Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Jenže tady paní svými nevlastnímu dítěti nechce pořídit tu Nerfku. Radši vymýšlí něco jiného. Celkem by mě zajímalo, jeslti by se stejně realizovala i u vlastního dítěte.
A třeba moje dítě by mělo radost i z té jízdy na motorce. Dokázalo by pochopit, že ji doma mít nemůžeme. Ale že na ní může párkrát za rok jít.
Znovu píšu, nemyslím, že by by jsi chtěla pochopit. Takže nemá smysl vysvětlovat. Tobě.
@Lama Lama píše:
Znovu píšu, nemyslím, že by by jsi chtěla pochopit. Takže nemá smysl vysvětlovat. Tobě.
Jsem ráda, že mi je dítě nebude mít takovou macechu, jako jsi ty. Snad spon máš tolik soudnosti, že otci toho dítěte do nákupu dárků nekecáš.
@PaníKadrnožková píše:
No jo, lucenko, ale tvoje dite je dokonale, to by melo radost i z kyble pisku, kdybs mu to dala ty
Ne není dokonalé. A u nás tedy dárky nosí Ježíšek. Takže netuší, od koho z rodiny ty dárky jsou. Ale dovedu si představit, že v určitém věku b měl radost i z toho písku.
@lucenka píše:
Ale trvá ta motorka, čtyřkolka se dá splnit i s ohledem na bezpečnost. Prostě dostane jízdu s někým. Takže tím se zajistí bezpečnost a dítě se na tom sveze. Ježíšek k tomu může přidat vysvětlující dopis. A ano neplnime všechna přání. Ale ta hlavní se splnit snažíme. I o tom jsou podle mého Vánoce. Dát dítěti nějakou zbytečnost, kterou bych mu normálně nepořídila. U nás má dítě třeba 3 Nerfky, k Vánocům možná dostane další. Taky mi přijde, že 3 by mohly stačit, ale proč mu nesplnit jeho přání, když je snadno realizovatelné?
On s nikým jezdit nechce. Chce silničku, jako má táta ![]()
Chápe, že my mu ji koupit nemůžeme, ale Ježíšek je kouzelný. ![]()
@lucenka píše:
Jsem ráda, že mi je dítě nebude mít takovou macechu, jako jsi ty. Snad spon máš tolik soudnosti, že otci toho dítěte do nákupu dárků nekecáš.
Tak sis kopla a je zas líp ![]()
@Billi píše:
On s nikým jezdit nechce. Chce silničku, jako má táta
Chápe, že my mu ji koupit nemůžeme, ale Ježíšek je kouzelný.
Tohle je fakt, dcera mi jednou řekla (na dotaz, zda si pořídíme kočku), že když jí nepořídím já, napíše si Ježíškovi, protože ten splní všechno, když je hodná
Já jí to tedy „nenechala“ do dopisu napsat - rozuměj vysvětlila jsem jí znovu, proč kočku mít nemůžeme s tím, že Ježíšek to přece ví taky.
@unuděná my sehnali stejnou silničku, jako má tatínek a tu dostane. Je to zmenšenina, ale dost přesná. Čtyřkolku jsem nijak nevyřešila.
Třeba loni měl největší radost z toho, o co si vůbec nenapsal, jen mě napadlo, že by se mu to mohlo líbit. A všem pak vykládal, že si to přál nejvíc a Ježíšek ho slyšel, když na to myslel.
Starší syn do 5 let nenapsal nikdy nic, protože nevěděl, co chce.
@Billi píše:
Finančně mimo naše možnosti. Navic je to dítě, co nemá zábrany. Třeba až mu bude 10, ale je mu 6. Teprve teď začal jezdit na kole bez koleček.
Loni chtěl formuli a letadlo. Třeba za rok bude v realitě.
Ale u něj je výhoda, že za týden neví, co chtěl. Před měsícem chtěl obřího plyšového psa a pyžamo s gorilou. Oboje máme sehnané. Pak šel psát, uviděl, co chce brácha a chtěl ho trumfnout. Brácha chce brusle a lepší kolo.
No, já ti nevím. U toho syna přítele to stále trvá, je mu 12. Odpo dementoval nerfky. ![]()
Předloni chtěl Bluetooth handsfree k telefonu. Když jsem se ptala, k čemu to bude mít, když nemá mobil, tak říkal, že neví, ale má to ředitel a vypadá s tím cool.
hru na Xbox, ale nemá ten stroj.
on je prostě umělec s hlavou v oblacích. ![]()
@Lama Lama tak dneska mi nahlásil, že chce hodinky, ty máme taky sehnané. Takže nakonec se třeba trefíme.
Bohužel on není ten typ, co by po něčem toužil několik týdnů nebo měsíců. Přání se mu mění rychleji než ponožky.
@Billi píše:
@Lama Lama tak dneska mi nahlásil, že chce hodinky, ty máme taky sehnané. Takže nakonec se třeba trefíme.
Bohužel on není ten typ, co by po něčem toužil několik týdnů nebo měsíců. Přání se mu mění rychleji než ponožky.
Jo, kdybych neznala, tak nevěřím.
@zdenik1988 píše:
Ahoj zajímalo by mě co dáváte cca 9ti letým klukům k Vánocům. Syn nechce od malinka hračky, stavebnice, RC auta. Nebaví ho nic takového. Mobil má nový🤣
Já mám tři kluky 10, 8 a 6 let a vpodstatě už od podzimu sonduju, po čem jejich srdéčko prahne. Ale já to mám jednodušší, milují stavebnice všeho druhu, kuličkodráhy a knížky. Ten prostřední by skoupil půl hračkářství, kdyby mohl. Takže je z čeho vybírat. A taky píšou Ježíškovi, i když nejstarší už ví, jak to s ním je. Ale kvůli mladším zachová „hru“ a hraje se mnou. Ježíšek jim za oknem nechá adventní kalendáře a odnese si dopisy.
Určitě i tvůj syn po něčem touží, musíš to z něj šikovně vytáhnout.
Nevěřím, že by si nic nepřál. ![]()
@Billi píše:
Já takto loni nakoupila už v říjnu, zkus hádat, jak vypadala poslední verze přání pro Ježíška v prosinci?? jsem myslela, že mě vomejou…
![]()
Tak můj devítiletý chlapeček si do dopisu napsal jen počítač. Prý až zase zavřou školy, tak abych mu nemusela půjčovat svůj. U nás se Lego ani deskové hry nikdy nechytly. Takže pod stromečkem bude rybářský prut, sada na šnorchlování (doufám, že nám teda příští rok vyjde dovo), pak externí disk k PS. Pak (ty si přál) ponožky s Patem a Matem
fotbalový dres se jménem oblíbeného fotbalisty, helma na snowboard, LED tkaničky do bot, nějaká kosmetika, a kupodivu už chce i měkkouše. Takže mikina fortnite, trencle, trička od nějakých youtuberů, apod. Ještě nějaké kartičky FIFA a Pokémon, to si vyměňují ve škole. Já už teda do hračkářství nakupovat nechodím
Jediné o čem mluvil, tak je ten Gravitrax, ale to už ho taky přešlo.