Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@beckie píše:
A hlavně to nebyl ani takový ten upozorňující útok, kdy pes vyjede, štípne, ale nestiskne, prostě jen říká: " Dej si pozor, děláš něco, co se mi nelíbí. " Ten pes tomu muži potrhal ruku, to už je pro mě vážně přes čáru.
nevíme, co přesně dělal před tím, jestli byl opravdu správně vychován, jestli chápal svou pozici ve smečce a důsledně do téhle roli byl znovu potvrzován
![]()
Znovu a znovu chci připomenout, v 99% případů je to ve špatném přístupu páníčků, tady si myslím to samé.
@janine24 píše:
nevíme, co přesně dělal před tím, jestli byl opravdu správně vychován, jestli chápal svou pozici ve smečce a důsledně do téhle roli byl znovu potvrzován![]()
no to nevíme, ale zase pokud se zakladatelka takto rozhodla, tak je to její rozhodnutí, samozřejmě by se mohla snažit psa vychovat, ale nebude pro všechny i psa lepší, když se o to pokusí někdo, kdo o něj opravdu bude stát a nebude se bát, že v nestřeženém okamžiku zakousne všechny děti v domě?
@beckie píše:
no to nevíme, ale zase pokud se zakladatelka takto rozhodla, tak je to její rozhodnutí, samozřejmě by se mohla snažit psa vychovat, ale nebude pro všechny i psa lepší, když se o to pokusí někdo, kdo o něj opravdu bude stát a nebude se bát, že v nestřeženém okamžiku zakousne všechny děti v domě?
Ok, ale jakýkoli další pes v týhle domácnosti bude co? Zkouška, že bude tak mírumilovný a dá to sám, bez ohledu na přístup rodiny?
Znám takhle člověka, co dal už 4. psa do útulku a má pocit, že to pokaždý byla chyba psa, ne jeho. A bere si další a další štěňata.
Já bych psa pryč nedala, spíš bych se opravdu pořádně snažila dozvědět, co jsem udělala špatně a jak to příště napravit.
@beckie píše:
Rozhodnutí je jen a jen na Vás, Vy se psem musíte žít, vyjít, víte jaké máte podmínky, takže mu prostě zkuste najít nový domov. Musela si počítat s tím, že reakce budou takové jaké budou. Pro některé je prostě nepředstavitelné dát pryč psa. Možná jen do chvíle než sami uvidí, jak jejich mazlíček trhá manželovi ruku. Já mám dva psy, resp. dvě feny. Poslouchají na slovo, ale ta větší má psychické problémy a je dost těžké s ní pracovat, ale jakžtakž to zvládáme. Dříve nám ničila byt, vyla, štěkala, kňučela a to vše v menší či větší míře, teď jsme ve stádiu, kdy občas chytne úzkost a jakmile ji nikdo nevidí, ničí, ale už jsme připraveni, takže se k ničemu moc nedostane, jen ke svým hračkám, na kterých se může vybít. Ale zpět k věci, když nám tahle fena ničila život nejvíc, tak jsme o ní často bavili, řešili to s odborníky a nakonec jsme se rozhodli, že prostě budeme bojovat. Ale dohodli jsme se, že jestli někdy kousne, tak to bude její konec v naší rodině. Já pevně věřím, že to nikdy neudělá, ale kdyby náhodou, tak jde. Přesně vím, proč uvažuješ takto a jak se přitom cítíš.
My už prostě rozhodnutý jsme. Opravdu se už nikdy nehodlám koukat na to, co se včera stalo. Spíš jsem chtěla trošku poradit, jak na to… Kam třeba psa umístit…
Ať mě soudí kdo chce. Těžko budeme převychovávat psa, ze kterého máme strach - vám, co se v tom tak vyznáte, musí být jasný, že je to nesmysl.
Já měla prvního psa absolutně nekonfliktního a bezproblémového. O to víc mě mrzí, co se stalo.
@janine24 píše:
Ok, ale jakýkoli další pes v týhle domácnosti bude co? Zkouška, že bude tak mírumilovný a dá to sám, bez ohledu na přístup rodiny?
No tak doufám, že si už po této zkušenosti psa nepořídí. Pravdou je, že to nezvládli oni, né ten pes a chybu někde udělali oni, takže doporučím rybičky, ale to si snad zakladatelka sama uvědomila, nebo ne? U nás je jeden z důvodů proč se Adéla stále drží pelechu ten, že si nedovedu představit dát pryč jednoho psa a pořídit si dalšího. ( No a taky jí mám hrozně ráda, i když mi zase sežrala boty )
@Anonymní píše:
My už prostě rozhodnutý jsme. Opravdu se už nikdy nehodlám koukat na to, co se včera stalo. Spíš jsem chtěla trošku poradit, jak na to… Kam třeba psa umístit…Ať mě soudí kdo chce. Těžko budeme převychovávat psa, ze kterého máme strach - vám, co se v tom tak vyznáte, musí být jasný, že je to nesmysl.
Já měla prvního psa absolutně nekonfliktního a bezproblémového. O to víc mě mrzí, co se stalo.
a chápeš, co jste udělali špatně, nebo si myslíš, že je to jen vina toho psa?
Tak ja bych to hned nezatracovala si jej nechat. Zkusila bych navstivit nejakeho zkuseneho chovatele a poprosit o radu s vychovou, pripadne pomoci s vycvicenim.Az pokud by i nadale delal neplechu, tak bych uvazovala o zmene majitele. ![]()
@Anonymní píše:
My už prostě rozhodnutý jsme. Opravdu se už nikdy nehodlám koukat na to, co se včera stalo. Spíš jsem chtěla trošku poradit, jak na to… Kam třeba psa umístit…Ať mě soudí kdo chce. Těžko budeme převychovávat psa, ze kterého máme strach - vám, co se v tom tak vyznáte, musí být jasný, že je to nesmysl.
myslím, že tě tu nikdo nechce soudit, jen já třeba bych moc ráda, aby sis uvědomila svoje chyby a svůj podíl viny na chování toho psa
@beckie píše:
No tak doufám, že si už po této zkušenosti psa nepořídí. Pravdou je, že to nezvládli oni, né ten pes a chybu někde udělali oni, takže doporučím rybičky, ale to si snad zakladatelka sama uvědomila, nebo ne? U nás je jeden z důvodů proč se Adéla stále drží pelechu ten, že si nedovedu představit dát pryč jednoho psa a pořídit si dalšího. ( No a taky jí mám hrozně ráda, i když mi zase sežrala boty )
@blorchi píše:
Tak ja bych to hned nezatracovala si jej nechat. Zkusila bych navstivit nejakeho zkuseneho chovatele a poprosit o radu s vychovou, pripadne pomoci s vycvicenim.Az pokud by i nadale delal neplechu, tak bych uvazovala o zmene majitele.
@janine24 píše:
Jenom chci říct, že po tom co jsem viděla včera, bych měla strach si asi jakýhokoli dalšího pejska pořídit. Opravdu to nebyl hezký pohled a mám z toho ještě teď husí kůži a strach.
@Anonymní píše:
zkusila bych inzerát a ač je to divné tak funguje dost do rádia. Babi s dědou takhle taky udali hafíka na kterého už nestačili
ale je fakt, že to taky není úplně rychlé řešení. V útulku z agresivního psa podle mě taky nebudou třikrát nadšený
no a jako poslední řešení bych viděla to uspání
. Třeba si ho některá z holek co tu radí vezme a převychová ![]()