Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj. Chci se zeptat, jak postupuje zubař, pokud se uplne rozpadl zub?
V době korony mi vypadla plomba ze sedmicky. Nez jsem se pak objednala, pri cisteni zubu se mi zub uplne rozpadl, ze z nej nic nezbylo. Mam jen dasen a v ni diru. ![]()
@veria
Kdysi mi jeden zub trhali. Uz si nastesti nepamatuju, jestli to bolelo, je to 15 let. ![]()
Ale jaky je postup, kdyz neni zub za co chytit. To se bude rezat dasen a nejak tahat zbytky zubu ven? Neumim si to predstavit a bojim se jak blazen. ![]()
@Oliva111 píše:
@veria
Kdysi mi jeden zub trhali. Uz si nastesti nepamatuju, jestli to bolelo, je to 15 let.
Ale jaky je postup, kdyz neni zub za co chytit. To se bude rezat dasen a nejak tahat zbytky zubu ven? Neumim si to predstavit a bojim se jak blazen.
Já bych si to jako strašpytel nepředstavovala. Dají ti injekci a doktor udělá, co bude potřeba. Pořád lepší teď, než aby se ti to zhoršilo anebo se ti tam dostal zánět. Držím palce a soucítím s tebou. ![]()
@P4ja Ja tam jdu za chvilku a uz je mi blbe. Citim, jak jsem cela rozklepana.
@Oliva111 vyndají se kořeny a nechá se to zarůst. Pak leda implantát.
@Oliva111 píše:
@P4ja Ja tam jdu za chvilku a uz je mi blbe. Citim, jak jsem cela rozklepana.
Znám to moc dobře. Zkus myslet na něco, co tě čeká potom. A neboj opíchnou ti to. Bude to jen tahat. Jen si potom hned vezmi Brufen, aby to nebolelo, až to přijde k sobě. ![]()
@Oliva111 úplně tě chápu a soucítím s tebou. Já mám tak hodnýho zubaře, opravdu perfektní, snaží se mě rozptýlit, ale jak sedím v tom křesle, tak se stejně klepu jak ratlík na dešti ![]()
Zrovna dva tydny dozadu mi zubařka táhla zbytek rozpadlého zubů. Opichala to kolem a pak vytáhla zbytek kořenů. Zvenku nebyl moc za co vzít a já zbaběle zavřela oči tak jsem neviděla čím to tahá a co dela
ale bolelo to no ![]()
@Oliva111 píše:
@veria
Kdysi mi jeden zub trhali. Uz si nastesti nepamatuju, jestli to bolelo, je to 15 let.
Ale jaky je postup, kdyz neni zub za co chytit. To se bude rezat dasen a nejak tahat zbytky zubu ven? Neumim si to predstavit a bojim se jak blazen.
možná ti trochu nařízne dáseň a ty kořeny potom vytáhne
ale neboj, však to opíchá a nebudeš cítit nic
Vytáhne kořeny. Po umrtvení nebudeš nic moc cítit. Mě trhal zubař moudráky 6 let zpátky. Zarostla dírka pěkně.
Místo zubu může dát i můstek pokuď jsou z obou stran zuby v pořádku. Jinak leda implantát.
Ať to moc nebolí ![]()
@Mia25 píše:
Zrovna dva tydny dozadu mi zubařka táhla zbytek rozpadlého zubů. Opichala to kolem a pak vytáhla zbytek kořenů. Zvenku nebyl moc za co vzít a já zbaběle zavřela oči tak jsem neviděla čím to tahá a co delaale bolelo to no
Tak to ja taky u zubare radsi nekoukam. Bojim se jak blazen. Mne boli i prohlidka zubu. A kdyz me vrtala nebo rezala uzdicku, tak to citim i pres injekce. A to pry to zvladaji i deti ve 3. tride. 😁
Ja jsem proste nejaka precitlivela. Pritele jsem uz varovala, ze s nim tak 2 dny nebudu mluvit- smal se a byl rad. 😂
Mne do smichu neni vubec.
@Oliva111 já se taky vždy u zubaře trepu jak osika takže tě chápu
ale bude to jen chviličku a pak budeš mít pokoj ![]()
@Mia25 píše:
@Oliva111 já se taky vždy u zubaře trepu jak osika takže tě chápuale bude to jen chviličku a pak budeš mít pokoj
Uz jsem v cekarne. Doufam, ze ten zakrok nebude trvat dlouho. Radsi budu trpet doma nez v zubarskym kresle.
Uplne citim ten strach v koneckach prstu, jak brni.😰
@Oliva111 Pokud není kořen hluboko tak je to otázka max 10 minut i s opícháním a je venku:) držím palce ať to bolí co nejméně