Reklama

Co potřebuji k provozování hotelu s restaurací

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
kaja555
Kecalka 118 příspěvků 25.03.18 16:12
Co potřebuji k provozování hotelu s restaurací

Ahoj,

co prosím vše potřebuji k provozování hotelu, součástí kterého bude kavárna pro veřejnost a bude se vařit pouze pro hosty? Je třeba vázaná živnost či potřebuji nějakého zástupce?

V gastronomii ani hotelnictví vzdělání ani praxi nemám.

Děkuji


Reklama

Reakce:
 
lucynka25
Kelišová 7385 příspěvků 2 inzeráty 25.03.18 16:18

@kaja555 https://www.praha1.cz/…se-3864.html tady se nekdo ptal na stejnou vec, tak to procti :palec:

 
pannda
Kelišová 6517 příspěvků 34 inzerátů 25.03.18 17:14

Hlavně velkou odvahu, pevné nervy a štěstí k tomu…

 
aiwwa
Neúnavná pisatelka 16618 příspěvků 25.03.18 17:24

Já nevím, ale jestli nemáš praxi ani vzdělání a musíš se ptát na netu jak na to…tak teda nevím no..

 
Ou
Kelišová 5095 příspěvků 25.03.18 17:47

1. nastudovat potřebné zákony a vyhlášky. Neznalost neomlouvá. To že se ptáte tady, namísto toho abyste studovala patřičné dokumenty ukazuje na to, že si to představujete jako hurvínek válku a je pravděpodonější, že se přidáte na stranu těch častějších případů podnikání v gastronomii - totiž krachem.

2. mít velmi slušný a spolehlivě propočítaný byznys plán a zajištěné peníze na investice a pochopitelně rezervu pro tu pravděpodobnější variantu, totiž že to nevyjde.

Bez toho ty prachy co chcete investovat raději dejte na charitu, je to užitenčnější, než další člověk co má sen o kavárničce a hotýlku a není ochotný o tom přemýšlet jako o standardním byznyse a zkrachuje. Darovat ty prachy někam, kde pomůžou je daleko lepší.

3. mít garanta který může provozovat gastronomické zařízení - protože vy bez vyučení a/nebo praxe nemůžete.

4. dokázat komunikovat se zaměstnanci tak aby dělali to chcete a aby byli s vámi jako majitelkou natolik spokojení, aby byli loajální a nekradli.

 
free333
Neúnavná pisatelka 19227 příspěvků 25.03.18 17:53
@kaja555 píše:
Ahoj,

co prosím vše potřebuji k provozování hotelu, součástí kterého bude kavárna pro veřejnost a bude se vařit pouze pro hosty? Je třeba vázaná živnost či potřebuji nějakého zástupce?

V gastronomii ani hotelnictví vzdělání ani praxi nemám.

Děkuji

Hostinská činnost patří mezi řemeslné živnosti a tam musíš mít vzdělání anebo praxi 5-6 let?
Pokud to nemáš, musíš mít odpovědnou osobu.
Dojdi se zeptat na ŽÚ, jak je to dnes.

Na Tvém místě, pokud bych to chtěla dělat, tak se nechám nejdřív zaměstnat, pokud Tě tedy někdo zaměstná, když nic z toho neumíš, abys trošku do toho viděla.

Jinak to nejspíš dopadne tak, že personál i kuchař z Tebe budou mít velkou srandu a budou Tě okrádat, protože Ty tomu nerozumíš, nebudeš si umět ani spočítat nákupy, nic.

 
aiwwa
Neúnavná pisatelka 16618 příspěvků 25.03.18 18:12
@free333 píše:
Hostinská činnost patří mezi řemeslné živnosti a tam musíš mít vzdělání anebo praxi 5-6 let?
Pokud to nemáš, musíš mít odpovědnou osobu.
Dojdi se zeptat na ŽÚ, jak je to dnes.

Na Tvém místě, pokud bych to chtěla dělat, tak se nechám nejdřív zaměstnat, pokud Tě tedy někdo zaměstná, když nic z toho neumíš, abys trošku do toho viděla.

Jinak to nejspíš dopadne tak, že personál i kuchař z Tebe budou mít velkou srandu a budou Tě okrádat, protože Ty tomu nerozumíš, nebudeš si umět ani spočítat nákupy, nic.

já to nechtěla napsat takhle drsně, ale v podstatě je to přesně tak.

zakladatelko a ty máš vlastní prostory a kapitál?

 
sirikit
Nadpozemská drbna 25213 příspěvků 25.03.18 18:18
@kaja555 píše:
Ahoj,

co prosím vše potřebuji k provozování hotelu, součástí kterého bude kavárna pro veřejnost a bude se vařit pouze pro hosty? Je třeba vázaná živnost či potřebuji nějakého zástupce?

V gastronomii ani hotelnictví vzdělání ani praxi nemám.

Děkuji

Bez znalostí v oboru hlavně prosperující ropný vrt, který Ti bude Tvého HR koníčka dotovat. :kytka:

 
aiwwa
Neúnavná pisatelka 16618 příspěvků 25.03.18 18:29

Hlavně znám i člověka ač s praxí a šikovný, tak prostě neprosperoval, měl hospodu v blbém místě a smůla.
Nebo jsem si vzpomněla na Romana Skamene, jak ho okrádal personál…

 
sirikit
Nadpozemská drbna 25213 příspěvků 25.03.18 19:12
@aiwwa píše:
Hlavně znám i člověka ač s praxí a šikovný, tak prostě neprosperoval, měl hospodu v blbém místě a smůla.
Nebo jsem si vzpomněla na Romana Skamene, jak ho okrádal personál…

Ono si stačí vzpomenout na Pohlreichovy mise po hospodách, kterým se nedaří, přestože majitelé obvykle mají v oboru dlouholetou praxi.
Nechci samozřejmě nikoho odrazovat, ale myslím, že zrovna dnešní doba restauratérství úplně nepřeje - tradiční restaurace zavírají a kvetou „soukromé kluby“, kde se zvesela kouří, štamgasti se složí na pivo v PETkách, které bylo v blízkém supermarketu zrovna v akci a EET nikdo neřeší.
Rozumím, že takhle to zřejmě zakladatelka nemyslí - nosným programem by bylo pravděpodobně to ubytování.
Pak je ale důležité si ujasnit, kolik času tomu chce věnovat.
Protože pokud budou chtít většinu práce zvládnout v rámci rodiny, i z běžného penzionu se neutrhne ani na víkend.
Pokud péči o firmu hodí především na personál, ten ji bude okrádat s pravděpodobností hraničící s jistotou. :nevim: :roll:

 
aiwwa
Neúnavná pisatelka 16618 příspěvků 25.03.18 19:16
@sirikit píše:
Ono si stačí vzpomenout na Pohlreichovy mise po hospodách, kterým se nedaří, přestože majitelé obvykle mají v oboru dlouholetou praxi.
Nechci samozřejmě nikoho odrazovat, ale myslím, že zrovna dnešní doba restauratérství úplně nepřeje - tradiční restaurace zavírají a kvetou „soukromé kluby“, kde se zvesela kouří, štamgasti se složí na pivo v PETkách, které bylo v blízkém supermarketu zrovna v akci a EET nikdo neřeší.
Rozumím, že takhle to zřejmě zakladatelka nemyslí - nosným programem by bylo pravděpodobně to ubytování.
Pak je ale důležité si ujasnit, kolik času tomu chce věnovat.
Protože pokud budou chtít většinu práce zvládnout v rámci rodiny, i z běžného penzionu se neutrhne ani na víkend.
Pokud péči o firmu hodí především na personál, ten ji bude okrádat s pravděpodobností hraničící s jistotou. :nevim: :roll:

přesně tak, jít do toho s nulovou praxí je sebevražda. Jsem si vzpomněla na kamaráda, který pracuje jako kuchař. Vyprávěl, jak je super, že např. maso vůbec nekupují domů, prý umí šikovně uvařit aby zbylo. Nedělám si iluze, že to dělá skoro každý.


Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

České porodnice nedodržují standardy pro podporu kojení, ukázal průzkum

Jak před pár dny informoval portál iDNES.cz, porodnice by podle UNICEF a... číst dále >

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Články z Expres.cz

„Co je to Řeporyje?“ Venkov s výhodami města, kde se občas střílí. A Novotným

Nejstarší písemná zpráva o Řeporyjích je z roku 1277, kdy je Přemysl Otakar... číst dále >

Záhada Jágrových kalhot: Lidé si všímají nabušeného rozkroku, jak je to doopravdy?

Dvě zřejmě největší fotbalové legendy Petr Čech a Pavel Nedvěd a hokejový bůh... číst dále >

Články z Ona Dnes

Sedm hříchů, které škodí pleti. Pozor na mačkání pupínků i dietu

Péče o pleť je pro většinu z nás každodenní součástí života. Často se však... číst dále >

Jsem zvědavá, do světa mě to táhne pořád, říká Marta Jandová

Její kapela Die Happy patřila k nejpracovitějším v Německu, za pětadvacet let... číst dále >