Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@smudlinky Tak to je asi podobný vývoj jako u nás, také plus mínus od tohoto věku (1,5) chci chodit na nějaké cvičení. Ale nedělám si iluze, že bude cvičit dle paní cvičitelky, spíš to bude trapas, ale aspoň se pobavíme ![]()
@Žena Vlk píše:
Holky, paráda, díky za reakce! Já už se právě také doma nudím, plus myslím, že teď už s dítkem začíná „být větší zábava“, tak by nějakou aktivitu navíc ocenil. A ještě se zeptám, děláte něco speciálního doma? My jsme se naučili takové ty klasiky jako „paci paci“ a „jsem takhle veliký“, ale přemýšlím, jestli se nedá dělat něco navíc. Jednu dobu jsem četla pohádky, ale to zatím není nic pro tu naši střelu, před spaním je mu to buřt, a přes den po mně akorát šplhal, a chtěl trhat knížku
A co mas pro neho za knizky? My jsme zacinali s knizkama, kde je na strance obrazek a slovo (cca v sesti mesicich, do te doby totalni nezajem). I ted bych rekla, ze jak je na strance vic jak deset slov, tak ho to nebavi.
@Cocka nasladko Mám i takovéhle, ty ho baví. Takové ty leporelového typu, kde jsou velké obrázky, a k tomu třeba jedna věta. Ty má moc rád, to je pravda (a také jim dává zabrat
) Jinak jsem mu předčítala nějaké dětské, co jsem nasbírala na té akci v Albertovi
Takže typu Štaflík a Špagetka, Hajný Robátko a podobně. Z toho jsem mu četla, ale to ho právě ještě nijak netankuje.
@Žena Vlk píše:
@Cocka nasladko Mám i takovéhle, ty ho baví. Takové ty leporelového typu, kde jsou velké obrázky, a k tomu třeba jedna věta. Ty má moc rád, to je pravda (a také jim dává zabrat) Jinak jsem mu předčítala nějaké dětské, co jsem nasbírala na té akci v Albertovi
Takže typu Štaflík a Špagetka, Hajný Robátko a podobně. Z toho jsem mu četla, ale to ho právě ještě nijak netankuje.
Dej mu cas, my cteme taky leporela furt dokola
uz je znam i pozpatku ![]()
Nedavno jsem shanela tipy na knizku pro trileteho kluka, tak jsem se ptala v nejake skupine a holka, ktera rikala, ze uci cteni, tak doporucovala dokonce par knizek, ktere cteme my ted (jedna veta na stranku). Na souvisle pribehy je jeste cas ![]()
@Cocka nasladko Tak asi jo! Já si to pamatuju z dětství jako krásné chvíle, když nám naši četli, a měla jsem takový ten sen, jak miminku čtu, ono usíná a zároveň rozvíjí řeč… no realita je jiná, bohužel ![]()
Tak malej je breznovej takze sme bylu od jara az prakticky do zimy venku, hlavne sme chodili na hriste tam se schazela spousta maminek s detmi tak byl v kolektivu, parkrat sme byli v pizzerii s detskym koutkem to melo velky uspech, a pak takova klasika vylet do zoo, v lete k vode… ted pres zimu je to horsi, sem tam zajdem do naky ty restaurace s detskym koutkem, ted na boby, a jinak se schazime s kamaradkou co ma podobne staryho syna. Do zadnych krouzkou a podobne nechodike pride mi na to malej I ted skoro ve 2 letech, nevydrzel by treba hodinu delat neco co mu nekde rekne
doma u nas ma velky uspech kresleni, koupim tu nejvetsi moznou ctvrtku dam na zem a malej maluje jak divej, akorat pak mam zmalovanej celej byt ![]()
@Žena Vlk píše:
@Cocka nasladko Tak asi jo! Já si to pamatuju z dětství jako krásné chvíle, když nám naši četli, a měla jsem takový ten sen, jak miminku čtu, ono usíná a zároveň rozvíjí řeč… no realita je jiná, bohužel
Neboj, i s tim leporelem si rozviji rec
a na poradne knizky taky dojde ![]()
Holky tak ja nevim
Muj syn nevydrzi na jakoukoliv knizku koukat dele nez 10 sekund
Stihnu rict tak „Kravicka, Bu“ a uz je nekde jinde ![]()
@Kriss Tina píše:
Tak malej je breznovej takze sme bylu od jara az prakticky do zimy venku, hlavne sme chodili na hriste tam se schazela spousta maminek s detmi tak byl v kolektivu, parkrat sme byli v pizzerii s detskym koutkem to melo velky uspech, a pak takova klasika vylet do zoo, v lete k vode… ted pres zimu je to horsi, sem tam zajdem do naky ty restaurace s detskym koutkem, ted na boby, a jinak se schazime s kamaradkou co ma podobne staryho syna. Do zadnych krouzkou a podobne nechodike pride mi na to malej I ted skoro ve 2 letech, nevydrzel by treba hodinu delat neco co mu nekde reknedoma u nas ma velky uspech kresleni, koupim tu nejvetsi moznou ctvrtku dam na zem a malej maluje jak divej, akorat pak mam zmalovanej celej byt
To malovani zni dobre, budem se za par tydnu stehovat, tak myslim schovam do sklepa krabice a pak mu k nim akorat prikoupim voskovky ![]()
@Cocka nasladko krabice sou dobrej napad, malej kresli na tu ctvrtku fixama, nastesti vypratelnejma, protoze se kolikrat zapomene a zacne si malovat po ponozkach a podobne
ty voskovky bacha aby neukusoval ![]()
@Limi123 píše:
Holky tak ja nevimMuj syn nevydrzi na jakoukoliv knizku koukat dele nez 10 sekund
Stihnu rict tak „Kravicka, Bu“ a uz je nekde jinde
Neda se sehnat nejaka knizka, co by mela nejake zabavne prvky? Treba jako tohle?
@Kriss Tina píše:
@Cocka nasladko krabice sou dobrej napad, malej kresli na tu ctvrtku fixama, nastesti vypratelnejma, protoze se kolikrat zapomene a zacne si malovat po ponozkach a podobnety voskovky bacha aby neukusoval
Pravda,
Dik za tip ![]()
@Kriss Tina Malování mě teď láká. Koupím nějaké netoxické fixy nebo voskovky, aby měl nějakou srandu. Ale má pojídací období, takže to opravdu chce nějaké pastelky, co když sní, tak nepojedeme do nemocnice
Máš nějaký tip? A jinak v tom dětském koutku v restauraci byl i když třeba ještě nechodil? Když jdeme někam na jídlo, tak většinou sedí u nás v kočárku, povídáme si s ním, dáme mu hračky, kouká po okolí, ale pořád mám pocit, že na dětský koutek by už potřeboval sám ťapat. Ale možná ne! Je to moje první dítě, tak sbírám zkušenosti a rady.
@Žena Vlk mi mame normalni fixi, ale on to do pusy nedava ani nikdy nedaval
v tom koutku sme bylu prvne kdyz mu byl rok a to uz tapal, meli tam spostu odrazedel kocarku a tak takze tam s tim drandil, nechodici bych tam nedavala, ale zalezi co tam maj k dispozici za hracky a jak stary deti tam chodi, u nas bych se bala ze ho tam nekdo zaslapne ![]()