Pes nezvládl příchod miminka - co s takovým psem teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
20.7.12 20:11
@lucenka píše:
až když jsme o něj přišli, tak majitel od kterého jsme jej měli přiznal, že v linii toho psa se toto již vyskytlo. Takže jsem se o to dál zajímala. A už nikdy bych si domů nepořídila jednobarevného kokra. Teda potom jak zaútočil na chlapa žádnýho psa nechci. Alespoň zatím dokud mám malý dítě.

no jestli je to chovatel PP psů, tak bych to řešila i přes jejich svaz. Jestli je to bezpapírák, může to být i důsledek neřízených chovů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
20.7.12 20:11

@janine24 Vzhledem k tomu, že žádný takový problém s jeho chováním doteď neměli tak evidentně věděl kde je jeho místo ve smečce dobře. Přesto napadnul páníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.7.12 20:13
@Anonymní píše:
Když byl malý dělal spoustu kravin. Roztrhla nám půl bytu, spoustu věcí a to člověk prostě přejde, protože je to štěně a to ho klidně učí se odnaučit, ale abych byla takový expert a odnaučovala psa kousat, tak na to se fakt necítím. A jak jsem psala, tak teď u mě opravdu převládá strach. Věci člověk oželí, ale aby zakousl mojí rodinu, což v případě dítěte by to určitě nebyla jenom prokouslá a zašitá ruka.

Nevím, já tohle řešila i u štěněte, nešlo to ideálně, ale chápal, že tohle nesmí. I když čas od času ničil další věci. Ale pokaždý dostal a po pubertě to přešlo. A i teď ví, že za tohle dostane. Pokaždý. A čím dál víc. Aby pochopil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.12 20:14
@janine24 píše:
no jestli je to chovatel PP psů, tak bych to řešila i přes jejich svaz. Jestli je to bezpapírák, může to být i důsledek neřízených chovů :nevim:

Co jsem zjišťovala, tak to je vada z přešlechtěnosti. Ale tohle byl bezpapírák (jeden z rodičů s papíry, druhý bez). Ale už je to dýl. Jenom mě to vzalo chuť mít psa.

• Citovat
  • Upravit
23505
20.7.12 20:16
@lucenka píše:
Co jsem zjišťovala, tak to je vada z přešlechtěnosti. Ale tohle byl bezpapírák (jeden z rodičů s papíry, druhý bez). Ale už je to dýl. Jenom mě to vzalo chuť mít psa.

No nevím, prostě i pro tohle nechci bez papíráka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.12 20:17
@janine24 píše:
Nevím, já tohle řešila i u štěněte, nešlo to ideálně, ale chápal, že tohle nesmí. I když čas od času ničil další věci. Ale pokaždý dostal a po pubertě to přešlo. A i teď ví, že za tohle dostane. Pokaždý. A čím dál víc. Aby pochopil.

Nevím, jestli si to dobře pochopila, co jsem ti chtěla napsat. Tohle všechno jsme ho učili, že nesmí a odnaučili. Jinak bysme asi teďka měli opravdu neobyvatelný byt, pokud si teda myslíš, že jsme to neřešili. Jen se ti snažím vysvětlit, že s malým dítětem doma nezvládnu a ani nechci dělat experimenty, jestli ho to odnaučím nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
8996
20.7.12 20:17

Jó, kdyby ten pes napadnul to dítě, tak bych s tebou souhlasila, že nezná své místo ve smečce a že pro něj je dítě až na posledním místě, ale on napadnul člena rodiny pod kterým byl celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
20.7.12 20:23
@Lynette píše:
Ještě dodám, že tohle je agresivní pes. Pes který kousne svého pána je agresivní. Neagresivní pes když je ve stresu tak někam zaleze a člověk o něm ani neví. Neagresivní pes prostě neútočí.

Promiň ale na to jsi přišla kde? Jak víš jak kdo reaguje? Je to stejné jak u lidí. Někdo reaguje podrážděně, někdo se s táhne, někdo někomu rozbije hu…stejné reakce mají psi, podle toho jakou mají povahu! Každý jinou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
20.7.12 20:30

Nekteri lidi si proste porizujou pejsky a nevi co to obnasi, vychova je zaroven duslednost a kopec casu. Nejde psa odstrcit jen proto ze mam mimi a nemam na nej cas. Ja mam dva velke psy a dokonce zivnost na chov a vycvik. Mohla bych ti hodne poradit ale ty proste nechces psa nechat prevychovat a mam rozhodnuto. Nevim jestli se ti nechce do nej jeste investovat penize.

Ano, beru svoje psy jako svoje deti!!! Vedeme klasickou smeckovou hirerarchii a je nam dobre. Jsme velka tim padem velka rodina ktera ma pro chyby porozumeni a venujeme se navzajem sobe. Kazdy nam rikal at dame prvniho psa pryc, vzdyt budeme mit dite, jak to jako budem delat atd… A my jsme mu poridili jeste jednoho :lol: navic je ten starsi moc nemocny, stoji nas vic jak 10 000kc mesicne a nikdy by me nenapadlo se ho zbavovat. Je to zodpovednost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
20.7.12 20:33
@janine24 píše:
ale to může být na nějaký chemikálie v domácnosti, na jorka fakt nemůže být alergická, nezmněnilo se v domácnosti něco dalšího?

Proč by na něj nemohla být alergická :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
20.7.12 20:34

@Janichka
Kéž by to taklhle měl každý… :hug: Naprosto s Tebou souhlasím… :)

• Citovat
  • Upravit
3249
20.7.12 20:38
@Lynette píše:
Jó, kdyby ten pes napadnul to dítě, tak bych s tebou souhlasila, že nezná své místo ve smečce a že pro něj je dítě až na posledním místě, ale on napadnul člena rodiny pod kterým byl celý život.

to je otázka, mně právě ze zakladatelky příspěvků přijde, že ten pes nebyl pod nima ale cítil se nad nima. Ono to neni tolik o tý poslušnosti, jako o tom aby pes odmala věděl že prostě on je ten poslední ve „smečce“. Proto teď vyjel, když si pán dovolil ho „odstrčit“. a já se mu ani nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
20.7.12 20:41
@meduzza píše:
Proč by na něj nemohla být alergická :nevim:?

alergie není jenom o chlupech, alergie jsou i o kožních šupinkách, kožních parazitech, slinách atd atd…takže alergický může být na jakýhokoli psa. Mně třeba pes nevadí, dokud mě neolízne, a to ještě jenom někteří, v tom okamžiku mi na místě těch slin naskáčě svědivá vyrážka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
20.7.12 20:42
@Koblížek21 píše:
to je otázka, mně právě ze zakladatelky příspěvků přijde, že ten pes nebyl pod nima ale cítil se nad nima. Ono to neni tolik o tý poslušnosti, jako o tom aby pes odmala věděl že prostě on je ten poslední ve „smečce“. Proto teď vyjel, když si pán dovolil ho „odstrčit“. a já se mu ani nedivím.

bingo! A kdyby někdo oponoval že chodili na cvičák, tak neberu. Cvičák je dril, ne výchova. Navíc ho to na cvičáku mohlo prostě bavit, proto fungoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.12 20:42
@Koblížek21 píše:

Dobře, tak já si nechám poradit. Kdyby to tak bylo, tak proč by to neudělal už dávno?? Proč se nechal 3 a půl roku „odstrkovat“, jak píšes??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný