Pes nezvládl příchod miminka - co s takovým psem teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1196
20.7.12 16:26

Nezlobte se na mě, chápu že je to nepříjemné, Ale jestli začal pes být problémový až po příchodu miminka, Tak nepochopil situaci (resp. nebylo mu umožněno aby pochopil), a rozhodně není problémový nebo agresivní.
Ovšem pokud se ho už majitelé bojí, bude lepší ho darovat do rukou někomu kdo ho bude umět vychovávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.7.12 16:28

Nad takhle starým psem bych hůl nelámala, ale záleží jak moc ho máte rádi, jestli do něj chcete investovat čas navíc. Od začátku pes musí vědět, kde má místo, jinak se samozřejmě snaží „vést“ smečku. Naše border teriérka vždy začala „zpívat“, když malý brečel. Pořád je člověk musí usměrňovat. :think:

Gladys, to je pravda, pes vycítí, když se ho „pán“ bojí a snaží se ho pak ovládnout. Je to pak docela boj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.7.12 16:28

@Suzann náhubek a vodítko je nástroj moci. Nynat hafánka v přesvědčení, jak je úžasnej a pro všechny jedinenčnej, tak příště to nebude jen sešitá ruka. Navíc jde o prosté opatření, aby pes neměl šanci vyjet po majiteli, ani případně dítěti. Vodítko je na to, aby se se psem dalo pořádně škubnout. Pes je stresovaný teď - tím, že nechápe, jaké je jeho místo ve smečce. Je vůdce? Je druhý? Je poslední? Jeho majitelé mu dávají různé signály a on tedy začal to, co se děje ve chvíli, kdy je vůdce ve smečce slabý - boj o jeho místo.
Pes samozřejmě potřebuje svoje místo, s tím souhlasím, ale to zřejmě má a odmítnul na něj jít, takže chyba bude někde trochu jinde.
A pokud má jít pes pryč, tak se zkrátka musí ta doba překlepat tak, aby už nikoho nezranil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
20.7.12 16:29

Tak tady totálně selhal majitel a odnese to chudák zvíře. To je asi vaše první dítě že? Kdyby to bylo druhé dítě a místo psa to byl starší sourozenec, který žárlí na mimčo a začne se chovat agresivně a „kousne“, taky byste ho nechali utratit? Pes je taky člen rodiny (aspoň pro mě). Když máte dítě a pořídíte další miminko, nemůžete staršího úplně odstrčit a vykašlat se na něj, a stejně tak se psem. Když tu vidím vaši reakci, opravdu radši dejte inzerát a psa věnujte. Asi ho moc rádi nemáte, když při prvním problému koukáte, jak se ho zbavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
20.7.12 16:31
@Gladys píše:Pes samozřejmě potřebuje svoje místo, s tím souhlasím, ale to zřejmě má a odmítnul na něj jít, takže chyba bude někde trochu jinde.
A pokud má jít pes pryč, tak se zkrátka musí ta doba překlepat tak, aby už nikoho nezranil

já bych právě podle toho chování řekla, že ten pes netuší kde je jeho místo, a je totálně zmatený.
A nebo páneček při povelu zaváhal, a pes to prostě vycítil, a zkusil to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
20.7.12 16:35

@Gladys Aha, tak ty to myslíš takhle. Tak jasně pokud byl předtím pejsek doma šefík a mazánek. A teď najednou není, v tom to asi bude. Já jsem jen předpokládala, že pes předtím věděl, kde je jeho místo ve „smečce“. To už by se asi teď horko těžko něco dalo změnit, když už to předtím bylo špatně. Ale to nevíme. Majitelka nepíše nic víc. Spíš jí zajíma, jak se psa zbavit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.7.12 16:36
@Alka píše:
já bych právě podle toho chování řekla, že ten pes netuší kde je jeho místo, a je totálně zmatený.
A nebo páneček při povelu zaváhal, a pes to prostě vycítil, a zkusil to…

já myslela jako místo fyzické, pelíšek, povel „Místo“. Místo v hierarchii nemá a tam je zakopaný… pes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
20.7.12 16:38
@fifinka609 píše:
Pokud pes začal být agresivní a je schopný kousnout svého pána, tak si buď jistá, že na 100% kousne i dítě. Začala bych to řešit ihned, dokud máte dítě v postýlce a neleze po zemi. Zeptala bych se veterináře, vyvěsila bych u něj cedule, jestli si ho někdo nevezme. Posílala bych to přes FB, ale hlavně nikomu netaj, že pes je agresivní. Není řešení, aby si ho vzala třeba další rodina s dítětem, lidé mají zkreslené pohledy na oříšky a labradory a myslí si, že jsou jen hodní. Prostě buď si ho vezme někdo na zahradu k boudě jako hlídače nebo v krajním případě uspat, protože život dítěte je důležitější.

Naprosto souhlasím, máme nezvladatelného psa, který je povahou zlý, agresivní a mstivý. Je nevrlý a vzteklý už od štěňátka. Udělali jsme pro něj max. Cvičili ho, dávali do zásuvek různé feromony a esence, kapky na zklidnění, miliónkrát se byli radit u veterináře. Několikrát nás dokousal a nedávno vyjel i po malém. Koupili jsme mu klec, veterinář mu nasadil oblbováky, které bohužel nezabraly. Těch zničených věcí, těch vražených peněz, těch nervů. Deset let nás to zvíře šikanuje a příští týden ho necháme uspat. Malého už víc ohrožovat nebude :cert: Je to fakt utrpení a po tom, co jsme zažili se zvířetem tohle, nesouhlasím s tvrzením, že za vše může majitel. Chováme doma již 5tého psa a s takovým chováním jsem se ještě nesetkala. Nikdo, komu jsme ho ukázali, si s ním nevěděl rady. A to podotýkám, že psa jsme nechali i vykastrovat, aby se zklidnil. Tak a teď se do mě pusťte jako do zakladatelky..

Příspěvek upraven 20.07.12 v 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196

No však jo, já to myslím uplně stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672

Záleží, jestli vám na psovi záleží. Moc si nedovedu představit, že bych se psa po 3,5 letech zbavila. Hlavně bych nehledala chybu u psa, ale u sebe. Musíte se obrátit na odborníka. A tím, že ho zavřete do předsíně a dáte náhubek, jak tu někdo radil, tím to už totálně zazdíte. Pokud vám pes za to stojí, já bych nad ním hůl nelámala, alespoň do té doby, než se k tomu vyjádří odborník. Stačí zajít na cvičák, určitě poradí co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
20.7.12 16:39

8o 8o No… vychovat, věnovat se mu, protože žárlí a hlavně mu pomoci vůbec pochopit, co se u Vás doma děje. Nemyslím si, že by to byl nezvladatlný pes, kterého byste hned měli dávat pryč… Chápu strach, ale stačilo by zajít na cvičák a požádat o radu… :hug:
Toť asi vše ode mě, protože kdybych měla psát co dál si myslím, bylo by to asi dost ostré… lepší mlčet… :oops:

• Citovat
  • Upravit
7090
20.7.12 16:39

@Suzann chápu, že to v tobě vyvolává takové emoce, ale riskovala bys život svého dítěte? Je jedno jak to nazvem, jestli agresivní nebo zdeptaný, ale bohužel útočí a když zaútočí takto na dítě, tak to nemusí přežít. Píšu v krajním případě. Mám doma dva křížence,,bojových" ras a kdyby po mě některý vyjel, už bych si ho nenechala a mazal by jak namydlenej pryč. Psy striktně odděluji od dítěte. Nebudu se tvářit, že jsou psi u mě na stejné úrovni jako moje dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
20.7.12 16:40
@Gladys píše:
@monika32 to není povahou, to je bohužel výchovou a následným ignorováním faktu, že mu dítě vadí. Málokterý pes je sám od sebe cholerický, navíc to by byl agresivní už dávno, tohle je čistě že majitelé nechali psa myslet si, že on je v jejich domácnosti něco víc než ten poslední člen a teď se jim to vymstilo. Jakmile si pes začne myslet, že má poradní hlas třeba v tom, kdo bude ibývat společnou domácnost, tak je to dost v pytli, převýchova je možná, ale náročná na čas a důslednostJinak bych ještě zkusila mrknout na stránky Desenského, ten se přesně takovými problémy se psy zabývá.

Jako to je pěkný, ale pro mě jsou moje děti tak důležité, že jim ŽÁDNÉ zvíře nesahá ani po kotníky. Já bych se ho zbavila hned, žádnej deseský apod… Neriskovala bych, že ublíží dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
20.7.12 16:40
@Koty píše:
Naprosto souhlasím, máme nezvladatelného psa, který je povahou zlý, agresivní a mstivý. Je nevrlý a vzteklý už od štěňátka. Udělali jsme pro něj max. Cvičili ho, dávali do zásuvek různé feromony a esence, kapky na zklidnění, miliónkrát se byli radit u veterináře. Několikrát nás dokousal a nedávno vyjel i po malém. Koupili jsme mu klec, veterinář mu nasadil oblbováky, které bohužel nezabraly. Těch zničených věcí, těch vražených peněz, těch nervů. Deset let nás to zvíře šikanuje a příští týden ho necháme uspat. Malého už víc ohrožovat nebude :cert: Je to fakt utrpení a po tom, co jsme zažili se zvířetem tohle, nesouhlasím s tvrzením, že za vše může majitel. Chováme doma již 5tého psa a s takovým chováním jsem se ještě nesetkala. Nido, komu jsme ho ukázali, si s ním nevěděl rady. Tak a teď se do mě pusťte jako do zakladatelky..

jenže váš pes byl takový od štěněte. Kdežto pes zadavatelky je takový až po příchodu miminka.
Takže v tomto případě je na vině majitel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.7.12 16:44
@monika32 píše:
Jako to je pěkný, ale pro mě jsou moje děti tak důležité, že jim ŽÁDNÉ zvíře nesahá ani po kotníky. Já bych se ho zbavila hned, žádnej deseský apod… Neriskovala bych, že ublíží dítěti.

tak v tom případě můžeš dát majitelce zaručený tip,. jak to udělat, když psa žádný známý ani příbuzný nechce.
Zřejmě někde uvázat a předtím mu nožem vyříznout čip, aby se nepoznalo, čí je, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný