Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Alka píše:
Ale to není agresivita, to je momentální řešení aktuální situace.
Agresivita by se projevila už dávno.
Tohle bylo pro toho psa jejiné řešení jeho stresu, nikoliv agrese
Jestli pes řeší stres napadením svého pána, pak je agresivní. Neagresivní pes řeší stres tak, že uteče, někam zaleze, schová se.
Lynette: Nejcaste utoci bojacni psy, ne agresivni, 90procent kousnuti je od ustraseneho psa!
@meduzza tady třeba jeden ze zajímavých článků
http://www.ozzacek.estranky.cz/…grese-2.html …a je to toho víc, ale vynechat ty od paní Žertové apod., ta fakt není odborník
@Janichka píše:
Lynette: Nejcaste utoci bojacni psy, ne agresivni, 90procent kousnuti je od ustraseneho psa!
A to je strašný průšvih, když se velký pes bojí, protože pak je nebezpečný i lidem, kteří za to nemůžou!
@Janichka Jen poopravím - bojácní psi bývají často agresivní. - S tímhle naprosto souhlasím.
On, i odborník, někdy řekne, že psa nelze převychovat. Sousedi si vzali výmarského ohaře, výchovu nezvládli, moc o plemeni nevěděli, což sami uznali. V pubertě se naučil, číhat u dveří a kdokoliv zazvonil, otevřel si sám dveře a dotyčného napadl, naštěstí se mu podařilo udělat jen pár modřin a škrábanců, nebot byl hned polapen. Já byla poslední obět, šla jsem nakoupit, potkala jsem sousedku, zeptala se, kdy čekám mimčo, pes se najednou rozběhnul a kousnul mne, aniž bych udělala nějaký pohyb, nebo něco, co by ho mohlo vyprovokovat. Naštěstí, ho strhla, takže mi nevytrhnul maso, modřina jako hrom a jizva dodnes. Obvolali několik odborníků, jak s ním naložit. Řekli, že pes je natolik zkaženej, že převýchova nebude k ničemu a sami navrhli utratit.
Anonymní
I když píšeš, jak jsi vše dělala dobře, minulý pes atd., tak chyba je VŽDY na straně majitele, nikoliv na straně psa. Já osobně jsem alergická na slova „žárlí na dítě“, „dělá to naschvál“, „pes je nad/pod dítětem“ atd., protože to jsou všechno hovadiny. Hierarchie v lidskopsí smečce funguje trošku jinak, než si většina laiků myslí, pes není schopen lidských vlastností a činů (viz „naschvál“) - no bylo by to na dlouhé psaní.
Z toho, co píšeš, mám pocit, že vaše komunikace se psem je kompletně špatná. Jakmile je majitel vůči psovi nečitelný, nesrozumitelný, plus pár dalších věcí, stupňuje se nepohoda a stres psa, který je ventilován různě - agresí, separační úzkostí, ničením, sebepoškozováním.. každý pes reaguje jinak, některý nemusí reagovat nijak.
Tohle všechno přeučit, předělat, zlepšit - to vyžaduje zkušeného trenéra, který s celou vaší rodinou plus psem bude pracovat, je to běh na dlouhou trať.
Takže chápu, že je jednodušší se psa zbavit.
Můžeš mu nechat jít píchnout poslední injekci, ale pokud jsi aspoň trošku soudná a chápeš, že ten chudák pes za to nemůže, uděláš pro něj víc. Pro začátek inzeráty na všechny možné inzertní servery, maximální sdílení letáčku na Facebooku, nabídka na všech možných psích diskuzích. To je začátek.
Taky můžeš psa dát do hotelu nebo útulku, kde mu budeš platit žrádlo a péči a kde ten pes počká, až se pro něj někdo najde.
Držím mu palce.
@Lynette píše:
Jestli pes řeší stres napadením svého pána, pak je agresivní. Neagresivní pes řeší stres tak, že uteče, někam zaleze, schová se.
prosimte pes není člověk, je to šelma a neumí mluvit, vyjadřuje se po svém. Opravdu na ně nemohl řvát, proto kousnul
@Lynette on vlastne ani pokousat nechce, boji se a nevi co ma delat, tohle je prvni co ho napadne, brani se.
@Lynette píše:
@Janichka Jen poopravím - bojácní psi bývají často agresivní. - S tímhle naprosto souhlasím.
ne ty nepoopravuješ, ty si to upravuješ k obrazu svému
@Lynette ja rozumim tomu ze pes napadl pana. Prave proto jsem poukazala asi blbe.
Ale jestlize pes napadne pana je neco spatne pes nesmi byt je ve stresu ta nesmi.
By me zajimalo jestli co by jste delali kdyby Vam takovy pes jednou napadl dite jakoze i to se deje.Pak tady budete hlasovat, ze utratit ale ze napadne vlastniho pana je pro Vas naprostov poradku a nicemu to nevadi.
@Janichka píše:
Nekteri lidi si proste porizujou pejsky a nevi co to obnasi, vychova je zaroven duslednost a kopec casu. Nejde psa odstrcit jen proto ze mam mimi a nemam na nej cas. Ja mam dva velke psy a dokonce zivnost na chov a vycvik. Mohla bych ti hodne poradit ale ty proste nechces psa nechat prevychovat a mam rozhodnuto. Nevim jestli se ti nechce do nej jeste investovat penize.Ano, beru svoje psy jako svoje deti!!! Vedeme klasickou smeckovou hirerarchii a je nam dobre. Jsme velka tim padem velka rodina ktera ma pro chyby porozumeni a venujeme se navzajem sobe. Kazdy nam rikal at dame prvniho psa pryc, vzdyt budeme mit dite, jak to jako budem delat atd… A my jsme mu poridili jeste jednohonavic je ten starsi moc nemocny, stoji nas vic jak 10 000kc mesicne a nikdy by me nenapadlo se ho zbavovat. Je to zodpovednost!
Ale o tom to není, taky jsme měli psa kterej nás v léčení stál desítky tisíc, to že je pes nemocnej není důvod se ho zbavit, to že je to zmetek ano. Kdyby to bylo legální a šlo by to, uspala bych každého vraha, prznitele dětí atd, atd…
Myslím, že bylo řečeno dost, držím palce pejskovi aby to přežil. Případně majitelům kdbyby se rozhodli zkusit převýchovu.
Ale to ze kousnul pana neznamena ze je zmetek!!! Ses normalni? Kazdej se pri napadeni brani. Jak vis ze to ylo presne tak jak zakladatelka pise. Kazdej si to pribarci aby to bylo dramaticke! Nedali mu hranice ani duslednou vychovu, myslel si ze to tak ma byt. Deti se taky perou a musi se je to odnaucit. Je to tak!
Přelítla jsem diskusi a mám z ní pocit, že zakladatelka to vzdává příliš snadno
Opravdu by přesně chtělo znát situaci, za které se to stalo, co psa k tomu vedlo. Někteří psi děti snášejí špatně, já sama jsem takového měla, nesnášel dětský křik, ale většinou si někam zalezl a přetrpěl, neútočil
Ale za ta léta se mi stalo asi dvakrát, že na mě zavrčel, nepamatuju si už konkrétně situaci, ale pokaždé dostal a zapamatoval si to a už to neudělal. Přece jenom tři a půl roku, co ho máte, jsou dost na to, abys ho pořádně znala a věděla, jestli je opravdu agresivní nebo se jen v té situaci bránil.