Co říkáte na střídavou péči - 2 zákl. školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
225
16.12.14 01:38

informace i zkušenosti jsou, stačí jen chtít je slyšet

Zase jen opakujeme, co už zaznělo. Proti vůli dítěte je mnohdy i ráno vstávat, nebo jít do školy, nebo si uklidit hračky. Zaklínadlo „vůle dítěte“, se tu objevuje často.
Tady jde ale o poškození dítěte ztrtátou jednoho z rodičů. V některých případech je proto střídavá péče nejvhodnější řešení, nebo jak chcete, nejmenší zlo.
Není pravda, že by tento model byl v plenkách, to je u nás. Stačí malinko chtít a přijímat názora a zkušenosti druhých. Uvedu jen jeden odkaz, zbytek si dohledáte sami, pokud bude ovšem vůle, v zájemu dítěte, že?
 http://www.ceskatelevize.cz/…mezi-rodici/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 10:08

Jasně, ale to o čem mluvím já je novějšího data - říjen 2014, kde Výbor pro práva dítěte se vyjádřil k otázce střídavé péče o děti a mj. vyjádřil, že střídání 2 základních škol, dokonce i školek není vhodné pro děti, není to v jejich zájmu..Takže tohle je novějšího data..a mělo by se k tomu přihlížet.. Někdy jde o poškození dítěte právě navštěvováním 2 škol, navíc v mnoha případech se nedá aplikovat to, co je v nálezech ústavního soudu Teba já nejsem rozvedená, dítě se narodilo bez otce, který se několik let k dítěti nehlásil a v těhotenství chtěl potrat..dítě rozvodem rodičů nic neztratilo (žádný nebyl, dítě se do situace, kdy se stará o něj jen matka se narodilo), ba hrozí teď že by mohlo ztratit to co má - životní jistoty, 1 domov, harmonické prostředí, kamarády mezi vrstevníky - a toby mohlo ztratit střídáním 2 škol, 2 domovů, kdyby někdo nařídil střídavou péči. Jinak možnost střídavé péče je již 13 let v naší republice, ale z hlediska rodičů nebývá o ni velký zájem, protože nemusí být v zájmu dítěte. Prospěšná možná může být dle mého názoru jen v případě, žijí-li rodiče poblíž sebe, aby dítě mohlo navštěvovat 1 sociální zařízení a navíc se na této střídavé péči o dítě rodiče dohodnou..také je rozdíl pojem společná péče a střídavá péče..v linku, jenž jste poslal zaznělo i slovo společná péče. Jinak všechny předhazované výzkumy jsou většinou z rodin, kde se rodiče na střídavé péči dohodli, kdežto v situaci, kdy rodiče jsou „na nože“, nedomluví se zcela na ničem, nelze předpokládat, že by střídavá péče mohla fungovat, nikdo nedokáže změnit již vztah mezi těmito rodiči navzájem..ani mediace, ani nějaká poradna..prostě ani nelze vymazat to co se událo..a střídavá péče za takové okolnosti by byla ještě horší pro dítě a strašně by tím trpělo..Dítě má právo na šťastné dětství.. Pokud bydlíte blízko a dítě navštěvuje 1 sociální zařízení, tak Vám střídavou péči neberu, žádejte si o ní..je to Vaše věc, ale pokud dítě by mělo navštěvovat 2 školy, školky, tak se to nedoporučuje ani psychology..Přestěhujte se v tom případě Vy sám k dítěti, nevím proč dítě by mělo trpět kvůli Vám..ukažte jak jej tedy milujete a udělejte pro něj něco Vy sám…dokažte, že jej milujete..pokud nejste toto schopen udělat Vy sám, tak Vám nevěřím, že chcete pro dítě to nejlepší a že jej skutečně milujete :! :!

