Pes nezvládl příchod miminka - co s takovým psem teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
becky87
20.7.12 19:51
@Anonymní píše:
@janine24
Nechápe… :zed: :zed: Takový by neměli mít psa natož děti… :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
:roll: :roll: To je nazor jak noha, opravdu.
  • Citovat
  • Upravit
4132
20.7.12 19:53

Zakladateko a muž toho psa ani nestrčil nebo tak něco? Já si totiž nedokážu představit takovýto útok jen proto, že se psovi nechtělo na místo. Je mi líto, že se vám to takto semlelo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.7.12 19:54
@Anonymní píše:
Jenom chci říct, že po tom co jsem viděla včera, bych měla strach si asi jakýhokoli dalšího pejska pořídit. Opravdu to nebyl hezký pohled a mám z toho ještě teď husí kůži a strach.

a chápeš vlastní podíl viny na tom všem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.12 20:00
@janine24 píše:

Když ti napíšu, že jo, tak snad budeš spokojená. Neříkám, že na tom nemáme vinu, ale tomu psovi jsme nic neudělali a taková reakce je asi trošku k dané situaci nepřiměřená, což ale ty asi nepochopíš.

• Citovat
  • Upravit
8996
@janine24 píše:

Já si teda myslím, že se opravdu může jednat o špatnou povahu psa. Jak je možné že když svému psobvi poručím slézt z postele a nechce se jí tak se tam dál válí a dělá že spí nebo že neslyší a jinej pes když je na posteli a nechce dolů po stejném povelu svou paničku pokouše?

Jaktože jeden pes se kouká na ohňostroj z okna, jinej zaleze do koupelny a tam leží a třetí se klepe a řve?

Jak je možný že když jednoho psa plácneš přes zadek tak se pak bojí tvé ruky a druhého to nechává v klidu?

Podle mě není pravdou že každý pes je nepopsaný list a záleží pouze a jen na páníčkovi jaký ten pes bude. Každý pes má nějakou povahu - submisivní nebo dominantní, bojácný nebo třeba až přehnaně sebejistý, rvavý nebo mírumilovný, uječenej nebo tichej, vyrovnanej nebo hysterik a s tím už podle mě člověk houby udělá. :nevim: Z introverta taky extroverta neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@beckie píše:
Zakladateko a muž toho psa ani nestrčil nebo tak něco? Já si totiž nedokážu představit takovýto útok jen proto, že se psovi nechtělo na místo. Je mi líto, že se vám to takto semlelo. :hug:

hele třeba ten náš kokr (zřejmě měl genetickou vadu - zkratovou útočnost) zaútočil na chlapa naprosto nečekaně. Chlap se s ním přivítal jako obvykle, otočil se k němu zády a pes mu byl málem zakousnutý v noze - naštěstí stihl uhnout a jenom jej škrábl. Tak kde jsme udělali chybu? Když nás jinak poslouchal na slovo. Jenom mu občas hráblo a chtěl nás zakousnout.

• Citovat
  • Upravit
23505
20.7.12 20:01
@Anonymní píše:
Když ti napíšu, že jo, tak snad budeš spokojená. Neříkám, že na tom nemáme vinu, ale tomu psovi jsme nic neudělali a taková reakce je asi trošku k dané situaci nepřiměřená, což ale ty asi nepochopíš.

nechci nic slyšet, chci spíš tvoje uvědomnění, abys věděla, co příště kdyžtak dělat jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.7.12 20:03
@Lynette píše:
Já si teda myslím, že se opravdu může jednat o špatnou povahu psa. Jak je možné že když svému psobvi poručím slézt z postele a nechce se jí tak se tam dál válí a dělá že spí nebo že neslyší a jinej pes když je na posteli a nechce dolů po stejném povelu svou paničku pokouše?

Jaktože jeden pes se kouká na ohňostroj z okna, jinej zaleze do koupelny a tam leží a třetí se klepe a řve?

Jak je možný že když jednoho psa plácneš přes zadek tak se pak bojí tvé ruky a druhého to nechává v klidu?

Podle mě není pravdou že každý pes je nepopsaný list a záleží pouze a jen na páníčkovi jaký ten pes bude. Každý pes má nějakou povahu - submisivní nebo dominantní, bojácný nebo třeba až přehnaně sebejistý, rvavý nebo mírumilovný, uječenej nebo tichej, vyrovnanej nebo hysterik a s tím už podle mě člověk houby udělá. :nevim: Z introverta taky extroverta neuděláš.

Jasně, z extroverta introverta neudělám, ale taky mám neposlušnýho psa, o to víc snahy a důslednost mě stojí, abych ho naučila to, co jiný pes umí. Ale není to jeho chyba, jen moje lenivost, abych to fakt dotáhla a naučila ho poslouchat. Jinak bych zklamala já, ne on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.12 20:04
@beckie píše:
Zakladateko a muž toho psa ani nestrčil nebo tak něco? Já si totiž nedokážu představit takovýto útok jen proto, že se psovi nechtělo na místo. Je mi líto, že se vám to takto semlelo. :hug:

Bohužel jsme hledali důvody, ale nic se nestalo. Určitě to nebyl útok jen proto, že se mu nechtělo na místo, ale tuhle jeho reakci nejde přejít mávnutím ruky…

• Citovat
  • Upravit
23505
20.7.12 20:04
@lucenka píše:
hele třeba ten náš kokr (zřejmě měl genetickou vadu - zkratovou útočnost) zaútočil na chlapa naprosto nečekaně. Chlap se s ním přivítal jako obvykle, otočil se k němu zády a pes mu byl málem zakousnutý v noze - naštěstí stihl uhnout a jenom jej škrábl. Tak kde jsme udělali chybu? Když nás jinak poslouchal na slovo. Jenom mu občas hráblo a chtěl nás zakousnout.

a konzultovali jste to s někým? z chovatelem jeho rodičů nebo veterinářem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
20.7.12 20:05
@lucenka píše:

já se jen zeptala, protože si to opravdu nedovedu představit, že pes zaútočí jen tak a ještě takto prudce…no tak mám zase nové informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
20.7.12 20:06

@janine24 Ale to není o tom jak poslouchá! Tady přece nejde o to jestli plní povely ale o to co si prostě k tobě jako ke svému pánovi dovolí a co ne. Introverta i extroverta naučím matematiku taky a když ne tak jsem blbý učitel. Pleteš jablka a hrušky dohromady. Ten pes napadl svého pána a pokud ho předtím nebili tak to není jejich chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.12 20:09
@janine24 píše:
a konzultovali jste to s někým? z chovatelem jeho rodičů nebo veterinářem?

až když jsme o něj přišli, tak majitel od kterého jsme jej měli přiznal, že v linii toho psa se toto již vyskytlo. Takže jsem se o to dál zajímala. A už nikdy bych si domů nepořídila jednobarevného kokra. Teda potom jak zaútočil na chlapa žádnýho psa nechci. Alespoň zatím dokud mám malý dítě.

• Citovat
  • Upravit
23505
20.7.12 20:10
@Lynette píše:
@janine24 Ale to není o tom jak poslouchá! Tady přece nejde o to jestli plní povely ale o to co si prostě k tobě jako ke svému pánovi dovolí a co ne. Introverta i extroverta naučím matematiku taky a když ne tak jsem blbý učitel. Pleteš jablka a hrušky dohromady. Ten pes napadl svého pána a pokud ho předtím nebili tak to není jejich chyba.

Ale pokud mu neukázali, kde je jeho místo ve smečce, tak je to i jejich chyba. Pokud mu neukázali co všechno smí a co ne, tak je to i jejich chyba. Nejen bití nebo agrese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.12 20:11
@janine24 píše:
Jasně, z extroverta introverta neudělám, ale taky mám neposlušnýho psa, o to víc snahy a důslednost mě stojí, abych ho naučila to, co jiný pes umí. Ale není to jeho chyba, jen moje lenivost, abych to fakt dotáhla a naučila ho poslouchat. Jinak bych zklamala já, ne on.

Když byl malý dělal spoustu kravin. Roztrhla nám půl bytu, spoustu věcí a to člověk prostě přejde, protože je to štěně a to ho klidně učí se odnaučit, ale abych byla takový expert a odnaučovala psa kousat, tak na to se fakt necítím. A jak jsem psala, tak teď u mě opravdu převládá strach. Věci člověk oželí, ale aby zakousl mojí rodinu, což v případě dítěte by to určitě nebyla jenom prokouslá a zašitá ruka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný