Co s 12letou dívkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4367
2.1.17 11:47

Pribuzna byla v podobne situaci. Dcera mentalne postizena a porad futrovala. Zamezila prisun k jidlu a ona si sla pro tvrdy chleba, ktery byl urceny kralikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.17 11:50

@Lady Bee promiňte ale mamka má 4 děti které již jsou dospělý a tuto vnučku se kterou to není jednoduché, ano změna lékaře je jednoduchá ale když k ní už chodí od malička tak s tím vyckavala, na tu vnučku má každá sebemenší změna velký vliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.17 11:52

@Halamka taky jsme zamezili že nemohla na jídlo tak jedla tvrdý chleba a nebo i psí granule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
2.1.17 11:52

To jsou rady. Ach joooo.

Když nejde řešit s pediatrem. Zkusila bych psychologa. Určitě by to se řešit melo. Jako 60kg je dost. Předpokládám že pohyb má minimální. Nebo ještě omezit jídlo v ledničce a mít okolo hodně ovoce zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
2.1.17 11:54
@Ikasramkova píše:
@Lady Bee promiňte ale mamka má 4 děti které již jsou dospělý a tuto vnučku se kterou to není jednoduché, ano změna lékaře je jednoduchá ale když k ní už chodí od malička tak s tím vyckavala, na tu vnučku má každá sebemenší změna velký vliv

Nemusíš mi vykat a chtělo by to psát trošku srozumitelněji. Nebylo to myšleno zle. Pokud má 4 již dospělé děti, tak předpokládám, že jí třeba i s péčí pomáhají, tudíž je změna lékaře na místě, pokud to lékař nechce řešit. To není nic složitého. Děje se to dnes a denně. Jsou dvě možnosti, buď jí necháte se užrat k prasknutí nebo změníte lékaře :nevim: Jste dospělý, měli byste se umět rozhodnout. Další varianta je jedině na doktorku zatlačit, ale to je samozřejmě na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.17 11:56

@EvaG pohyb je u ní katastrofa tak se snažíme chodit alespoň na procházky, zeleniny i ovoce je doma dost ale to jist nechce, ono i když je v lednici toho málo tak si vezme třeba pastiku a sní ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
2.1.17 11:56
@Lady Bee píše:
Nemusíš mi vykat a chtělo by to psát trošku srozumitelněji. Nebylo to myšleno zle. Pokud má 4 již dospělé děti, tak předpokládám, že jí třeba i s péčí pomáhají, tudíž je změna lékaře na místě, pokud to lékař nechce řešit. To není nic složitého. Děje se to dnes a denně. Jsou dvě možnosti, buď jí necháte se užrat k prasknutí nebo změníte lékaře :nevim: Jste dospělý, měli byste se umět rozhodnout. Další varianta je jedině na doktorku zatlačit, ale to je samozřejmě na vás.

Az na to ze u postiženych deti není změna někdy to nejlepší a nejjednodušší jako u zdravého dítěte.
Vzdy jsem mela emimi rada ze někdo poradil nebo pomohl ale ted raději se na noc neptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
2.1.17 11:58
@Ikasramkova píše:
Ahoj.. Potřebovala bych poradit moje 12 letá mentálně postižená neteř furt jí, ona něco sní a hned za 10 minut už zase do sebe něco cpe, když se jí to zakáže tak se začne vyloženě vztekat že má hlad. Děkuji za radu

Nechápu, proč jsi hned do úvodního příspěvku nenapsala, že jí má v péči tvoje mamka a žádá o radu…ale to je jedno. Mamce bych doporučila poradit se s psychologem, jak na ní. Plus určitě konzultaci s pediatrem a pokud se vám něco nezdá, tak bych si poslechla i názor jiného lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
2.1.17 11:58

Je to těžká situace. U mentálně postižených lidí je jídlo velmi často hlavní a jediný zájem. Nabízet především zeleninu ( ono i v ovoci je hromada cukru), sladkosti doma vůbec nemít a kompenzovat to pohybem. Držím pěsti, je to složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.17 11:59

@Lady Bee ano já s bratrem s výchovou pomáháme, druhý bratr (otec dívky) bydlí daleko a přijíždí jednou za půl roku a sestra bydlí taky daleko.. Doktora změníme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.1.17 12:01

Tak ono by to chtělo asi důkladnější prohlídku, to není jen o rozežranosti, to už může být vážnější problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
2.1.17 12:02
@EvaG píše:
Az na to ze u postiženych deti není změna někdy to nejlepší a nejjednodušší jako u zdravého dítěte.
Vzdy jsem mela emimi rada ze někdo poradil nebo pomohl ale ted raději se na noc neptat.

A co bys tedy radila ty? To by mě opravdu zajímalo, protože rady jako zamknout lednici apod. se u takto postižených míjí účinkem, většinou snědí něco co ani snad nepatří do pusy člověku. Někdo tu radil psychologa, možná ty… každopádně je to stejná změna pro postiženou, jako jít k jinému pediatrovi. Prostě nějakého odborníka cizího krom své pediatričky navštívit bude muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
2.1.17 12:03
@Ikasramkova píše:
@EvaG pohyb je u ní katastrofa tak se snažíme chodit alespoň na procházky, zeleniny i ovoce je doma dost ale to jist nechce, ono i když je v lednici toho málo tak si vezme třeba pastiku a sní ji

Jedinou možnost vidím v tom, tam tu paštiku prostě nemít. :nevim: Zkusila bych jí dát do ledničky nakrájenou a oloupanou zeleninu - někam na talířek hezky do úrovně očí…a základem holt bude každodenní nákup pečiva, salámů a šunky… jen na ten daný den.
Nic jiného asi vymyslet nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.17 12:03

@Kotatko03 omluvám se nevěděla jsem že je důležité že ji má ve výchově moje mamka, psycholog říká že tím jídlem zajida to že je jiná, že je to běžné u těchto dětí. Sladkosti doma nemáme téměř žádné jen občas koupíme susenku nebo tak, nejhorší je že když je třeba venku tak je schopna si to jídlo vyzebrat u cizích lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
2.1.17 12:04

Případně ještě najít nějakou zábavu, u které chvíli vydrží a nebude se nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí