Co říkáte na tato jména?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
836
8.3.14 08:06

@St. Estephe no, tak to myslím, že jsi to četla v nějaké knížce, kterou jsem já nikdy nečetla, ale četla jsem knížku kde byla Ella :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.3.14 08:07

@Bajuli Ok teda, tak já zatím letím koupit snídani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
8.3.14 08:08

No ano, v knize povolenych jmen od paní Knappove, jinde ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
8.3.14 08:08
@nikinnna píše:
Další problém je, že to druhé jméno pro holčičku jsem chtěla dát z důvodu tradice v rodině. Od mého drahého maminka je polka a druhé jméno Marianna se u nich snad dědí…Příspěvek upraven 08.03.14 v 06:53

v tom případe bych vybrala první jméno kratší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
8.3.14 08:13

Taky se mi líbí jméno Matea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.14 08:14

Víte co já nechápu? Jak může být jeden z partnerů tak tvrdohlavý, že prosazuje jména proti vůli toho druhého a ten chudák přemýšlí nad kompromisem, aby nemusel mít doma Rafaela. Co to máte za vztah? Prostě řekni ne a hotovo. Nebo k předlouhé Marianě vymýšlíš další jméno, protože nechceš své dítě oslovovat Mariano, tak proč nad tím jménem uvažuješ? 8o Já ti poradit nemůžu, z mého pohledu je krom Ondřeje a Natálie ten výběr šílený, ale to dítě to bude nosit celý život, takže tvrdohlavost ve výběru jmen nebo tlačení partnera do nějaké pro tebe nepřijatelné hrůzy je dost mimo. Šprajcni se, řekni ne, tahle jména ne, i kdyby ses stavěl na hlavu, tak ne. A začněte znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
8.3.14 08:21
@terinka4444 píše:
Víte co já nechápu? Jak může být jeden z partnerů tak tvrdohlavý, že prosazuje jména proti vůli toho druhého a ten chudák přemýšlí nad kompromisem, aby nemusel mít doma Rafaela. Co to máte za vztah? Prostě řekni ne a hotovo. Nebo k předlouhé Marianě vymýšlíš další jméno, protože nechceš své dítě oslovovat Mariano, tak proč nad tím jménem uvažuješ? 8o Já ti poradit nemůžu, z mého pohledu je krom Ondřeje a Natálie ten výběr šílený, ale to dítě to bude nosit celý život, takže tvrdohlavost ve výběru jmen nebo tlačení partnera do nějaké pro tebe nepřijatelné hrůzy je dost mimo. Šprajcni se, řekni ne, tahle jména ne, i kdyby ses stavěl na hlavu, tak ne. A začněte znovu.

A ještě bych přidala, že na jednu stranu uvažuje na takovým českým jménem jako je Ondřej a na druhou stranu vymýšlí kde jakou exotiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
8.3.14 08:22

@kolmenka - jé šimon ladislav- takové jméno má i chlapeček ze školky. :)

@nikinnna - no pokud chceš druhé jméno mariana tak vem v potaz i příjmení. no aby to celé jméno nebylo moc dlouhé, tak bych spíš to první jméno volila kratší.

my máme václav michal a michaela anna. děti oslovuji jen jedním jménem takže v tom zmatek nemají ale své druhé jméno znají a vědí proč ho dostali.

Příspěvek upraven 08.03.14 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.14 08:24

Jako modlit se, aby to byla holka, protože přítel si trvá na šílených klučičích jménech, který nechci 8o 8o 8o no na to fakt zírám. Když pominu vkus na jména, je to jejich dítě, ale co toje, to je jako kdo z koho nebo co? Bych milému příteli řekla, ať hodí zpátečku a nezapomene, kdo hlásí jméno v porodnici, pokud není souhlasné prohlášení a já s Rafaelem souhlasit nebudu. Tyhle vztahy fakt nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.3.14 08:24

@terinka4444 Něco na tom bude, ta Mariana se mi naopak i líbí a celé rodině to udělá radost, takže mi to nijak zvlášť nevadí, ale ty jména na toho kluka nepřekousnu a jakmile zjistíme, že to bude kluk, tak bude peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.3.14 08:29

Drahé dámy, já prosila o radu se jmény, ne o vaše chytré řeči, ty si nechte pro sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5026
8.3.14 08:30

@nikinnna ono to nějak dopadne, hlavně klid :) pohadat se a mit doma dusno kvůli jménu mi přijde jako hloupost, dítě je vás obou, takze domluva nad nějakým kompromisem, tak aby jste byli spokojeny oba :)
Co se týká ten klucicich jmen co treba Tobias, Kristián nebo Teodor? Líbí se mi třeba Jáchym, ale to muže manželovi znít dost všedne :lol: zkratka co člověk to názor, nikdy se nezavděčis všem, vždycky se najde někdo, kdo bude rýpat, protoze to není podle jeho názoru přijatelný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.14 08:32

Příspěvek upraven 08.03.14 v 08:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.14 08:34

@Bajuli ale mělo by jméno být přijatelný pro mámu a pro tátu, toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.14 08:34
@nikinnna píše:
Drahé dámy, já prosila o radu se jmény, ne o vaše chytré řeči, ty si nechte pro sebe…

ach jo, zase útok, jakmile někdo napíše něco, co je pravda, ale blbě se čte. TAK JO, HODNĚ ŠTĚSTÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze