Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Gladys Desenský je na tyhle lidi s tímhle problemem extremne vysazeny! Protoze se s tim setkava dnes a denne. Myslím, že by je poslal nekam. A bere na prevychovu OPRAVDU agresivni psy a ne zdeptane svymi panicky. Misto nema ani na jednoho psa. Ale urcite by poradil, jestli by mel dobrou naladu ![]()
@Koty píše:
Možná to není stejná situace, ale dopad je stejný. Pes za žádných okolností nesmí zaútočit na páníčka. Pokud se tak stane, už nikdy tomu psovi nebudu věřit a hlavně nedopustím, aby ublížil mému dítětimyslím, že ten strach pochopí jen ten, kdo takovou situaci opravdu zažil..
Tohle je teorie, kterou ti spousta chovatelů a majitelů psa rychle vyvrátí. Jasně, pes za normálních okolností po majiteli vyjet nesmí. Na druhou stranu, je naprosto běžné, že to hárající fena nebo pes s velkou bolestí úplně klidně udělá, přestože jinak by si to u něj nikdo nedovedl představit.
Tak za naše bych taky nedala ruku do ohně že by nekousli. Protože jsou to šelmy, a obezřetnost je na místě, ale prostě jim věřím.
@monika32 Našla bych mu nový domov! Všechno jde, když se chce…A kor mladý pes
Mame psa z utulku, od zacatku problemova fenka, v minulosti tyrana, u nas rozmazlovana, po prichodu mimca, roztrhala v byte vsechny zaluzie, prokousala diru do dveri atd… to jsme vyresili 3tydenni vychovou (pes pochopil velice rychle), zaluzie mame nove a netknute
chce to duslednost…
nyni mala leze, pes ji ignoruje, obcas zavrci, ale zjistili jsme, ze zarli a jaksi si malou zacina vychovavat po svem, vrci na ni, kdyz ji mala leze do pelisku nebo do boudicky (zatim nekousla), my s manzelem mame v tomhle jasno, jednou jsme si poridli psa, tak se musime postarat - momentalne o to, aby spolu fenka a dite nebyly ani vterinu o samote, psa chvalit, aby se citil uzitecny, pokud zavrci bezduvodne (kdyz neni v pelisku, ale treba s nama na sedacce a zavrci na malou - okamzite odvelet na misto atd…) fyzicke tresty nepouzivat!!! agrese plodi agresi (muj nazor), pokud pes doma nezna agresi, sam ji nepouziva…
mame pravidlo: kdyz je pes ve svem pelisku nebo v boudicce, tak „okrikneme“ malou, at ji tam neleze, pokud je pes mimo pelech ale treba s malou na dece nebo v prostoru, tak okrikneme psa (upozornime), co smi a co ne…
je to 100% pozornost, ale verim tomu, ze takhle se to da udelat…
take je otazka, jak tvuj pritel „odvelel“ psa na misto, ze ho kousl…
jestli treba na nej nenaprahnul, nebo nebyl histericky… to v psovi muze vyvolat pocit krivdy a vlastne se brani… (nas prvni pes to tak mel) - kdyz se citil ukrivdeny, tak si nenechal nic libit, ale k detem a ostatnim zviratum byl mazel… a verim, ze nase (utulkova) fenecka se s malou zzije… chce to trpelivost a odhodlani…
@monika32 píše:
Jako dávat někomu psa kterej mě kousnul… zase kdo se bude chtít mazat s křížencem, to sežene zadarmo štěně, které je nezkažené
ty o těch psech mluvíš jak o housce na krámě, promiň ![]()
@monika32 to že pes kousnul v nezvládnuté rodinné situaci neznamená, že bude kousat i nadále. Dítě bylo katalyzátor, pokud se dostane do domácnosti bez dětí, se schopným pejskařem, tak už nikdy kousnout nemusí. Utratit psa je opravdu až poslední možnost a mělo by to být schované spíš pro takové, kterým už definitivně ruplo v bedně (což se taky může stát, třeba dlouhodobě týraný pes, na tom může být tak, že je nevychovatelný), ale tenhle pes má od blázince ještě daleko.
Jsou zkrátka psi, kteří se do rodiny s dítětem nehodí a jinde můžou udělat spoustu radosti ![]()
@Koty píše:
Možná to není stejná situace, ale dopad je stejný. Pes za žádných okolností nesmí zaútočit na páníčka. Pokud se tak stane, už nikdy tomu psovi nebudu věřit a hlavně nedopustím, aby ublížil mému dítětimyslím, že ten strach pochopí jen ten, kdo takovou situaci opravdu zažil..
Psovi nikdy nemůžeš věřit! Je to zvíře, jeho způsob myšlení, priorit, reakcí, řešení situací je naprosto odlišný od toho lidského. Můžu jen říct, že moji psi ještě nikdy nikoho nekousli a pravděpodobně tak neudělají, ale nemůžu říct, že jim věřím, že to neudělají. Asi někde tady začíná to, že zvířata polidťujeme a vysíláme jim signály, které si ony přeberou úplně jinak ![]()
Pes, který se cítí ohrožený, tak zaútočí. Je to jeho přirozenost. Pokud to neudělá, můžeme mluvit o štěstí, náhodě, ale ne důvodu k důvěře.
@Suzann aha
já čerpám jen z kusých informací, co ke mě doletěli krz média ![]()
Ani nevíš, jak ti rozumím, mele se to ve mně, noci probrečím, máme štěně jorkšíra, je jí 7 měsíců, koupili jsme ho za našeho pudlíka, měli jsme ji 15 let, už byla nemocná, umřela, když jsem byla v šestém měsíci, odolávala jsem a nakonec to nevydržela a jak jsem malou přivezla z porodnice, jeli jsm epro štěně. Je to rarášek, znáte kukuč jorkšírů, smějě se očima, ale ouvej, mimino od dvou měsíců těžký atopik, od 4 měsíců, kdy se poprvé doatala k psovi, má na něj alergii, ale děsnou, jednu držím v obýváku v patře, psa v kuchyni v přízemí, kdykoliv je malá trochu dýl v kuchyni, a to se k ní pes nepřiblíží, nateče a kýchá, slzí, je to děs. Doktor řekl jednoznačně, dát psa pryč. Ale jak? navíc šestiletou to položí, ale vyřešit to nemá jak jinak. Ale jak najdu hodné lidi? Miluje běhat venku na zahradě, jak poznám, jestli si jí vezmou hodní lidé, tak se každý den odhodlávám, podat asi inzerát, pak s ní sedí večer dole a je mi smutno, pak vidím mrně, jak j svědí oči a nemůže dýchat, a je ajsní, že pes musí z domu, pak psa chová šestiletá a pláče, vůbec nevím, co mám dělat a jak to mám udělat. Promiň OT, nějak to šlo ven, jak jsem přečetla tvoje trable, kdyby alespoň ta naše kousla, ale on jen kouká těma očíčkama
![]()
@Gladys Desenský jí psa nevezme to mi věř. Psala jsem si s ním a chtěla jsem pomoc, protože jeden z mých psů napadá psy. Napsal mi, že jich má moc a vůbec mi nepřijde, že je takový, jako ukazovali v televizi, že jako nezištně pomáhá ![]()
@Elke píše:
Tohle je teorie, kterou ti spousta chovatelů a majitelů psa rychle vyvrátí. Jasně, pes za normálních okolností po majiteli vyjet nesmí. Na druhou stranu, je naprosto běžné, že to hárající fena nebo pes s velkou bolestí úplně klidně udělá, přestože jinak by si to u něj nikdo nedovedl představit.
Samozřejmě, že tyto situace, co popisuješ nastat můžou. Při bolesti se pes klidně i nechca ožene, ale tohle přece není problém zakladatelky. Já měla na mysli běžný provoz domácnosti, kdy pes bezdůvodně útočí. Netřeba slovíčkařit. I ženy při porodu můžou bolestí pokousat partnera do ruky a jinak by to nikdy neudělaly ![]()
každý pes se musí (měl by) na příchod mimina připravit, pokud byl v rodině dříve než dítě. Z některých názorů je mi vážně na ![]()