Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Svetlana87 píše:
Jake kecy? Proste tohle po me nekdo chtit, tak odchazim.
Dneska ano. Tehdy? Nemůžeš vědět.
@melasa píše:
@Anna766 Já asi žiju úplně v jiné dimenzi, ale já jsem se s tímhle přístupem fakt nesetkala nikde. Spíš se setkávám s tím, že ženským se nechce vařit, nechce se jim péct, nechce se jim uklízet, nechce se jim starat o děti. Já se třeba přiznám, že dělám doma daleko méně, než můj manžel a nedej bože, že by na mě vyrukoval s emancipací, co bych si počala.
Já asi taky žiji v jiné dimenzi. U nás doma snad v životě ani nepadlo slovo feminismus, nebo emancipace. Nebylo ani potřeba. Tak nějak přirozeně a automaticky jsme si nastavili svoje pravidla bez toho, že by se jeden nebo druhý cítil nějak omezovaný, nebo uzurpovaný. Ani by nás nenapadlo se navzájem třeba buzerovat za to, že si někdo něco někam odložil, nebo po sobě neuklidil, nebo vůbec neuklidil. To jde mimo nás. Uklízíme, když se nám chce, a když je na to čas, vaříme taky. Vždy jsme se tak nějak automaticky dokázali na všem domluvit, a nic nebyl problém. Prostě jsme naladěni na stejnou vlnu, a máme stejné priority. A o tom to je.
@Anna766 píše:
Dneska ano. Tehdy? Nemůžeš vědět.
Ano, bavim se o dnesku.
@Anna766 píše:
No, já se s tím nesetkávám.
Si asi blbě vybraly no. Proč s něma zůstávaly, toto se přeci muselo projevit už na začátku vztahu. U nás se mají ženy jako v bavlnce a chlapi kmitají, nikdo z našich chlapů nesedí u televize s pivem v ruce. O rovnoprávnosti nemůže být řeč, to by mě naštvali.
Příspěvek upraven 10.06.18 v 22:00
@nostress píše:
Já asi taky žiji v jiné dimenzi. U nás doma snad v životě ani nepadlo slovo feminismus, nebo emancipace. Nebylo ani potřeba. Tak nějak přirozeně a automaticky jsme si nastavili svoje pravidla bez toho, že by se jeden nebo druhý cítil nějak omezovaný, nebo uzurpovaný. Ani by nás nenapadlo se navzájem třeba buzerovat za to, že si někdo něco někam odložil, nebo po sobě neuklidil, nebo vůbec neuklidil. To jde mimo nás. Uklízíme, když se nám chce, a když je na to čas, vaříme taky. Vždy jsme se tak nějak automaticky dokázali na všem domluvit, a nic nebyl problém. Prostě jsme naladěni na stejnou vlnu, a máme stejné priority. A o tom to je.
Přesně, já jsem na tom třeba fyzicky hůře jako můj chlap, tak proč bych měla jít schovávat dřevo, jenom proto, že je emancipace. ![]()
@melasa píše:
Si asi blbě vybraly no. Proč s něma zůstávaly, toto se přeci muselo projevit už na začátku vztahu. U nás se mají ženy jako v bavlnce a chlapi kmitají, nikdo z našich chlapů nesedí u televize s pivem v ruce. O rovnoprávnosti nemůže být řeč, to by mě naštvali.
Tak to nepiš kde bydlíš, proto že už by se tam žádný chlap nikdy nenastěhoval, aby tu nákazu nepochytil.
@nostress píše:
Myslíš že si manželé někdy jen tak po večerech popovídají o emancipaci
si to živě představuju.
@Anna766 píše:
Tak to nepiš kde bydlíš, proto že už by se tam žádný chlap nikdy nenastěhoval, aby tu nákazu nepochytil.
Ať si marně vzpomínám, tak ani moji bráchové, ani moje děti, ani moji rodiče, ani jejich sourozenci, prostě nikdo se k ženám nechová tak, že by ty ženy musely doma kmitat, pak ještě venku a chlap seděl doma s pivem u televize a ještě měl blbé kecy, tohle znám jen z vyprávění a tady z emimina. Možná to takhle měla babička před sedumdesáti lety. A to ještě jen ta jedna. V dnešní době si myslím, že díky emancipaci to mají horší ti muži, teda u nás teda určitě, ale i tak jsou spokojeni a na rukou by nás nosili.
@Anna766 píše:
Myslíš že si manželé někdy jen tak po večerech popovídají o emancipacisi to živě představuju.
To ne, ale hodně od těch mladých holek slyším, nachystej si sám, nejsem tvoje služka, uvař si sám, nejsem tvoje služka. Tohle si myslím, že do vztahu nepatří.
@melasa takže co? Ti všichni (všechny) co to tu píšou, včetně mě, si vymýšlejí? Nebo jak to mám pochopit?
@melasa píše:
To ne, ale hodně od těch mladých holek slyším, nachystej si sám, nejsem tvoje služka, uvař si sám, nejsem tvoje služka. Tohle si myslím, že do vztahu nepatří.
Kde v práci?
@Anna766 píše:
@melasa takže co? Ti všichni (všechny) co to tu píšou, včetně mě, si vymýšlejí? Nebo jak to mám pochopit?
Ty to tak nemáš ne? Terinka taky ne, tak kdo z téhle diskuze to tak doma má?
@melasa píše:
Ty to tak nemáš ne? Terinka taky ne, tak kdo z téhle diskuze to tak doma má?
Terinka nevím, to jsem nějak nepostřehla.
A není jen tahle diskuze ne? Četlas třeba tu Partner neuklízí, ale vůbec nebo tak nějak? A další.
@Anna766 píše:
Terinka nevím, to jsem nějak nepostřehla.
A není jen tahle diskuze ne? Četlas třeba tu Partner neuklízí, ale vůbec nebo tak nějak? A další.
Tak tady vzdy cteme jen jednu verzi, obvykle byva pravda uprostred. A partner neuklizi jsem cetla, ale nerika zaroven, ze vyzaduje uklid od ni.