Co s atopákem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
5.11.21 15:20
@Eminka10 píše:
@smajlik345 IgE mám pozitivní o docela dost (hranice je 150 a já mám 222), ale nezjistilo se na co.. krevní testy mám udělané i na lepek, ovoce atd. a nic… co to tedy ještě může být? :zed: :zed:

Dívala jsem se do svých zpráv z testování. A měla jsem160 takže těsně nad limit a krom mléka, vejce, sójy jsem měla i kraba (kterého jsem nikdy nejedla a alergie se ukázala)
Já bych zkusila si promluvit s doktorkou a když to nepomůže, tak ji změnit. Odkud jsi? Prý je jeden dobrý v Brně. Chystám se k němu na konzultaci (jestli mě teda vezme) kvůli jiné alergii

• Citovat
  • Upravit
9734
5.11.21 16:27

@Eminka10
Zkušeného a moderně uvažujícího alergologa&imunologa. Kromě lokálních kortikoidů existují i jiné účinné lokální imunomodulátory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
5.11.21 17:58

@smajlik345 tak v tom případě to budu řešit víc pokud to opravdu funguje.. v prosinci mám jít ještě na jaterní testy a krevní obraz, tak třeba ještě tam něco vyleze..
Jsem z Prahy, tak se pokusím najít někoho tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
5.11.21 17:59

@Doctus já si myslela, že jednu schopnou doktorku mám (vyléčila mě z astmatu), ale evidentně jsem se spletla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
5.11.21 18:18
@Eminka10 píše:
@smajlik345 tak v tom případě to budu řešit víc pokud to opravdu funguje.. v prosinci mám jít ještě na jaterní testy a krevní obraz, tak třeba ještě tam něco vyleze..
Jsem z Prahy, tak se pokusím najít někoho tady :)

Věřím tomu, že funguje. Víš nechci se dělat nějaká chytrá, ale když jsem na sobě poznala, že ta cesta ven z toho existuje, tak věřím, že existuje i u druhých a něco z mých rad by možná někomu mohlo pomoci ;)
Těch tam je hodně https://www.google.com/search?…:!1m4!1u3!2m2!3m1!1e1!1m4!1u2!2m2!2m1!1e1!2m1!1e3!2m4!1e2!5m2!2m1!2e9!3sIAE, lf:1,lf_ui:2&rlst=f a taky nějaký dobrý. Vím, že jsem o někom dobrém z Prahy četla v fc skupině alergiku, mrknu a kdyžtak napíšu.
Víš já taky myslela jak fajn doktorku mám a myslím si to pořád, ale že ji 30 let nenapadl test na potr. alergii. Mě naštvala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
60
5.11.21 21:07

@smajlik345 zeptám se jí v prosinci až jí budu volat výsledky jaterek a krevního obrazu a pokud to nebude chtít řešit, tak jdu jinam :) každopádně děkuji za hodně fajn rady! V kožním sanatoriu mi bylo řečeno, že hledat příčinu ekzému je kravina (cituji: “pokud mám zvýšenou alergii např. na kiwi, tak si nedám 10 kusů ale jenom jeden ks ale neznamená to, že když najdu příčinu, ekzém zmizí”)… asi špatný přístup, že? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
5.11.21 21:36
@Eminka10 píše:
@smajlik345 zeptám se jí v prosinci až jí budu volat výsledky jaterek a krevního obrazu a pokud to nebude chtít řešit, tak jdu jinam :) každopádně děkuji za hodně fajn rady! V kožním sanatoriu mi bylo řečeno, že hledat příčinu ekzému je kravina (cituji: “pokud mám zvýšenou alergii např. na kiwi, tak si nedám 10 kusů ale jenom jeden ks ale neznamená to, že když najdu příčinu, ekzém zmizí”)… asi špatný přístup, že? :zed:

Upřímně hodně špatný přístup. Já od té doby k doktorům jdu, důvěru v nich mám, ale věřím i dost sobě a je to dobře. Předtím jsem věřila jen doktorům a dopadlo to jak to dopadlo…
Ono x let (alespoň podle mých zkušenosti) berou lékaři ekzém jako něco co je a nedá se léčit. To bylo řečeno i mým rodičům…taky mi řekli, že potr. alergie je blbost, že to nepomůže, protože ekzém je napořád.
No když jsem potraviny vysadila, protrpěla jsem si šílený absťák (nevěřila jsem, že i já mohu mít absťák, myslela jsem že se to týče jen kuřáku, drog. závislých apod…, ale mohu)
A pak čučeli :lol: semnou jak rychle ekzém mizí
O kožním sanatoriu slyším poprvé, ale víš pro ně jsi nemocná, tak jako jsem byla já = peníze. Tedy zkoušet mastičky, peníze z tvé kapsy do jejich. Neříkám přestat používat mast :mrgreen: ale u mě zkoušely spoustu věcí, aby mé peníze šly do jejich kapes…
No, zvýšená alergie je od 1 ks ne od 10 ks apod… to jsem si vyslechla hodně, trošku mléka neublíží apod… :mrgreen: Já už ke konci měla křeče a průjmy, takže trošku mléka neublíží znamenalo obsadit wc domácím i na půl hodiny :mrgreen:
A jinak to co oni nikdy nepřiznají = ano znamená = člověk najde příčinu = problém zmizí, ale zmizí i peníze

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.21 22:35

@Eminka10
Manžel je atopik, ale poslední roky už to má mnohem lepší, pamatuju si, že byly doby, kdy měl třeba třísla jednolitý „strup“ toho ekzému a loketní jamky úplně pupínkaté a mokvající…

Co pomohlo:

• jak psala @Ba-stet, v domácnosti jsme vyřadili, co by mohlo dráždit: nepereme v Perwollu, ale v mýdlovém prostředku, který si vyrábím (mýdlo + prací soda), samozřejmě žádná aviváž
  • bez parfémovaných sprcháčů, šamponů atd. - myjeme se přírodním mýdlem (vyrábím), šampon tedy kupuju, ale taky přírodní, bez obsahu dráždivých látek
  • bavlněné oblečení, ne umělotiny
  • vyvarovat se alergenů (má asi 2 potravinové alergie, tak to zkrátka vůbec nejí)
  • a vždycky se mu to zhoršuje, když tak trochu „prasí“, třeba na nějaké akci, fast-food, brambůrky, pivo, dýmka v čajovně (cigarety nekouří) - to se mu vždycky ekzém pěkně vysype…

Takže zkrátka vyřadit doma chemii a všeobecně se snažit žít zdravě. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
60
6.11.21 07:28

@smajlik345 díky za otevření očí! Já opravdu věřila, že hledat příčinu je prostě blbost.. začnu si kupovat bezlaktozové (nejvíc mi chutná mandlové) mléko a tím si vyřeším asi největší problém :) zbytek potravinových alergií začnu řešit buď se svojí alergoložkou nebo s jinou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
6.11.21 15:15
@Eminka10 píše:
@smajlik345 díky za otevření očí! Já opravdu věřila, že hledat příčinu je prostě blbost.. začnu si kupovat bezlaktozové (nejvíc mi chutná mandlové) mléko a tím si vyřeším asi největší problém :) zbytek potravinových alergií začnu řešit buď se svojí alergoložkou nebo s jinou..

Není zač. Hodně štěstí a dej kdyžtak vědět ;)
Já na spoustě bezlaktózových výrobcích a vegan výrobcích ujíždím i teď, když mohu i normální mléčné výrobky, ale ty mi nechutnají tak jako ty zdravější výrobky.
Některé pojišťovny tyhle speciální potraviny proplácí, opět musí to být potvrzené od doktorky, tak když tak další důvod ji změnit :mrgreen: Šla jsem kvůli tomu k RBP ale přemyšlím že přejdu k OZP
Mě třeba ty potraviny šetří čas, vždy jsem v obchodě řešila, např. kterou smetanu do jídla použít. 100 druhu smetan a každá do něčeho jiného. Pak jsem nemohla žádnou v okamžiku zjištění potr. alergie.
Pak jsem našla v lidlu tuto, dávám ji do všeho kde smetana patří, neřeším zda tam má být zakysaná, na vaření či co a jídlo je výborné :mrgreen: A netrávím v obchodě x hod. přemyšlením

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek