Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pětiletá dcera má dvě jména, moc se nám to líbí a jsme rádi, že jsme jí je dali..Co se týče toho, jestli se jména k sobě hodí nebo ne, je hlavně otázka citu každého..
Natálie Marianna bych asi nedala, protože to Marianna je složením dvou jmen, ve výsledku je to moc dlouhé..K takovému jménu bych asi druhé jméno nedala, mým uším to nezní.
Na tradici v rodině my nehrajeme, nejstarší syn má jedno jméno a nejmladší dcerka taky..Nepřijde nám na tom nic divného, ze začátku jsme sice taky uvažovali o dvou, aby si holky nezáviděly, ale nic nás tak nechytlo za srdce, přišlo nám to spíš směšné..
Dcera se představuje oběma jmény, běžně používá to první, ale když na ni zavoláme druhým jménem,„slyší“ na to taky, prostě s tím nemá problém..
Co se týče těch klučičích jmen, mě osobě se líbí jen klasický Ondra(Ondřej, variantu Ondra bych zapsat nenechala)
Ostatní ne..Ale asi ladíte s příjmením, když saháš do „cizích“ vod.
@Levandulina Asi do 2 let jsme říkali jen prvním jménem pak už oběma. Teď když má někde říct jak se jmenuje říká obě jména. Někdy mu říkám Šímo prosím udělej tohle…A on mi řekne že dneska je Láďa
Chtěli jsme aby si jako velký sám mohl zvolit jak mu budou lidi říkat.
@Jana206 nechápu ty cízí vody? Všechny ty jména, ať už klučičí nebo holčičí jsou v českém kalendáři (tedy až na tu změnu sebastiána na sebastiena)
… Z Marianny už jsem se rozhodla vypustit jedno N a udělat zní Marianu, možná to bude nakonec Natalie Marína
…
@nikinnna Jsou v českém kalendáři, ale nejsou českého původu..Ale českého původu nejsou ani jména, které znějí „česky“,vlastně jen málo jmen je českého původu..Chtěla jsem tím jen říct, že třeba toho Sebastiána a Rafaela si nedovedu představit s ryze českým příjmením..
Jo a jinak mám tady přes sebou „český“ kalendář, kde jsou na každý den 2-3 jména a to na druhém a třetím místě je takové, které v běžném kalendáři není ![]()
Záleží, jak to zní vaším uším..Natalie Marina je hezké
Já bych dala s krátkým i..
@nikinnna píše:
Natálie Marina Bartuňková? @Jana206
Tak to není špatné, přesně tak, jak jsi to napsala - Natálie Marina ![]()
Příjmení máte s „ň“, už proto by mi tam exoticky znějící křestní jméno nesedělo, i když je jasné, že i o českém původu příjmení by se dalo polemizovat ![]()
Ono můj drahý trvá na tom, že buď Sebastián nebo Rafael, mě se líbí třeba mnohem víc Tomáš, Ondra a další více česká jména… Ale Rafaela doma nechci a můj malý kmotřeneček se jmenuje Sebastian Bělůnek, takže můj syn se prostě nemůže jmenovat Sebastian Bartuňek
, proto mě pak napadlo Sebastien Bartuněk…
@Jana206
@nikinnna Upřímně, víc mi tam sedí Ondřej nebo Tomáš, cokoliv česky znějící než ten Sebastien..
Třeba narazíte ještě na nějaké jiné jméno, které by se líbilo vám oběma..Pokud dítě toho jména má už někdo blízký, už bych to jméno nadala, ani kdybych zaměnila A za E nebo dala nekde dvě hláska(Ema/Emma - Ela/Ella)
A už víte, co to bude? Kdy se má miminko narodit? MOžná jsem to tu přehlédla..
Vybrat jméno je těžké - tak, aby se líbilo oběma a v rodině se neopakovalo(i když někomu nevadí ani toto, znám případ, kdy se jméno opakuje, i když nejde o rodiče - dítě),ale my jsme toto nechtěli.
@nikinnna píše:
S holkama je to otevřená záležitost, ale s tím jménem pro kluka mám doma tvrdohlavce a opravdu NECHCI aby se moje dítě jmenovalo Rafael a těch Sebastiánů mi fakt připadá už moc…
Sebastianů ti přijde moc, tak proč chceš Natálku, kterých je pětkrát tolik co Sebastiánů? Dala bych jen tu Marianne, moc hezké a neotřelé.
Teď vidím ještě příjmení, no k Bartůňkové bych dala spíš české jméno ![]()
Nn, ještě nevíme nic (kromě ), dokonce se bojím, že po těch dávkách clostilu tam budou mimča 2
, ale měla jsem zdravotní problémy a po 5ti letech kdy nebylo jisté, jestli se někdy zadaří, nic jiného neřeším a už vymýšlíme i jména
… @Jana206:www.emimino.cz/profil/jana206/
ALe taky se mi líbí Nela, Linda, Karolína, Ella - ale tyhle se nelíbí drahému
…
Nebo bych mohla udělat radost babičce a dát jméno po ní - Růženka… Jméno je české a ještě bych předběhla dobu
![]()
@nikinnna natalii bych nedala, protože je jich spousta i moje neter se tak jmenuje, jméno krásný, ale kdyz v parku zavolás Natalko, tak jich přiběhne 5
nicméně Marianna je krasny a neotřelý
a co takhle dat Mariannu na první místo? Marianna Ela zní lip než Ela Marianna ![]()
@Bajuli Mariana Ella Bartuňková? To nezní zle a ani to není tak dlouhé…
Příspěvek upraven 08.03.14 v 07:30