• Citovat
  • Upravit
102087
16.12.14 10:15

Já bych řekla ale jednu věc, když ti 2 to dítě plánovali, tak někde žili, takže to by mělo být zásadní pro další rozhodování, ano souhlasím s tím, že by dítě mělo chodit do 1 školy, pokud to je alespoň trochu možné a rodiče by se tomu měli přizpůsobit a vycházela bych z toho, kde žili, když byli ještě spolu, to je prostě místem bydliště dítěte a pokud se oba nehodnou jinak, tak tam by taky nadále dítě mělo žít a pokud se jeden rodič chce stěhovat přes půl republiky, dobře, je to jeho rozhodnutí, ale bez dítěte (a to by platilo pro oba rodiče, tedy i pro matku, ne že s dítkem odstěhuje a pak bude argumentovat 2 školami)… a hned by nám odpadly tyhle problémy. Ano, pokud se dohodnou jinak, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 10:39

@j.a.n.i1 Místo dítěte je tam, kde se narodilo po porodu a kde to trvalé bydliště má zapsané..také by ho mohlo mít pod mostem, když tě chlap vykopne těhotnou ženu na ulici, nemyslíš??zcestné názory. Pokud je to po porodu, mělo by se brát ohled, kdo koho opustil a proč. Ppokud si našel jinou ženu, rozbil rodinu a přestěhoval se, tak by mu to mělo být dáno k tíži. Pokud žena jiného chlapa a přestěhovala semtak může být problém zde.Ale je tu ještě zásadní otázka, matka když dítě kojí, tak třeba musí být s dítě s ní, je útlého věku a mělo by být s matkou, takže stejně s tím nic nenaděláš, když bys chtěla tvrdit, že musí zůstat v místě bydliště. Každopádně bych dala k tíži tomu, kdo toho druhého odkopl, prostě tam bych mu něčím přitížila v rámci rozhodování soudu. Dnes se rozvádí každé druhé manželství, kde jsou ty sliby, které si vzájemně dali, v dnešní době se vytrácí morálka, a problém je to, že dřív to byla ostuda, když se člověk rozvedl, dnes je to snad i moderní trend a nikdo se nad tím ani nepohoršuje. Každopádně je štěstí, že i ti navrchu - ve vládě - jsou proti 2 základních škol a školek, zájmy dítěte a jeho zdárný psychický vývoj jsem přednější než práva rodičů vychovávat děti. :!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.14 10:41

@Aleš T. Také bys mohl chtít dítě nechat rozpůlit na půl a chtít svoji polovinu dítěte, nemyslíš? Co bys pak s tou svou půlkou dělal? 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.14 10:41

@Aleš T. Také bys mohl chtít dítě nechat rozpůlit na půl a chtít svoji polovinu dítěte, nemyslíš? Co bys pak s tou svou půlkou dělal? 8o

• Citovat
  • Upravit
225
16.12.14 11:23

myslel jsem si to

Takže zkušenosti vesměs vůbec žádné, plus půlení dítěte, na to není potřeba cokoliv napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 12:05

@Aleš T. Jestli jsem pochopila správně, pan je zastáncem 2 základních škol a střídání dětí přes mrtvoly..i proti vůli dítěte i druhého rodiče..Tak to gratuluji k takové nátuře..to bude chudák to tvoje dítě..nemáš asi ani krapec citu a neumíš se vcítit ani do svého dítěte..Na to nemám co říci, jen to, že doufejme, že něco takovéh soudy neschválí..i ve vládě jsou odborníci proti 2 základních škol a rozumný dětský psycholog to ve svém znaleckém posudku také smete ze stolu…Tvoje tvrzení půjde i přes mrtvoly..no nechtěla bych mít tebe za ex ani náhodou..a pokud to dětem uděláš, tak ti jednou za to vše poděkují..Tvá ex se jen nesmí nechat tebou zastrašovat, protože věřím, že ti co jdou přes mrtvoly, tak ti jsou patologičtí jedinci a umí to s nimi být ve sporech kruté..lituji ji..asi se chuděra musí hodně takové osobě bránit, protože lidi jako jsi ty umí lehce druhé převálcovat..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.14 12:20

@Aleš T.něco bych napsala ForU jako otci dítěte, zřejmě máš děti v předškolním věku a asi usiluješ o to, aby děti navštěvovaly 2 základní školy v budoucnu..já jen doufám, že se tak nestane..tvoje ex je dobrá paní, možná i paní učitelka a nezaslouží si, aby děti trpěli tím, že otec bude požadovat proti vůli všem i dětí, aby navštěvovali 2 základní školy..věř, že soud přihlédne k tomu, že není v zájmu dětí měnit 2 základní školy, mít 2 kolektivy dětí a to zbytečně jen kvůli přání otce a jeho právům..Odborníci se vyjádřili jasně Výbor pro práva dítěte, že není v zájmu dítěte navštěvovat 2 základní školy. Dokonce ani školky..takže věř, že ti 2 základní školy soud nepřiklepne, chtě nechtě není to v zájmu dítěte. A nemůžeš srovnávat nesrovnatelné..do duše dítěte nikdo nevidí, nemůže tvrdit, že mu to prospívá. Neví jak se to odrazí na jeho budoucím životě a jeho sociálním vazbám. Pro dospělého člověka by to byl nápor na psychicku, natož pak na malé dítě, které je ve vývinu..A pokud toto nechceš a neumíš pochopit, tak mi je tě líto..Sám bys možná nezvládl týden pracovat v Praze a týden v Ostravě a každý týden bydlet v tom druhém bydlišti..vyzkoušej si to..Tohle není rodinný život..tohle je pendlování a hodí se pro svobodného člověka..nikoliv pro rodinu

• Citovat
  • Upravit
225
16.12.14 12:54

Už se zase opakujete...zase vaříte sekerkovou polévku...

Nepochopila to správně, nejsem slepým zastáncem dvou škol a ani nemám obě děti předškolního věku. Vše již bylo napsáni. A můžete si spekulovat sama pro sebe klidně dál. Argumentujete jako pubertální dívka. Bez rozmyslu, bez informací, bez zkušeností jen fantazírujete, kolem sebe kopete a ani v okolí není žádný soupeř. Tak jste si ho vymyslela. Realita je však jiná, každá situace je individuální. Ta vaše situace, ve vaší hlavě, je jen jedna z tisíců. Není na mě, abych se snažil to změnit. Kde nic není, ani… nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 13:03

@Aleš T. Nesnesete pravdu, že 2 základní školy nikdy nebudou zájmem dítěte..no jo no..ani jste neodpověděl..co bude s těmi písemkami a úkoly na příští týden o kterých by se dítě ani nedozvědělo, kdy to bude jako dítě zjišťovat..a snad nechcete po rodičích, aby týdně lítali do školy a zjišťovaly z kterého předmětu co dostali ve škole za domácí úkol a z čeho se bude psát písemka..dítě přijede večer v neděli domů a bude ty úkoly psát asi do noci a pak se to ještě učit :?: a pojede dle 2 různých učebnic..bude se učit třeba i nevázané písmo a v druhé vázané..v jedné škole bude s učivem jinak než v druhé..a jak si to tedy představujete..a navíc tedy bude kvůli Vám ještě sedět samo, protože si každý jiný žák sedne s někým, kdo s ním bude v lavici sedět celoročně..které dítě - myšleno i to druhé chce sedět jako samo třeba co každý týden či 14 dní??no tak pane chytrý vysvětlujte, jak si to vše představujete..ráda se od Vás poučím..a co ten týden, kdy třeba děti pojedou na školní výlet či do divadla..či za kulturou do jiného města..a to Vaše bude ten týden mimo..vyčleňoval byste tímto vším dítě z kolektivu..vše by bylo pro něj psychicky náročné..nechám se od pana chytrého poučit..Tak to jsem jen napsala ForU @Aleš T.

