Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zakladatelko, ani jsem to nečetla celé, diskuze mě rozčiluje. CHápu strach o dítě, ale nechceš ještě zkusit najít cestu, jak si psa nechat? Desenský není jediný člověk, který se zaobírá problémovým chováním psů. Kdybys chtěla, seženu ti číslo na jednoho člověka, který s nima pracuje a aspoň by ti poradil, jestli a co jde s pejskem dělat. Myslím, že když se to projevilo až po třech letech, tak zlý určitě nebude, v genech to nemá, spíš je to tak trochu vaše chyba, že se s touto situací neumí vyrovnat.
Jestli ho máš ráda a chceš to zkusit, napiš mi SZ, nemám žaludek sledovat tuhle diskuzi. Hodně štěstí ![]()
@Gladys píše:
Pes, který se cítí ohrožený, tak zaútočí. Je to jeho přirozenost. Pokud to neudělá, můžeme mluvit o štěstí, náhodě, ale ne důvodu k důvěře.
Tohle je pravda. Náš zlatý retrívr loni po napadení brutálně pokousal pitbula. Nikdy bychom to do něj neřekli, ale prostě se v tu chvíli potřebovat bránit, tak to udělal…
@fifinka609 Díky bohu nemám! Mám zkušenosti s lidmi, kteří se vysrali na výchovu a pak hledají spásu na cvičáku. Já bych nikdy nedala svého psa utratit, kvůli takovému problému…
@Koty píše:
Samozřejmě, že tyto situace, co popisuješ nastat můžou. Při bolesti se pes klidně i nechca ožene, ale tohle přece není problém zakladatelky. Já měla na mysli běžný provoz domácnosti, kdy pes bezdůvodně útočí. Netřeba slovíčkařit. I ženy při porodu můžou bolestí pokousat partnera do ruky a jinak by to nikdy neudělaly
Hárající fena to klidně udělá taky a tu obvykle nic nebolí - jen má díky hormonům nervy v kýblu. Tenhle pes má totéž z miminka. To je řešitelná situace…
Super
, konečně normální názor, z některých tady se mi chce ![]()
@Lejla77 píše:
Mame psa z utulku, od zacatku problemova fenka, v minulosti tyrana, u nas rozmazlovana, po prichodu mimca, roztrhala v byte vsechny zaluzie, prokousala diru do dveri atd… to jsme vyresili 3tydenni vychovou (pes pochopil velice rychle), zaluzie mame nove a netknutechce to duslednost…
nyni mala leze, pes ji ignoruje, obcas zavrci, ale zjistili jsme, ze zarli a jaksi si malou zacina vychovavat po svem, vrci na ni, kdyz ji mala leze do pelisku nebo do boudicky (zatim nekousla), my s manzelem mame v tomhle jasno, jednou jsme si poridli psa, tak se musime postarat - momentalne o to, aby spolu fenka a dite nebyly ani vterinu o samote, psa chvalit, aby se citil uzitecny, pokud zavrci bezduvodne (kdyz neni v pelisku, ale treba s nama na sedacce a zavrci na malou - okamzite odvelet na misto atd…) fyzicke tresty nepouzivat!!! agrese plodi agresi (muj nazor), pokud pes doma nezna agresi, sam ji nepouziva…
take je otazka, jak tvuj pritel „odvelel“ psa na misto, ze ho kousl…
mame pravidlo: kdyz je pes ve svem pelisku nebo v boudicce, tak „okrikneme“ malou, at ji tam neleze, pokud je pes mimo pelech ale treba s malou na dece nebo v prostoru, tak okrikneme psa (upozornime), co smi a co ne…
je to 100% pozornost, ale verim tomu, ze takhle se to da udelat…
jestli treba na nej nenaprahnul, nebo nebyl histericky… to v psovi muze vyvolat pocit krivdy a vlastne se brani… (nas prvni pes to tak mel) - kdyz se citil ukrivdeny, tak si nenechal nic libit, ale k detem a ostatnim zviratum byl mazel… a verim, ze nase (utulkova) fenecka se s malou zzije… chce to trpelivost a odhodlani…
Zkus si vyhledat kontakt na Toulavé tlapky a porodit se tam, určitě dají typ kam inzeráty umístit, popř. na koho se obrátit. Chápu vás, naši psi vyvádějí doslova psí kusy a nechává mě to chladnou, ale jakmile jeden z nich kousne kohokoliv z nás jdou z domu, láska neláska.
@Elke píše:
Hárající fena to klidně udělá taky a tu obvykle nic nebolí - jen má díky hormonům nervy v kýblu. Tenhle pes má totéž z miminka. To je řešitelná situace…
Však já s Tebou souhlasím, situace to určitě řešitelná je, jen já osobně bych si takového pejska kvůli bezpečí dítěte doma nenechala a pokusila bych se ho někde udat ![]()
Jo a nebo mi kdysi veterinář nabídl, že můžeme dát psa na 3 měsíce nějaké paní na převýchovu, kdysi to stálo asi 10 000,tak třeba najdeš něco na netu.My jsme ho tam nakonec nedali a ta paní nám zadarmo dala dotazník s asi 60ti otázkami na chování psa a za 14 dní poslala manuál, jak psa převychovat doma.
Po takovém incidentu bych psa doma nesnesla, zkusila bych inzerát, přinejhorším uspat, ale já jsem necita ![]()
@beckie píše:
Zkus si vyhledat kontakt na Toulavé tlapky a porodit se tam, určitě dají typ kam inzeráty umístit, popř. na koho se obrátit. Chápu vás, naši psi vyvádějí doslova psí kusy a nechává mě to chladnou, ale jakmile jeden z nich kousne kohokoliv z nás jdou z domu, láska neláska.
Přesně
Vemte to jako se starsim sourozencem, ten, kdyz je odstrceny najednou a nepripraveny, tak zarli, citi se „sam“ a brani se : dela hlouposti, ublizuje mladsimu sourozenci, je lakomy, nechce se o svoji mamku a tatku delit najednou atd…
nase fenka taky zarli, krade maly hracky, piskoty atd…
naopak maly davame piskoty schvalne a ona psovi nabizi s natazenou rukou, fenka si bere od ni opatrne, kdyz uz nic, tak fenka chape, ze mala se s ni „rozdelit“ chce ![]()
dneska treba mala byla u jejich misek a hrabala ji do nich, fenka sedela u misek, povrkavala, ale nekousla, nechala malou, at se v tech granulich stoura… jen jsem prihlizela a cekala, jak se situace vyvine…
nedavno jsem varila, a slysim, ze fenka zase vrci, mala byla u jejiho pelechu a lomcovala ji s nim a chytala ji za cumak… fenka vedela mco dobre, ze jsou o samote a jen vrcela, a krenila se,,, tim mi ukazala, ze by ji „asi“ nekousla…
je to jen o pristupu rodicu (panicku)
kdyz mazlim malou, tak pozvu i psa a mazlime se vsichni, kdyz papame, tak pes dojida prikrmy po male… zkratka pes musi vedet, ze sice je doma malej vetrelec, ale pro ni z toho taky neco „kapne“ ![]()
je to trosku psychologie s tema zviratama
docela mi mrzi, ze lidi si porizujou psa - maji ho radi atp… pak maji mimco a najednou pes neni tak dulezitej a pri prvnim problemu premysli, jak se ho zbavit, nez aby se snazil napravit zkazu, kterou zpusobil prave „panicek“…
vim o cem mluvim, my mame zamindrakovanyho psa (fenku), ktera prosla peklem, byla tyrana, buh vi co zazila v prvnim pulroce zivota a nechci si fandit, ale dobrym pristupem se to da vyresit - separacni uzkost jsme vyresili behem tri tydnu a vztak k nasi maly se stale vyviji… (malou mame doma 9 mesicu) a stále se vsichni zzivame, takze i pes potrebuje cas… chodit s nim ven, unavit a venovat se mu na plno, treba kdyz jde mala spat, manza je doma a ja jdu se psem ven a venuju se jen jemu,,, ten pes si taky potrebuje vyvetrat hlavu jako za starych casu, kdyz nebylo mimco…
neni to reseni na jeden prispevek. zakladatelce bych radila navstivit psiho psychologa nebo odbornika nez hodi flintu do zita…
Vis co mas delat: je to tvuj pes, jednou zu jste si ho poridili, tak se o nej postarejte!!! Tohle me fakt otvira kudlu v kapse, kazdej chce hned davat psa do kopru jen pro to ze se nechova tak jak si predstavoval!!! Nechces treba dat pryc i dite kdyz furt breci???
Clovek se necemu zavazuje kdyz si bere zviratko, musi premyslet nad tim ze to neni na rok ci dva.
Pokud si ho chcete nechat a nechcete ho odstrčit úplně, tak odbornou pomoc - výcvik, výchovu. Pejsek má strach, že o vás příjde, když teď máte miminko, když ho dáte pryč, tak se mu to vyplní, když s tím něco budete dělat, můžete být šťastná rodinka. Pokud se i tak rozhodnete dát ho pryč, tak inzeráty na pejskařský weby.
@Lejla77 taky se mazlíme všichni - mimčo, dva velký psy a už se „těším“ až prcek bude lozit a běhat po dvoře a budou si se psama vyměňovat hračky
![]()
@terinka4444 píše:
Ani nevíš, jak ti rozumím, mele se to ve mně, noci probrečím, máme štěně jorkšíra, je jí 7 měsíců, koupili jsme ho za našeho pudlíka, měli jsme ji 15 let, už byla nemocná, umřela, když jsem byla v šestém měsíci, odolávala jsem a nakonec to nevydržela a jak jsem malou přivezla z porodnice, jeli jsm epro štěně. Je to rarášek, znáte kukuč jorkšírů, smějě se očima, ale ouvej, mimino od dvou měsíců těžký atopik, od 4 měsíců, kdy se poprvé doatala k psovi, má na něj alergii, ale děsnou, jednu držím v obýváku v patře, psa v kuchyni v přízemí, kdykoliv je malá trochu dýl v kuchyni, a to se k ní pes nepřiblíží, nateče a kýchá, slzí, je to děs. Doktor řekl jednoznačně, dát psa pryč. Ale jak? navíc šestiletou to položí, ale vyřešit to nemá jak jinak. Ale jak najdu hodné lidi? Miluje běhat venku na zahradě, jak poznám, jestli si jí vezmou hodní lidé, tak se každý den odhodlávám, podat asi inzerát, pak s ní sedí večer dole a je mi smutno, pak vidím mrně, jak j svědí oči a nemůže dýchat, a je ajsní, že pes musí z domu, pak psa chová šestiletá a pláče, vůbec nevím, co mám dělat a jak to mám udělat. Promiň OT, nějak to šlo ven, jak jsem přečetla tvoje trable, kdyby alespoň ta naše kousla, ale on jen kouká těma očíčkama![]()
ale na jorka by nemela mit alergii, ne? Ten nepousti chlupy