Co s agresivním psem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2844
14.2.17 17:35

@Litta

1. jojo, už jsem odpovídala viz o příspěvek výše
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.2.17 17:37

@Pety2 Koukám, zobrazil se mi až po odeslání. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
14.2.17 17:39
@Pety2 píše:
@Jar Jar
Ne nemůže, dle zákona na ochranu zvířat proti týrání smí myslivecká sráž (ozor, nikoliv jakýkoliv myslivec) zastřelit psa pokud je NARÁZ splněno několik podmínek - v okamžiku zastřelení lovil zvěř od určité vzdálenosti od nejbližšího obydlí a bez vlivu majitele. Nikdy jindy jej zastřelit nesmí. Takže asi tolik k těmto radám.Na druhou stranu veterinář může provést eutanázii u takovéhoto psa, pokdu je důvodem, že může být svému okolí nebezpečný a to i za předpokladu, že je klinicky zdravý. Jsem veterinární lékař.

No, to jo - ale snad když si někdo nechá zastřelit psa, tak hned toho myslivce (nebo kohokoliv kdo má pušku) nenabonzuje, že nesplnil jakési zákonné podmínky… Trochu asertivního přístupu k životu není nikdy na škodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
14.2.17 17:41
@Litta píše:
To nevím tedy, zákon na ochranu zvířat proti týrání a příslušné vyhlášky dost podrobně a přísně vymezují, kdo, jak a proč a jaké zvíře může usmrtit. Kde se píše, že myslivec jen tak na žádost majitele může zastřelit psa? 8o

Nikde se to nepíše. Ale dělá se to :-) Když se budeme před každým rozhodnutím dívat do knížek, jestli je tam napsané, že takové rozhodnutí můžeme učinit, nerozhodneme nikdy nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
14.2.17 17:42

Omlouvám se.. Ale přijde mi to spíš ze pes už není zajímavý tak jak se ho zbavit.. roky zije zavřeny… ten kotec asi musí vypadat… jídlo mu tam někdo asi hází z dálky a misto misky s vodou ho postrikaji hadici ne???
:nevim: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
14.2.17 17:44

Tohle je z mého pohledu nabádání k trestnému činu :nevim: Takže já osobně bych při takovýchto „radách“ byla opatrná, navíc, když u toho není ani připojeno, že se to teda nesmí a naopak jsem četla, že „myslivec smí“, tak opravuji, ne, nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
@Jar Jar píše:
Nikde se to nepíše. Ale dělá se to :-) Když se budeme před každým rozhodnutím dívat do knížek, jestli je tam napsané, že takové rozhodnutí můžeme učinit, nerozhodneme nikdy nic :-)

Jak to můžeš napsat. Navádíš k trestnému činu. Kdybych se jó nudila, nahlásím ti to na policii. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
@Pety2 píše:
Tohle je z mého pohledu nabádání k trestnému činu :nevim: Takže já osobně bych při takovýchto „radách“ byla opatrná, navíc, když u toho není ani připojeno, že se to teda nesmí a naopak jsem četla, že „myslivec smí“, tak opravuji, ne, nesmí.

Sakra, proč dřív reaguji než dočítám. :mrgreen: Nebo máš tak rychlý net a odklikneš to vždycky dřív? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
14.2.17 17:46

@Litta
:lol: :lol: :lol: Jedem na stejné lajně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
14.2.17 17:47
@Litta píše:
Jak to můžeš napsat. Navádíš k trestnému činu. Kdybych se jó nudila, nahlásím ti to na policii. :lol:

Můžu to napsat velice snadno, mám počítač i s klávesnicí :-) A jaký trestný čin prosím ohlásíš, abych věděla, jestli už se mám loučit s rodinou, že s vrátím za deset let nebo jestli mám šanci na podmínku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.2.17 17:55
@Jar Jar píše:
Můžu to napsat velice snadno, mám počítač i s klávesnicí :-) A jaký trestný čin prosím ohlásíš, abych věděla, jestli už se mám loučit s rodinou, že s vrátím za deset let nebo jestli mám šanci na podmínku? :mrgreen:
§ 364
Podněcování k trestnému činu
Kdo veřejně podněcuje k trestnému činu, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
14.2.17 18:02

Jako obhajovat to tím že co má pes zaživot, a chtít aby ostatní vám odsouhlasili že psa dejte uspat… to je hnus tedy…
to že má takový život je vaše vina (když rozhodujete zda ho zabít nebo mu dát šanci), takže ho kvuli tomu ještě zabít, že někdo je neschopný se o chudáka postarat…
Pokud jsem rozumněla správně pes nikdy nikomu nic neudělal, jen si to myslíte.
Být vámi tak obvolám útulky a dobrovolnické spolky jestli se někdo pejska nechce ujmout, dřív než ho zabijete. Pokud se stydíte někam takhle zavolat a přiznat to tak skutečně je za co se stydět. Je ale dobře, že se alespoň tady ptáte na názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
14.2.17 18:08
@katkalaila píše:
Omlouvám se.. Ale přijde mi to spíš ze pes už není zajímavý tak jak se ho zbavit.. roky zije zavřeny… ten kotec asi musí vypadat… jídlo mu tam někdo asi hází z dálky a misto misky s vodou ho postrikaji hadici ne??? :nevim: :zed: :zed:

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
14.2.17 18:11

Vždyť ani nevíte jestli je agresivní :roll: proč mu nedat šanci někde spokojeně dožít? ale měli jste to řešit dřív, než jste psa zavřeli do kotce a izolovali od lidí. Už dávno mohl být někde jinde.Jak ho tam chodíte krmit proboha? 8o a ten kotec mu teda asi taky nikdo nečistí… :( zkuste obvolat ty útulky, podat inzeráty.. ten pes nemůže za to, že si ho někdo pořídil a pak už nechtěl :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
14.2.17 18:22

Tak oni zavřou psa do kotce, tam ho nechají léta a když je z toho pes úplně šílený, tak ho chcete utratit? Se nedivím, že je agresívní, bych byla z takové péče také. Majitele bych za tohle zmidlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný