Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lynette píše:
@Verca1989 Pejsek je taky u nás člen rodiny ale když kousne pejsek je to pro mě stejné jako kdyby mě dítě bodlo naschvál nožem. Prostě všechno má své hranice. Dítě bych za to nenechala utratit ale do vězení bych ho klidně poslala ale pro psa je útulek jen a jen trápení a vzhledem k tomu, že bych si netroufla to napadení tajit by si ho nikdo nevzal.
přesně tak, perfektně napsáno.
@Lynette nelze srovnávat psa a dítě. Když tě dítě bodne nožem, buď jsi selhala ve výchově, nebo je dítě duševně nemocné. Toto tedy platí i u psa. Ale dítě ti může svůj nesouhlas nebo strach sdělit slovy, pes toto nedokáže, proto pokud se pes cítí být nějak ohrožen nebo odstrčen, projeví se to tak, že se změní, začne být zlý, může vrčet i kousat. Spousta lidí si vezme psa, aniž by přemýšleli nad tím, jestli ho zvládnou, velká většina lidí si psa pořizuje podle toho, který se jim líbí, nezajímají se o to, jakou ten pes má povahu, co potřebuje apod. Pes je smečkové zvíře, jeho pání jsou jeho smečka. Pokud páni selžou a nedokážou psa zkrotit jako správný vůdce, pes se snaží převzít velení sám, protože v přírodě to tak prostě funguje…a pak dochází k nepříjemným situacím…
@Lynette píše:
Jestli pes řeší stres napadením svého pána, pak je agresivní. Neagresivní pes řeší stres tak, že uteče, někam zaleze, schová se.
asi o psech mnoho nevíš. Nikdy jsem neviděla psa, který by svou frustraci řešil tak, že někam zaleze, pes není člověk proboha. Já když mám depku, tak si někam zalezu ale pes tak opravdu nefunguje. Pokud má pes pocit, že je ve smečce něco špatně, prostě se bude snažit převzít velení…pokud pes utíká nebo se schovává, tak se maximálně bojí a taková situace stejně časem vyvrcholí kousnutím, protože pes prostě jinou zbraň nemá…
@Verca1989 ufff konecne nekdo kdo to ma v hlave v poradku a kdo vi co z amena mit psa, uz jsem myslela ze jsem v tom sama ![]()
@Verca1989 To já takový psy znám tři. Můj předchozí, můj současný a pes mé babičky.
No když to tak čtu, tak si říkám jaký jsem měla štěstí na psy, nebo že by to bylo výchovou
, no nevím, tu poslední obludu
jsem si ani nevybrala, ale dostala jako dárek, no a lepší jsem nikdy nedostala, je to naprostý zlatíčko! Jinak nikdy jsem se svýho psa nebála a to jsem měla slovenskýho čuvače (jak říkal můj veterinář, byl to ten nejhodnější pes, kterýho kdy viděl!) a i když se mě občas snažil přesvědčit, že pán je on, tak jsem se nikdy nedala
! Jinak naše dítko nechávám samotný až s posledním psem, ale to je asi tím, že mu bylo už šest, když jsem ho dostala a dneska je to desetiletej kluk, no a svýmu psovi natolik důvěřuju, že je bez problémů nechám samotný!!!
Pročetla jsem jen kousek a už tak mě nějaké příspěvky vytočili. Ale čekala jsem to… Zakladatelko, chápu tvůj strach o dítě a rozhodně na tebe nechci útočit. Pokud jste se rozhodli dát pejska pryč, tak jak už radili někteří, dej všude možně inzeráty
Hlavně si myslím, že pejsek není agresívní. Pokud do téhle doby nic takového neprovedl, tak je to příchodem miminka a bohužel tohle je vždy chyba majitelů pejska!!! To že tu někdo psal, že má agresívního psa už od štěnátka a má pocit, že tím pádem to není jeho chyba, tak se taky dost plete. Problém je v tom, že si spousta lidí kupuje psa jak hračku… „jé, ten je hezký, toho chci“
@Lynette píše:
Ještě dodám, že tohle je agresivní pes. Pes který kousne svého pána je agresivní. Neagresivní pes když je ve stresu tak někam zaleze a člověk o něm ani neví. Neagresivní pes prostě neútočí.
Moc toho o psech nevíš ![]()
@Lynette píše:
Jestli pes řeší stres napadením svého pána, pak je agresivní. Neagresivní pes řeší stres tak, že uteče, někam zaleze, schová se.
Jezisiuz dost, nerad někomu kdo tomu rozumí, kdyz ty o tom vis kulovy
@careynka taky zbožňuju, když přijde o psech radit někdo, kdo o nich ví akorát to, že mají 4 nohy, ocas a štěkají…
@Peťka710 píše:
To že tu někdo psal, že má agresívního psa už od štěnátka a má pocit, že tím pádem to není jeho chyba, tak se taky dost plete. Problém je v tom, že si spousta lidí kupuje psa jak hračku… „jé, ten je hezký, toho chci“
To bylo myšleno asi na mě, že? Já si pejska pořizovala po dlouhém přemýšlení a po předchozí konzultaci s veterinářem jsme s ním společně jeli psa vybrat. Špatné výchovy po poradě s odborníky si nejsem vědoma, takže u nás varianta „jé, ten je hezký, toho chci“ jaksi neproběhla. A taky jsem psala, že už zkušenosti se psy máme. Jak už tady spousta lidí psala, ne každý pes je povahově hodný, ne každé zvíře chce a dokáže žít ve smečce.
@Verca1989 píše:
@careynka taky zbožňuju, když přijde o psech radit někdo, kdo o nich ví akorát to, že mají 4 nohy, ocas a štěkají…
Moc souhlasím s tvyma komentama, mám to v hlavě úplně stejně ale nemám takovy vyjadrovaci shopnosti, svůj to tak dobre podala. Mrla jsem yakovyho citlivyho psa, co nevedomost resil agresi a pritom to byl tak klidnej pes! Jeden figurant mi s ním moc pomohl a já toho spoustu pohopila a nauila se ho cist a chapat a brzy bylo po problémech!
pes ti sám řekne co je spatne ale ne kazdej to umí vnímat a spravne resit
Nečetla jsem diskuzi ale, proč si někteří pořizují psa když do budoucna plánují rodinu a psa pak vyšachují fakt nechápu. To, že pes vyjel je divné, pochybuji, že chyba je na jeho straně. Máme doma 8lettou fenku RR, taky jsem měla na začátku lehké obavy aby náhodou nežárlila ale vše záleží na tom jak se k tomu postavíte. Dnes, má dcera něco málo přes rok a s Aishou jsou nejlepší kámošky a je krása je pozorovat, Aisha velmi brzy pochopila, že místo v rodině má pořád stejné a hlavně těch výhod když se s ní malá dělí o své jídlo ![]()
Nenapsala jsem, že myslím konkrétní osobu a že to u té konkrétní osoby přesně tak bylo. Bohužel to tak ale většinou funguje a je to můj názor. Agrese může být dědičná a proto je nutné vidět matku i otce štěňátek, něco o nich vědět. A než si štěndo odeberu zajet se párkrát podívát, trávit s něma čas. Dost věcí je možné na štěňátkách vypozorovat. Váš případ neznám, takže nesoudím…
Mozna ani prevychova nebude nutna, treba bude stacit, aby se mu nekdo poradne venoval