Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Aleš T. Nesnesete pravdu, že 2 základní školy nikdy nebudou zájmem dítěte..no jo no..ani jste neodpověděl…
Ty jsi snad jasnovidec, že víš, že to nikdy a nikoho nebude zájmem dítěte… netvrdím, že to bude časté, ale určitě se najdou děti a situace, kdy to v jejich zájmu bude. A když někdo tvrdí že něco NIKDY nebude v nikoho zájmu, tak už to ukazuje na to, že nemá smysl debatovat.
@Anonymní píše:
Střídavá péče funguje jen v rodinách, kde nemají mezi sebou rodiče žabomyší války..kde již dokáží spolu komunikovat a kde se i dohodnou na střídavé péči. Jinak Osobně znám jednu rodinu proti vůli 1 rodiče, a musím konstatovat, že střídavá péče tedy moc nefunguje, i když to tedy mají od sebe kousek a dítě navštěvuje 1 školu. Problém je to, že dítě nekomunikujících rodičů vyjde i dvojnásobně finančně - jelikož rodiče se nedomluví ani na oblečení a obuvi a pomůcek apod, tak si každý kupuje pro svoji domácnost své..takže dítě v globálu má dvoje oblečení, obuv..a už jen na tomto vyjde dítě dvojnásobně finančně než kdyby mělo oblečení jedno..rodiče se ještě více hádají a vůbec to nefunguje..
Souhlas, pokud jsou rodiče takto hloupí, že se neshodnou už ani na oblečení, pak jistě. Na základě této zkušenosti však nelze paušálně střídavou péči zavrhnout i pro ostatní, kteří se dohodnout umí.
V tom případě, pokud se s manželkou na střídavé péči o dítě dohodnete, tak nevím, co hledáte tady na webu..buďte šťastní, že se dohodnete..ale proti 2 základním školám u našeho dítěte tedy budu vždy..Tak mi jako vysvětlete, kdo s takovým dítětem si rád sedne, když tam půl roku nebude, žádné dítě nechce sedět samo v lavici..ani Vaše ani to druhé, které by si s Vaším dítětem sedlo ![]()
@Anonymní píše:
V tom případě, pokud se s manželkou na střídavé péči o dítě dohodnete, tak nevím, co hledáte tady na webu..buďte šťastní, že se dohodnete..ale proti 2 základním školám u našeho dítěte tedy budu vždy..Tak mi jako vysvětlete, kdo s takovým dítětem si rád sedne, když tam půl roku nebude, žádné dítě nechce sedět samo v lavici..ani Vaše ani to druhé, které by si s Vaším dítětem sedlo
Já tady nic nehledám, hledal, zaslechl jsem něco ve zprávách, nebo četl v novinách a na základě toho jsem šel pro více informací na internet. A jako jeden z prvních odkazů vyskočilo i eMimino. A místo toho, aby zde psaly zkušenosti maminky, jak je to skvělé, nebo hrozné z vlastní zkušenosti, setkal jsem se přesně s tím, co dělá moje žena. A to je, niž by se s tím kdy setkala, aniž by se nad věci nějak racionálně zamyslela, ihned vynese svůj soud, jako jediné správné a možné řešení.
To jsou hádky, nikoliv diskuse. A je mi vždy trapně, když se do toho nechávám zatahovat. Na druhou stranu je min. slušné aspoň trochu reagovat.
A nezlobte se na mě, kdo si s dítětem rád sedne je poněkud… jak to napsat… nedůležitá otázka. Myslím si, že pokud je ve třídě žák, který sedí sám, třeba si rád sedne k němu. Pokud tam není, pak si sedne třeba k tomu, komu soused onemocněl. nebo bude mís své stálé místo a bude sedět samo. Jsou i třídy, kde mají děti samostatná místa a nesedí po dvou. Absolutně nechápu, kde berete tu jistotu, že bude už předem dítě vyčleněno z kolektivu. Třeba zrovna tohle vidím jako výhodu, paradoxně. Ostatní děti, protože jsou to jen děti, mu můžou i závidět a bude hvězda třídy, když bude vyprávět, jak je to v té druhé škole.
A tak můžeme pokračovat do nekonečna. kroutím hlavou nad tím, že to tu musím opravdu takto psát. Cítím se, jako bych musel odpovídat na otázku, kolik je 1+1, dospělým lidem…
Uznávám samozřejmě, že se může v některých případech stát, že to dítě snášet nebude dobře. Pak zase nastává celá řada možností a řešení… Jedním z nich je zrušení střídavé péče.
@Aleš T. píše:
Já tady nic nehledám, hledal, zaslechl jsem něco ve zprávách, nebo četl v novinách a na základě toho jsem šel pro více informací na internet. A jako jeden z prvních odkazů vyskočilo i eMimino. A místo toho, aby zde psaly zkušenosti maminky, jak je to skvělé, nebo hrozné z vlastní zkušenosti, setkal jsem se přesně s tím, co dělá moje žena. A to je, niž by se s tím kdy setkala, aniž by se nad věci nějak racionálně zamyslela, ihned vynese svůj soud, jako jediné správné a možné řešení.