• Citovat
  • Upravit
225
16.12.14 13:09

Hrozně moc se směji. Bavička jste úžasná. Nejlepší asi je, jak jste psala, že mám ex, že se rozvádím, že je učitelka, že se soudíme a co tam ještě bylo…nevím :-) Dočtu si to ještě znovu. Jo, to, jak jdu proti vůli dětí. Někdy jo, když je od sebe musím odhánět, aby mě vůbec pustili jít do práce, nebo když žena usoudí, že je nepustí ven se mnou, aby se neušpinily. A nejsem třeba taky kosmonaut a nepoletím s dětmi třeba bydlet na Měsíc? Ještě prosím tedy něco, hlavně o mě, jelikož mě znáte tak moc dobře, napište. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
16.12.14 13:14

Jednou a naposledy...

Co to je ale za hloupé otázky, jak se dítě dozví o úkolech. Na to musím vážně odpovídat, zrovna vám? Udělám vyjímku. V dnešní době jsou mobily, internet, individuální učební plány a hlavně dohoda mezi lidmi, ústní. Zkrátka se ty školy zvolí tak a v každém větším měste jich bývá třeba 10 - 20 i více, aby měly učivo podobné. Pokud by to z nějakého důvodu nešlo, třeba že vesnická škola má velmi specifický plán a učitelé by nebyly nakloněni dohodě, pak ano, tam by sřídavá péče vhodná nebyla. Možná, že teď už chápete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 13:18

Tak pane chytrý neodpověděl jste to s tím sezením v lavici, to se zajištěním domácích úkolů a naučení se na písemky třeba hned na pondělní ráno..pane chytrý neodpovídáte zcela na nic..to je jak když tady jeden mluví o koze a druhý o voze..já se na něco ptala a vy jste na něco úplně jiného odpověděl..no to Vám jde pěkně..já mluvím proti vůli dětí navštěvovat 2 školy a ne proti vůli dětí Vás vídat..to jste také nepochopil..děti Vás asi mají rády to ano..to Vám nikdo neodpírá..ale jistě neví, že je chcete nutit navštěvovat 2 školy..nikdo se nebavil o lásce dětí k Vám, ale jak budou trpět tím, že nebudou ve stálém kolektivu ve škole..že bude pro ně učivo náročné..jet podle různých učebnic, nevědět o domácích úkolech a písemkách..jelikož to třeba učitel řekne, tak děti příští týden si z tohoto napíšeme písemku a sdělí jim, co všechno tam bude..a také je důležité, že se učí ze svých sešitů a poznámek od toho učitele, protože tam je většinou vše podstatné, co bude v písemce..děti budou jako pořád všechno dohánět, všechno dopisovat, zjišťovat co se událo ve škole, z čeho budou psát písemku, co mají za úkoly..a budou mít díky Vám dvojnásobný zápřah ve škole, protože to budou zjišťovat 2× a v každé škole??Odpovězte pane chytrý, jak si vše představujete..a jak si představujete, že si dítě najde stálého kamaráda, který si s ním sedne, vždyť i to druhé dítě nechce sedět v lavici polovinu roku samo!!!Budete vyčleňovat dítě z kolektivu..a také společnými zážitky se upevňují vazby a kolektiv, bohužel Vaše dítě bude díky Vám „mimo mísu“ :! :!

• Citovat
  • Upravit
225
16.12.14 13:29

Otázky a odpovědi...

Děkuji za označení, chytrý, já se tak necítím a proto se na své otázky obraťte na odborníky nebo na rodiny, které střídavou péči praktikují. Já jsem na některé z nich odpověděl, ale vy jste to přešla bez zamyšlení, dál tedy neplýtvám svým časem.
Vy si ve své mysli hrajete žabo-myší válku a chcete mě do toho zatáhnout, jelikož se s vámi nikdo jiný nebaví. Ani já se s vámi bavit nechci, je to fakt směšné to vaše argumentování. A že jsem neodpověděl na všechny nesmysly, co píšete, na to odpovím tím, že zopakuji jen jedinou svou otázku, kterou jsem na vás za celo dobu měl. A to je, kolik takových rodin, kde to nefunguje, znáte osobně? Nebo aspoň z dostupných zdrojů na internetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí