Co říkáte na tato jména?

836
8.3.14 01:28

Co říkáte na tato jména?

Dobrý večer, chtěla bych se poradit ohledně jmen pro miminko. U holčičky se mi líbí kombinace jmen Natálie Marianna (nebo možná Mariana, nevím co je lepší a vůbec si nejsem jistá kombinací jmen i když se mi líbí) a u kluka máme problém. Přítel trvá na tom, že buď budeme mít Sebastiána nebo Rafaela. Jméno Rafael se mi nelíbí vůbec a Sebastiánů mi teď připadá všude plno (má ho i moje nejlepší kamarádka). Osobně bych si pro kluka představovala Ondru nebo Tadeáše, ale napadlo mě, že bych mohla udělat kompromis a navrhnout místo jména Sebastián (se kterými se roztrhnul pytel) jméno Sebastien (myslím, že tak se jmenoval ten kluk v nekonečném příběhu). Takže se ptám jaký je Váš názor na jména Sebastien a Natálie Marianna? Děkuji za vaše názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
8.3.14 01:40

Osobne bych kombinaci dvou jmen nedavala, stejne jako ta dve n. Myslim, ze dite v tom pak muze mit slusny hokej (jak se vlastne jmenuje a jak se to pise). Nelibi se dnesni „sebici“, takze za me spis ten ondra. Kdyz uz, tak sebastian. Sebastien je k vzteku, stejne ho vetsi cizich lidi napise s a, v lepsim pripade a protivne zeptaji „jaaaak?“
Natalku mame v rodine i znam jednu dospelou. U te mam vzdy problem, jak ji doslovit. U dospele zeny, kterou znam jen povrchne jsem jeste na zadnou pripustnou formu oznaceni neprisla, tak oslovuji „hele“ :lol:
ale muj/nas nazor je k nicemu, musis si to udelat stejne podle sebe. Navic co clovek, to jiny nazor na jmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
8.3.14 01:42

No ja bych dala z vaseho vyberu jen Ondru, protoze Natalek je moc, Tadeáš se mi nelibi, Sebastiana bych mozna dala ;) Ondra je pekne jmeno a hlavne jich je myslim docela malo ;)
A z meho vyberu, co treba Patrik, Denis, Daniel, David, Filip a pro holcicku Viktorii, Lindu…No na holcicky mi.moc hezkych jmen nenapada :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.3.14 01:43

A zvaz take vhodnost vuci prijmeni. Natalie Marianna Voprsalkova ani Rafael Zeman nejsou podle me zrovna koser :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.3.14 01:45

@kaja00 mame kamarada denise…no je to deny, ale i kdyz jsme dospeli, neubranime se a vetsinou rikame (samozrejne v jeho nepritomnosti) penysek :D ono se to proste nabizi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.3.14 01:49

S holkama je to otevřená záležitost, ale s tím jménem pro kluka mám doma tvrdohlavce a opravdu NECHCI aby se moje dítě jmenovalo Rafael a těch Sebastiánů mi fakt připadá už moc :-(

Příspěvek upraven 08.03.14 v 06:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
8.3.14 01:51

Ohledne volby jmen je tezke dat na rady cizich, co clovek to nazor. Jen kdyz uz se ptate na ty vase jmena, tak kombinace dvou jmen Natalka Marianna mi moc vhodna neprijde. Jmena se k sobe nehodi a navic Mariana uz jsou v podstate dve jmena, takze za me bych bud dala Natalie Marie, Natalie Anna a nebo Marie Anna, ale to jen muj dojem.:-) Vzdy je to na rodicich.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
8.3.14 01:55

A z tech klucicich je lepsi Sebastian… Kazdopadne k vaseme prijmeni se hodi klasika jako je zminovany Ondra. Rafaek zni opravdu legracne.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.3.14 02:07

Další problém je, že to druhé jméno pro holčičku jsem chtěla dát z důvodu tradice v rodině. Od mého drahého maminka je polka a druhé jméno Marianna se u nich snad dědí…

Příspěvek upraven 08.03.14 v 06:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
8.3.14 02:37

Mne se z nabizenych jmen libi marianna (mozna spis s jednim n) a ondra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8147
8.3.14 02:38

Natalie se mi moc nelibi.Pro holcicku Natalka jo.Ale v dospelosti uz ji tak moc lidi rikat nebude. Proti dvema jmenum nic nemam, ono se stejne vic pouziva jedno.
Rafaela k vasemu prijmeni nedavejte.To radsi toho SebastiAna. A je jedno, ze tech jmen je ted pomerne dost, pokud se vam libi. Vzdycky jsou nejaka jmena, kterych je hodne.Ale treba jako Honzu jich stejne neni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.3.14 03:02

A jaké první jméno by se hodilo k druhému Mariana? Jako jediné jméno ho nechci, protože si nedovedu představit pro dítě hezkou zdrobnělinu, která by mi šla přes pusu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
8.3.14 04:17

Já bych vybrala jen Marianu a Tadeáše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
8.3.14 05:14

Já jsem dala synovi jména 2.Je Šimon Ladislav. Nikdy neměl problém že neví jak se vlastně jmenuje a říkáme mu oběma jmény. Sám obě jména používá, je mu 6,5 roku
Takže za mě se 2 jmen neboj.

Jinak Rafael bych nedala ani kdyby mě mučili - evokuje mi to bombony rafaelo. :nevim: Sebastian a další jeho tvary - je jich hrozně moc. Volila bych Ondru. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8147
8.3.14 05:53

@kolmenka A vy jste malyho uz od miminka oslovovali obema jmenama? Na stridacku? A kdyz maly rika, jak se jmenuje, tak rekne obe jmena, nebo jednou jedno, jindy to druhy? Dali jsme taky dve jmena, ale zatim pouzivame jen jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze