Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky nevidím nic divného na tom, když pes štěká na pláč, třeba opravdu jen upozorňuje, že se něco děje. Náš pes štěká na sirénu, občas na zvonek a zle to nemyslí, jen prostě upozorňuje. A mám kamarádku, té když se narodilo miminko, tak její fenka se od prcka ani nehnula, jakmile začla malá plakat, fenka strašně kňučela a hned pro kamarádku běžela, pokud se jí zdálo, že k postýlce dlouho nejde, začala pod postýlku nosit granule ![]()
Ečetla jsem diskuzi, ale třeba žárlí, mám taky tak sterého psa flat coated retriever a fenku 7let pouliční směska… snažím se jim věnovat když je třeba přítel venku s malou atd, brali to ze začátku tak nějak všelijak ale ted už v pohodě
@Verca1989 píše:
Taky nevidím nic divného na tom, když pes štěká na pláč, třeba opravdu jen upozorňuje, že se něco děje. Náš pes štěká na sirénu, občas na zvonek a zle to nemyslí, jen prostě upozorňuje. A mám kamarádku, té když se narodilo miminko, tak její fenka se od prcka ani nehnula, jakmile začla malá plakat, fenka strašně kňučela a hned pro kamarádku běžela, pokud se jí zdálo, že k postýlce dlouho nejde, začala pod postýlku nosit granule
Tak tohle je neco jinyho, to knuci nebo štěká každej druhej, moji zase vyjou. Ale v tomhle pripade mi to prislo mervozni, jako kdyz ten pes nevi co má dělat nebo mu to vadi nebo podobne a muselo toho být vic, nemuseli Ho ani uhodit ale staci pro psa psychického teror a skončí to kousancem. Prostě sr to stupnovalo a majitelé teď kevidi žádný důvod proč to pes udělal, ale z blbyho naladeni to nebylo. Ten můj pes reagoval i na to, když jsem byla nervozni nebo naštvaná, pak stačil blbej povel a zavrčel, jakmile bych nezmenila, tak na me visel. Byl to rtw takže by to dobře nedopadlo
@Janichka och, ako Ti zavidim! milujem RR, jedneho som mala, umrel teraz v marci vo veku 3 rokov
![]()
je to to najuzasnejsie plemeno na celom svete! bol to moj solemate
![]()
ked umrel, preplakala som snad kazdu noc az kym sme nekupili noveho psika- cavaliera, kvoli malemu, lebo momentalne by som na doslednu vychovu RR cas nemala. ale ked maly odrastie, tak si ho urcite znova kupim
uz sa neviem dockat. ![]()
@terinka4444 neviem, ci Ti to pomoze, alebo nejako ovplyvni Tvoje rozhodnutie, ale ako mala som bola tiez alergicka na psov, casom som z tej alergie „vyrastla“. kamarat bol zas alergicky na macky, jednu mu domov doniesla zena, prve tyzdne trpel, ale potom sa to „zlomilo“.
co tak dat psika k rodine docasne? deti su do roka citlive na vsetko mozne, mohlo by sa to casom zlepsit.
ver, ze rozumiem Tvojej bolesti ![]()
Ono je potřeba si uvědomit, že tři roky měl pejsek vaší pozornost, najednou se doma objeví mimčo, které furt pláče, doma se najednou vše točí kolem mimina, vy se chováte jinak, jste nervózní…a na pejska není tolik času…A ten pes vůbec nechápe co se děje a každý pes to pobere jinak…
Vetřu se s dotazem..
Holky, které rozumíte víc pesanům, u toho našeho 10ti letého agresora, který je na uklidňujících lécích jsme si během posledního týdne všimli, že má problémy s vyprazdňováním. Skoro vůbec nečůrá a kadí velmi málo. Třeba při venčení po 6ti hodinách nebo i více ho vyloženě musíme do trávy donutit a stejně ze sebe dostane jen pár kapek. Myslíte, že by to mohly způsobovat ty léky? Nebo má v háji ledviny? Žádné známky bolesti nebo jiného chování neprojevuje. V pondělí s ním určitě zajdeme k veterináři. Ono by to i mnohé vyřešilo, ale nebudu předbíhat. I přes to všechno je mi ho líto.
@Koty Tebe skladam obrovsku poklonu za to, ze napriek tomu, aky je pes problemovy s nim nazivate uz 10 rokov. myslim, ze to by dokazal malokto.
@Koty píše:
Vetřu se s dotazem..
Holky, které rozumíte víc pesanům, u toho našeho 10ti letého agresora, který je na uklidňujících lécích jsme si během posledního týdne všimli, že má problémy s vyprazdňováním. Skoro vůbec nečůrá a kadí velmi málo. Třeba při venčení po 6ti hodinách nebo i více ho vyloženě musíme do trávy donutit a stejně ze sebe dostane jen pár kapek. Myslíte, že by to mohly způsobovat ty léky? Nebo má v háji ledviny? Žádné známky bolesti nebo jiného chování neprojevuje. V pondělí s ním určitě zajdeme k veterináři. Ono by to i mnohé vyřešilo, ale nebudu předbíhat. I přes to všechno je mi ho líto.
To těžko říct, pije hodně? To by poukazovalo na ledviny, ale mrkni do účinku tech léků. Jak zere? Zkus mu uvarit vývar z masa, aby yo vypil a protáhlo Ho to
@soldi poklonu si opravdu nezasloužím. Psychicky už to nezvládám a řešení uspáním je u nás často v řešení. Jenže vždycky vyměkneme. Když si člověk představí, že to zvíře nás třeba má rádo, že mi věří a že já ho odvedu a už se s ním nevrátím. Tolik jsme se kvůli němu nabrečela a natrápila a vždy mu dala další a další šanci. Ach jo. proto říkám, že tohle by bylo řešení, které bych si nemusela do konce života vyčítat.
@careynka příjde mi, že pije normálně
my právě krabičku od těch léků nemáme. V lékárně nám to nadrtili a dali v těch jejich uzavíratelných kelímkách. Kdyžtak zkusím ten vývar.
@Koty presne o tom to predsa je, ze napriek tomu, ze sa trapis, tak to nevzdavas a bojujes. a ako sa jeho zla povaha prejavuje? a su aj chvile, kedy si povies, ze predsa len to stoji za to, alebo je to skor ta zodpovednost?
@Janichka
náš byl také nemocný, byl po operaci rakoviny sleziny, ale bohužel se to asi šířilo. Byl naše zlatíčko, takový něžný obr. Moc mi chybí
Nevím, jak to popsat. Pes prostě není nikde spokojený. Když je doma, tak ječí, že chce ven. Když ho pustím na zahradu, tak okamžitě ječí, že chce dovnitř. Umí strašně simulovat, když se mu něco nelíbí, tak se mstí. Třeba je vyvenčenej a on dokáže ze vzteku se doma s prominutím vysrat na dalších deseti místech nebo přes noc rozežrat dveře. Když potřebuju nakoupit a je na chvíli v přepravce, nadělá si pod nohy. Kdybych ho nechala navolno, tak to mám po celým autě - vyzkoušeno. Dle mého bezdůvodně na nás několikrát zaútočil a pokousal, útočí na psi i lidi venku. Nemá žádnou hrdost. Když naši psi něco provedou a dostanou lepanec, tak se třeba urazí a „nebaví se s náma“, a pak se příjdou usmířit. Tento ne, tomu je to jedno a danou věc udělá za pár vteřin znovu. Prostě nezájem. Je prostě „jiný“. Žádný z našich psů se takhle nechová. Určitě trpí úzkostnými stavy a ještě něčím, je takový opravdu od štěňátka. Mnohokrát jsme to řešili s veterinářem, zkoušeli na něj různé výchovné fígle, ale na něj prostě nic neplatí. Na povely je vycvičený perfektně, ale o tom to není. Nevím, co má v hlavě, nevím, co si zažil jako štěňátko u prodejců. Z mé strany se vzhledem k němu jedná spíš o zodpovědnost a taky ho mám svým způsobem ráda, ale zaboha si nevzpomenu, kdy mi tenhle hafan přinesl byť jen kousek radosti.
S tím čůráním určitě zajdi k vetovi. Klidně by to mohlo být těmi léky, ale těžko takhle soudit… Je mi líto, že máte takové starosti.....to už byl takový od okamžiku co jste si ho přinesly? Jak se projevoval jako štěňátko u chovatele?