To jsou hádky, nikoliv diskuse. A je mi vždy trapně, když se do toho nechávám zatahovat. Na druhou stranu je min. slušné aspoň trochu reagovat.A nezlobte se na mě, kdo si s dítětem rád sedne je poněkud… jak to napsat… nedůležitá otázka. Myslím si, že pokud je ve třídě žák, který sedí sám, třeba si rád sedne k němu. Pokud tam není, pak si sedne třeba k tomu, komu soused onemocněl. nebo bude mís své stálé místo a bude sedět samo. Jsou i třídy, kde mají děti samostatná místa a nesedí po dvou. Absolutně nechápu, kde berete tu jistotu, že bude už předem dítě vyčleněno z kolektivu. Třeba zrovna tohle vidím jako výhodu, paradoxně. Ostatní děti, protože jsou to jen děti, mu můžou i závidět a bude hvězda třídy, když bude vyprávět, jak je to v té druhé škole.
A tak můžeme pokračovat do nekonečna. kroutím hlavou nad tím, že to tu musím opravdu takto psát. Cítím se, jako bych musel odpovídat na otázku, kolik je 1+1, dospělým lidem…
Uznávám samozřejmě, že se může v některých případech stát, že to dítě snášet nebude dobře. Pak zase nastává celá řada možností a řešení… Jedním z nich je zrušení střídavé péče.
Jediná hvězda bude asi ta Vaše, no comment. Děti na ZŠ nesedí jednotlivě, pokud Vám nezáleží na tom jak to bude pro dítě psychicky náročné, tak je mi Vás líto.. Vás nepřesvdčí o tom ani dětský psycholog ani soudce..držím Vám pěsti, aby Vás děti za to neodsoudili a přestali se k Vám pak těšit..věřím ale, že soudy 2 školy neschválí dle posledních stanovisek odborníkůz řad vlády
![]()
@Anonymní píše:
věřím ale, že soudy 2 školy neschválí dle posledních stanovisek odborníkůz řad vlády![]()
![]()
Odborníci z řad vlády
![]()
Anonymko, nelžete, vůbec mě nelitujete
Naopak byste chtěla, abych trpěl ztrátou svého dítěte, díky zamítnutí střídavé péče. Už předem máte vše v hlavě nalajnováno, jak to bude i v mém případě. Sice se vůbec nerozvádím já, ale to je jedno
Tak je to. Dětský prsycholg by mě na rozdíl od soudce, jistě přesvědčil. Zase jste vedle, jak ta jedle. Trošku jen lituji vaše děti, jakým příkladem jim jdete. Ale jen trošku, víc lituji ty děti, které nemají žádné rodiče a nebo jsou týrány.
@j.a.n.i1 Ano, určitě větší než jste Vy dva s Alešem… nechápu proč se jim vysmíváte ![]()
Ale ona se nevysmívá jim
Nýbrž lidské hlouposti, protože té se dá opravdu pouze smát, bohužel…
Nemá smysl komunikovat s tebou..třeba máš děti rovnou 2 ve věku 4 a 6 let
Tak třeba vím i kdo jsi..a nebo také ne, tak to je jen tak ForU
@Aleš T. píše:
Ale ona se nevysmívá jimNýbrž lidské hlouposti, protože té se dá opravdu pouze smát, bohužel…
A jak můžeš tvrdit i to, že je to ona a ne on.. jako je to tvá kámoška a znáte se lépe? třeba tvůj styl psaní je podobný canaglia..podobností je i více mezi jinými nicky..třeba kajj a j. a.n. i1, kdo ví, kdo se za vším schovává…jsme v podstatě všichni anonymní, někdo má více nicků apod..někdo může vystupovat jako žena a být muž a nebo naopak..ale můžeš samozřejmě pak poreferovat k čemu jsi v životě nakonec dospěl a v čem uspěl..hloupý asi nebudeš..
![]()
Jo, takže ty pro jistotu nemáš odvahu vystupovat ani pod tím nickem ![]()
Já jen dodržuju pravidla fóra, na kterém diskutuju, na rozdíl od tebe.
Střídavá péče funguje jen v rodinách, kde nemají mezi sebou rodiče žabomyší války..kde již dokáží spolu komunikovat a kde se i dohodnou na střídavé péči. Jinak Osobně znám jednu rodinu proti vůli 1 rodiče, a musím konstatovat, že střídavá péče tedy moc nefunguje, i když to tedy mají od sebe kousek a dítě navštěvuje 1 školu. Problém je to, že dítě nekomunikujících rodičů vyjde i dvojnásobně finančně - jelikož rodiče se nedomluví ani na oblečení a obuvi a pomůcek apod, tak si každý kupuje pro svoji domácnost své..takže dítě v globálu má dvoje oblečení, obuv..a už jen na tomto vyjde dítě dvojnásobně finančně než kdyby mělo oblečení jedno..rodiče se ještě více hádají a vůbec to nefunguje..