,atd… :lol: co dodat ,teď bysme mohli zkusit chlapečka :lol: ,nedávno mi sestřenka říkala že máme zaplnit barák. :lol: No tak přízemí jsme zvládli ,čekali by nás tedy ještě dvě patra :lol: Ne ne žertuju .Už jsme pravděpodobně skončili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
27.7.09 20:57

ještě když čtu příspěvky zpět musím napsat že rozhodně jen nerodím děti…dokonce někdy mám čas i na knížku :lol: jinak i podnikám a rekonstruujem barák… všechno jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin