Pes nezvládl příchod miminka - co s takovým psem teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1196
20.7.12 17:36
@careynka píše:
ale na jorka by nemela mit alergii, ne? Ten nepousti chlupy

no nepouští, york má v podstatě vlasy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.7.12 17:48
Prý jo, je to na psa, už jsme to testovali x-krát, nic nic, dostane se k psovi a oteče, kočky už jsou přesunuty z bráku do kotelny a otýká furt, nic jiného už v dosahu není.
@careynka píše:
ale na jorka by nemela mit alergii, ne? Ten nepousti chlupy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.12 17:58
@Janichka píše:
Nechces treba dat pryc i dite kdyz furt breci???

Přesně jsem čekala příspěvky tohoto typu a to opravdu ani nehodlám komentovat. Ale pokud pes ohrožuje někoho z mé rodiny, tak vím, kdo je pro mě důležitý… A rozhodně nehodláme dělat z našeho dítěte pokusnýho králíka, jestli teda to bude v pohodě nebo neee. Bohužel nemám ani žaludek na to, přemýšlet, co by se stalo našemu malýmu později až třeba bude lozit, kdyby na něj vyjel jako na přítele. Nikdy jsem si nemyslela, že bych dala pejska pryč, ale teď vím, že strach o dítě je prostě nejvíc…

• Citovat
  • Upravit
6569
20.7.12 18:05

Z některých názorů je mi blivno, ale na druhou stranu se mi zvýšil tlak, který mám neustále nízký. Veterinář snad nesmí bezdůvodně utratit psa, a toto by bezdůvodné opravdu bylo. ( i když iluze si u některých veterinářů nedělám).

Je vidět, že tady snaha na převýchovu není, o tom žádná. Tak si najdi čas, vyhledej si informace o serverech typu: labrador v ohrožení, na lidé. cz pes v ohrožení a dej si inzerát.
Z bezcitnosti některých lidí opravdu nechápu. Sestřenka teď řeší problém se starším dítětem, které jí mlátí mimino, tak že bych jí navrhla inspiraci??? (ironie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.7.12 18:09

Ahoj!

Vždycky u těchto diskuzí přemýšlím, zda se zapojit, či ne… Navíc jsem celou diskuzi nečetla, pač mě strašně s*re, jak se do Tebe hned každý začne navážet, pak se hadají mezi sebou atd.
Ale teď řešíme skoro podobný problém - 2,5 měsíce máme doma prcka, rok a půl psa. A pejsek teď začal žárlit a dělá nám naschvály - ale nevyjel po nás, takže vyloženě v Tvé situaci nejsem…
Jen jsem Ti chtěla říct, aby sis uvědomila, že pejsek tu byl dřív než miminko a vzpomeň si na to, jak jsi ho měla ráda. Pryč ho můžeš dát vždycky - např. na Seznamu - Bazar - tam můžeš podat inzerát. Určitě se Ti někdo ozve, o to bych strach neměla… Ale co takhle zkusit převýchovu? Je spousta kynologických center, co se tím zabývají. Nebo spíš zkus do některého alespoň zavolat, jestli je problém řešitelný…
Ale samozřejmě Tvůj postoj chápu a jak už jsem psala výše, taky řešíme, jestli dát psa pryč, nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.7.12 18:12

A ještě k těm alergiím - jsem taky alergik (můj alergen je pes) a nejsou to jenom chlupy! Spustila se mi, když si naši pořídili yorkšíra. Alergoložka mi to objasnila. Alergie nemusí být jen na chlupy, ale taky na sliny, výkaly atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.12 18:15

Zakladatelko vím jak se cítíš. Taky jsme měli pejska, který z ničeho nic bez varování po nás začal útočit. Dítě jsme ještě neměli, nic se nezměnilo. Naštěstí vše za nás vyřešila náhoda a pejska srazilo auto. Ale už jsme měli připravené inzeráty, že jej někomu darujeme s tím že je nevyzpytatelný.
Jinak známý myslivec nám řekl, že by ho okamžitě zastřelil. Že měl taky psa, který bez varování na něj zaútočil a okamžitě, i kdyz to obrečel, jej zastřelil. Že by si nevzal na triko, aby někomu ublížil.
Držím palce, ať brzy najdete někoho, kdo se pejska ujme.
A dítě je tedy pro mě vždy na prvním místě. Pes je super, ale pokud by jakkoliv ohrozil dítě, tak bych ho doma nesnesla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.12 18:16
@eileens píše:
Ahoj!Vždycky u těchto diskuzí přemýšlím, zda se zapojit, či ne… Navíc jsem celou diskuzi nečetla, pač mě strašně s*re, jak se do Tebe hned každý začne navážet, pak se hadají mezi sebou atd.
Ale teď řešíme skoro podobný problém - 2,5 měsíce máme doma prcka, rok a půl psa. A pejsek teď začal žárlit a dělá nám naschvály - ale nevyjel po nás, takže vyloženě v Tvé situaci nejsem…
Jen jsem Ti chtěla říct, aby sis uvědomila, že pejsek tu byl dřív než miminko a vzpomeň si na to, jak jsi ho měla ráda. Pryč ho můžeš dát vždycky - např. na Seznamu - Bazar - tam můžeš podat inzerát. Určitě se Ti někdo ozve, o to bych strach neměla… Ale co takhle zkusit převýchovu? Je spousta kynologických center, co se tím zabývají. Nebo spíš zkus do některého alespoň zavolat, jestli je problém řešitelný…
Ale samozřejmě Tvůj postoj chápu a jak už jsem psala výše, taky řešíme, jestli dát psa pryč, nebo ne…

Dokud dělal pouze naschvály, tak jsem to brali, že si musí zvyknout. Když jsme mrňouse chovali, tak jsme hladili i psa nebo házeli mu hračky. Snažili se mu ukázat, že s mimčem není nic špatnýho. Ale co se stalo včera byla opravdu poslední kapka, kterou jako rodiče malýho kluka nezvládneme akceptovat. Nikdy bych si neodpustila, kdyby se něco v budoucnu stalo malýmu i přes to, že jsem věděla, že pes už jednou vyjel…

• Citovat
  • Upravit
996
20.7.12 18:26

Zakladatelka neni clovek co chce hledat reseni. Uz si reseni nasla, dat pejska pryc, pro nekoho nepochopitelne, pro nekoho naopak. Nevim proc vlastne zakladatelka vlozila diskuzi, kdyz nic resit nechce a uz je rozhodnuta. Psa prevychovat urcite jde, nektere lidi ne.
Mame taky pejska, mame I dite a druhe na ceste. Ja bych spis hledala reseni, jak situaci napravit. Jednou jsme si toho chlupateho tvorecka poridili, tak se o nej musime postarat. Dat psa do utulku nebo se ho jinak zbavit je lehky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
20.7.12 18:28
@Janichka píše:
Vis co mas delat: je to tvuj pes, jednou zu jste si ho poridili, tak se o nej postarejte!!! Tohle me fakt otvira kudlu v kapse, kazdej chce hned davat psa do kopru jen pro to ze se nechova tak jak si predstavoval!!! Nechces treba dat pryc i dite kdyz furt breci???
Clovek se necemu zavazuje kdyz si bere zviratko, musi premyslet nad tim ze to neni na rok ci dva.

Zvíře a dítě je neskutečnej rozdíl nemyslíš si|? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
20.7.12 18:30
@Anonymní píše:
Přesně jsem čekala příspěvky tohoto typu a to opravdu ani nehodlám komentovat. Ale pokud pes ohrožuje někoho z mé rodiny, tak vím, kdo je pro mě důležitý… A rozhodně nehodláme dělat z našeho dítěte pokusnýho králíka, jestli teda to bude v pohodě nebo neee. Bohužel nemám ani žaludek na to, přemýšlet, co by se stalo našemu malýmu později až třeba bude lozit, kdyby na něj vyjel jako na přítele. Nikdy jsem si nemyslela, že bych dala pejska pryč, ale teď vím, že strach o dítě je prostě nejvíc…

Nic si z otho nedělej, u mě je vů*l ten, kdo srovná dítě se psem. To je už fakt trochu mimo… Já tě chápu, dítě bych bránila za každou cenu a přeučovat psa? Kde je jistota že nezaútočí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.7.12 18:30
@Anonymní píše:
Dokud dělal pouze naschvály, tak jsem to brali, že si musí zvyknout. Když jsme mrňouse chovali, tak jsme hladili i psa nebo házeli mu hračky. Snažili se mu ukázat, že s mimčem není nic špatnýho. Ale co se stalo včera byla opravdu poslední kapka, kterou jako rodiče malýho kluka nezvládneme akceptovat. Nikdy bych si neodpustila, kdyby se něco v budoucnu stalo malýmu i přes to, že jsem věděla, že pes už jednou vyjel…

Zkus ten S-bazar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
20.7.12 18:31
@Ester13 píše:
Z některých názorů je mi blivno, ale na druhou stranu se mi zvýšil tlak, který mám neustále nízký. Veterinář snad nesmí bezdůvodně utratit psa, a toto by bezdůvodné opravdu bylo. ( i když iluze si u některých veterinářů nedělám).Je vidět, že tady snaha na převýchovu není, o tom žádná. Tak si najdi čas, vyhledej si informace o serverech typu: labrador v ohrožení, na lidé. cz pes v ohrožení a dej si inzerát.
Z bezcitnosti některých lidí opravdu nechápu. Sestřenka teď řeší problém se starším dítětem, které jí mlátí mimino, tak že bych jí navrhla inspiraci??? (ironie)

U psa kterej pokousal už důvod na utracení je. A tvůj dodatek je trapnej a ubohej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.12 18:35
@monika32 píše:
Nic si z otho nedělej, u mě je vů*l ten, kdo srovná dítě se psem. To je už fakt trochu mimo… Já tě chápu, dítě bych bránila za každou cenu a přeučovat psa? Kde je jistota že nezaútočí…

Přesně tak, kde je jistota, že pes po přeučení znovu nezaútočí. Chtěla bych vidět všechny ty jak jsou pro přeučení a srovnání psa s člověkem, jak by byly nadšené z „napraveného“ násilníka v rodině. Taky by asi „vyléčenému“ pedofilovi nesvěřily dítě.

• Citovat
  • Upravit
12127
20.7.12 18:37
@lucenka píše:
Přesně tak, kde je jistota, že pes po přeučení znovu nezaútočí. Chtěla bych vidět všechny ty jak jsou pro přeučení a srovnání psa s člověkem, jak by byly nadšené z „napraveného“ násilníka v rodině. Taky by asi „vyléčenému“ pedofilovi nesvěřily dítě.
:palec: hezky napsáno, souhlasím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný