Co ovlivnilo/ovlivňuje to,kolik máte/chcete dětí? ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
381
28.7.09 11:13

Já jsem chtěla děti dvě, máme dvě, tak si myslím, že s plánovanými jsme skončili. Manžel tedy mluvil o tom, že by třeba ještě do třetice vyšel chlapeček… (oba jsme ze tří dětí), ale teď s batoletem a novorozencem v bytě ho to už přechází, zvlášť když to holky obě rozbalí a vřískají jak jezinky :lol: . Upřímně řečeno si nedovedu představit, že si dáme třetí zas někdy za dva roky a já budu sedm let v kuse na mateřské. Už teď po dvou a půl letech mi z toho někdy hrabe. Navíc jsme začli až těsně před mou třicítkou, při druhém těhotenství jsem se začala otevírat a skončila na rizikovém, takže jsem ještě měla nervy, jak to dopadne. A do bytu bychom tři prcky taky skládali dost obtížně. Samozřejmě kdyby se urodilo mimo plán, tak je to vyšší moc, na potrat bych kvůli tomu nešla a nějak bychom to vymysleli.
Jinak já mám dva mladší sourozence, naši toho chlapečka na třetí pokus (na rozdíl od nás) zkusili (a povedlo se), manžel má také dva sourozence, ale vyrozuměla jsem, že mladší bratr nebyl plánovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.7.09 23:11

Ahoj,
zajímavé téma.
Malvíno : Máš můj obdiv! Tolik dětí a ještě stíháš číst knížky :) 8O
Rozepiš se prosím víc, jak se to dá zvládnout a nezbláznit se! Já mám děti dvě, babičky nefungujou, manžel do večera v práci, bydlení na vsi, takže skoro pořád sama a už mi z toho chvílema hrabe! Vždycky jsem chtěla tři děti, ale nějak už si to neumím představit, nemám potřebnou trpělivost a už se těším, až nastoupím po MD do práce…
 Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.8.09 22:43

Ahoj. Já mám zatím dvě holčičky, které jsou od sebe téměř dva roky. Ale u dvou doufám nezůstane - na podzim plánujeme početí, tak to snad vyjde a zase bych chtěla dvě takhle po sobě, protože starší jde příští rok do školy, takže aby nebylo to třetí takové „osamocené“ vedle těch dvou slečen, takže bychom chtěli 4 děti. Snad to vyjde…
Já chtěla hodně dětí odjakživa, velkou spokojenou rodinu. Zatím se to plní, tak snad to bude tak hezké i nadále…
Někde jsem četla zajímavej názor - dva jsou pár a to přísluší muži a ženě. děti mají být „smečka“ a to jsou nejméně tři - takže chci mít pěknou smečku :D

• Citovat
  • Upravit
Mufina
28.8.09 10:48

Tak já jsem chtěla už od puberty 4, manžel je chce kupodivu taky, ale bohužel nejsme nějací superplodní, takže teď po 20 měsících snažení jsem na začátku prvního těhotenství. Každopádně už to neberu jako samozřejmost, chci 4 děti a tak je taky budu mít. Teď jsem šťastná za to jedno v bříšku a doufám, že to dotáhnem do zdárného konce a pak se uvidí.

• Citovat
  • Upravit
668
14.10.09 18:03

Já říkávám minimálně jedno, ideálně dvě, maximálně tři :lol: :lol: :lol: Ale pak když vidim v obchodech ceny zboží a naše výplatní pásky, tak si říkám, že budeme rádi, když jednou uživíme jedno až dvě děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
24.11.09 14:45

Ahoj, myslím že z minulosti hodně ovlivní to v čem jsme vyrůstali nebo co nám jako dětem chybělo… já jsem ze 4 dětí a manžel ze 3 a oboum se nám zdá málo mít „jenom“ 2 děti - ty máme teď… jasně, že teď hodnotíme i finance, kariéru, bydlení, co dětem chceme dopřát, atd… ale přesto vidíme děti jako nejlepší investici v životě a tak teď počítáme s pauzičkou než se situace ustálí, upraví se bydlení, atd a pak si dáme další kolo - jedno nebo ještě dvě po sobě… tak uvidíme co převáží, jestli naše lenost nebo radost z dětí :-D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.11.09 18:42

Mít velký Haus a finance tak se rozšoupnu, ale takhle jsme asi skončili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin