Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
Přesně tak, kde je jistota, že pes po přeučení znovu nezaútočí. Chtěla bych vidět všechny ty jak jsou pro přeučení a srovnání psa s člověkem, jak by byly nadšené z „napraveného“ násilníka v rodině. Taky by asi „vyléčenému“ pedofilovi nesvěřily dítě.
Krásně výstižné. Láska ke zvířeti odsaď-podsaď!
@monika32 píše:
U psa kterej pokousal už důvod na utracení je. A tvůj dodatek je trapnej a ubohej
Proč by to bylo trapný? Z příspěvků zakladatelky vyplývá, že se jaksi vybodli na výchovu psa už od štěněte. Pes prostě byl miláček a pán rodiny, a zakladatelka se teď diví…chudák pes. Máme tři měsíce mimčo, dva psy dva roky, dobře ví, že by si to mohli zkusit, a seřezala bych je na jednu hromadu. A to jsou teď poměrně odstrkovaní. Ani je to nenapadne. zrovna tak všichni psi u mámy, u táty i všech známých co máme. Je to jenom o výchově odmala, když se na to člověk vykašle, tak pak to akorát odnese chudák to zvíře ![]()
@monika32 píše:
U psa kterej pokousal už důvod na utracení je. A tvůj dodatek je trapnej a ubohej
že by byl dodatek ubohej si nemyslím, ono totiž to žárlivé dítě může také ublížit mladšímu sourozenci. Myslím že to bylo jen popíchnutí k zamyšlení.
A odpovědnost neseme vždy i za zvíře i za své děti, jen a jen my.
Jinak furt ať ho nabídne, znovu píšu, nikdo ho nebude chtít, před časem dávali známí pryč pitbulku, nádhernou po papírových rodičích, 1,5 starou BEZPROBLÉMOVOU!!! A nikdo ji nechtěl pak ji udali a dozvěd+li se, že ji dotyční sežrali! Fakt bomba. Dále sousedka dávala pryč psa kvůli alergii dětí, 8 měsíců kříženec, hodnej, krásně stavěnej, venkovní pes k baráku… Udala ho za 7 měsíců. tak na to bych v případě psa co pokousal nečekala.
No, právě proto, že pes je jiný než člověk, to co se stalo není JEDNOZNAČNĚ vina či chyba psa, nýbrž jeho páníčků. Proto je převýchova možná, proto zde všichni na ni poukazují. Nejdřív se má pracovat s majitelem, toho „převychovat“ a pak pokračovat směrem ke psu. Tady vaše teorie trochu pokulhává. Ale nechci se prostě hádat. Jakmile si psa jednou pořídili, musí nést následky. A nesmí to odnést ten pes, neb ten opravdu za nic nemůže.
@Alka píše: že by byl dodatek ubohej si nemyslím, ono totiž to žárlivé dítě může také ublížit mladšímu sourozenci. Myslím že to bylo jen popíchnutí k zamyšlení.
A odpovědnost neseme vždy i za zvíře i za své děti, jen a jen my.
Dík, jsem ráda, že to někdo pochopil
A trapná, to občas holt bývám ![]()
Pes podle mě nesmí nikdy záměrně kousnout svýho pána a když to udělá, ztratil by mou důvěru natolik, že bych se ho bála dát i někomu jinýmu. Myslím si, že to je důvod pro utracení.
Já měla boxerku a teď mám kavalírku a ani jednu z nich by v životě nenapadlo kousnout svýho pána za to dám klidně ruku do ohně. Pes musí cítit tu hranici přes kterou se nesmí a pokud jí překročí tak už není cesty zpět. Něco jiného by bylo, kdyby ho majitelé začali řezat silou a působilo to zvířeti bolest - pak by to kousnutí bylo v sebeobraně. Něco jiného by bylo kdyby to bylo omylem při hře. Ale záměrně napadnout svého pána to si prostě pes nesmí nikdy dovolit.
I kdyby to byla chyba ve výchově, tak to jistě neudělali z nějaké zlovůle, každý píše převychovat. Ale jak? Když to taky nezvládnou, tak se mají nechat sežrat? Taky jsem měla strach, z našeho dědka, že až malej poleze, může ho rafnout, naštvanej na něj byl, ale má ze mne respekt, a tak občas jen zavrčel a koulel očima. Ted když už chodí, zjistil, výhodu malého človíčka, dá se mu pohodlně sebrat jídlo z ruky, a sežrat, tak už ho bere, jako nutné zlo, když na něj dupne, tak odejde.Ale, ten nikdy nikoho nerafnul a je to vořech. Z tak velkého psa pokud kousnul páníčka, bych tedy měla taky strach. ![]()
Ježiš, fakt by mě zajímalo, kolik z vás by si nechalo pejska, který vyjede bezdůvodně na páníčka. Je pravda, že včera jsme to řešili celou noc a kdyby se jednalo jenom o nás, tak to ještě určitě zkusíme, ale jak je v tom naše dítě, tak opravdu jde vše stranou. Je mi pejska hrozně líto, ale naše dítě za to taky nemůže a vždycky ho budu bránit a chránit před čímkoliv a kýmkoliv.
Ještě dodám, že tohle je agresivní pes. Pes který kousne svého pána je agresivní. Neagresivní pes když je ve stresu tak někam zaleze a člověk o něm ani neví. Neagresivní pes prostě neútočí.
@Anonymní píše:
Ježiš, fakt by mě zajímalo, kolik z vás by si nechalo pejska, který vyjede bezdůvodně na páníčka. Je pravda, že včera jsme to řešili celou noc a kdyby se jednalo jenom o nás, tak to ještě určitě zkusíme, ale jak je v tom naše dítě, tak opravdu jde vše stranou. Je mi pejska hrozně líto, ale naše dítě za to taky nemůže a vždycky ho budu bránit a chránit před čímkoliv a kýmkoliv.
Rozhodnutí je jen a jen na Vás, Vy se psem musíte žít, vyjít, víte jaké máte podmínky, takže mu prostě zkuste najít nový domov. Musela si počítat s tím, že reakce budou takové jaké budou. Pro některé je prostě nepředstavitelné dát pryč psa. Možná jen do chvíle než sami uvidí, jak jejich mazlíček trhá manželovi ruku. Já mám dva psy, resp. dvě feny. Poslouchají na slovo, ale ta větší má psychické problémy a je dost těžké s ní pracovat, ale jakžtakž to zvládáme. Dříve nám ničila byt, vyla, štěkala, kňučela a to vše v menší či větší míře, teď jsme ve stádiu, kdy občas chytne úzkost a jakmile ji nikdo nevidí, ničí, ale už jsme připraveni, takže se k ničemu moc nedostane, jen ke svým hračkám, na kterých se může vybít. Ale zpět k věci, když nám tahle fena ničila život nejvíc, tak jsme o ní často bavili, řešili to s odborníky a nakonec jsme se rozhodli, že prostě budeme bojovat. Ale dohodli jsme se, že jestli někdy kousne, tak to bude její konec v naší rodině. Já pevně věřím, že to nikdy neudělá, ale kdyby náhodou, tak jde. Přesně vím, proč uvažuješ takto a jak se přitom cítíš.
@Koblížek21 píše:
Proč by to bylo trapný? Z příspěvků zakladatelky vyplývá, že se jaksi vybodli na výchovu psa už od štěněte. Pes prostě byl miláček a pán rodiny, a zakladatelka se teď diví…chudák pes. Máme tři měsíce mimčo, dva psy dva roky, dobře ví, že by si to mohli zkusit, a seřezala bych je na jednu hromadu. A to jsou teď poměrně odstrkovaní. Ani je to nenapadne. zrovna tak všichni psi u mámy, u táty i všech známých co máme. Je to jenom o výchově odmala, když se na to člověk vykašle, tak pak to akorát odnese chudák to zvíře
přesně ![]()
@boball píše:
I kdyby to byla chyba ve výchově, tak to jistě neudělali z nějaké zlovůle, každý píše převychovat. Ale jak? Když to taky nezvládnou, tak se mají nechat sežrat? Taky jsem měla strach, z našeho dědka, že až malej poleze, může ho rafnout, naštvanej na něj byl, ale má ze mne respekt, a tak občas jen zavrčel a koulel očima. Ted když už chodí, zjistil, výhodu malého človíčka, dá se mu pohodlně sebrat jídlo z ruky, a sežrat, tak už ho bere, jako nutné zlo, když na něj dupne, tak odejde.Ale, ten nikdy nikoho nerafnul a je to vořech. Z tak velkého psa pokud kousnul páníčka, bych tedy měla taky strach.
jak převychovat? no buď vlastní schopností nebo odborníkem, ale chce to něco podniknout a důsledně se držet nových návyků ![]()
@Lynette píše:
Ještě dodám, že tohle je agresivní pes. Pes který kousne svého pána je agresivní. Neagresivní pes když je ve stresu tak někam zaleze a člověk o něm ani neví. Neagresivní pes prostě neútočí.
A hlavně to nebyl ani takový ten upozorňující útok, kdy pes vyjede, štípne, ale nestiskne, prostě jen říká: " Dej si pozor, děláš něco, co se mi nelíbí. " Ten pes tomu muži potrhal ruku, to už je pro mě vážně přes čáru.
@terinka4444 píše:
Prý jo, je to na psa, už jsme to testovali x-krát, nic nic, dostane se k psovi a oteče, kočky už jsou přesunuty z bráku do kotelny a otýká furt, nic jiného už v dosahu není.
ale to může být na nějaký chemikálie v domácnosti, na jorka fakt nemůže být alergická, nezmněnilo se v domácnosti něco dalšího?