Co se psem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
6.6.11 19:45
Crystal87 píše:
radúna píše:
Crystal87 píše:
tak teda na moje naléhání se manžel zíta veterináře co NO chová no doufám že něco bude
Super. A Crystal, smekám před tebou, žes dokázala čelit zdejším příspěvkům a že řešíš v podstatě cizího psa. To se tady hned tak nevidí, že někdo po takovém sprdu dokáže ještě reagovat. A i když byl zřejmě tvůj muž rozhodnutý psa utratit, je fajn, že tě aspoň vyslechl a je ochotný to řešit i jinak.
radú já se jen tak nedám :mrgreen: ted jen doufám že něco opravdu klapne protože jinak budem tam kde jsme byli na to že by se dal třeba převychovat nebo něco na to se manžel moc netvářil takže doufám že tohle vyjde

:mrgreen:
Máš kuráž bojovat za něco, po čem by ti teoreticky taky mohlo být kulo… :potlesk: .

Převychovat se už opravdu nedá, na to je moc starý. Teď už si opravdu jen přát, aby vyšlo nějaké přijatelné řešení pro vás i pro psa.
A víš co? Máš pravdu v tom, že kdyby se něco prckům stalo a tys to tu napsala, přečetla by sis reakce typu, že jsi blbá, žes to nechala dojít tak daleko a nedomyslela nebezpečí pro děti. I když jsem pořád na straně toho psa a já osobně bych to nějak zkusila - nechat ho dožít a zkusit soužití s ním.
A opravdu nejde toho psa nějak izolovat na té zahradě? Já si to nedokážu představit, že bych toto musela řešit. My totiž bydlíme na bývalém st. statku a máme tu totiž místa tak pro 10 psích útulků, takže u nás by taková izolace nebyla problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
6.6.11 19:46
evule23 píše:
Crystal87 píše:
radúna píše:
Crystal87 píše:
tak teda na moje naléhání se manžel zíta veterináře co NO chová no doufám že něco bude
Super. A Crystal, smekám před tebou, žes dokázala čelit zdejším příspěvkům a že řešíš v podstatě cizího psa. To se tady hned tak nevidí, že někdo po takovém sprdu dokáže ještě reagovat. A i když byl zřejmě tvůj muž rozhodnutý psa utratit, je fajn, že tě aspoň vyslechl a je ochotný to řešit i jinak.
radú já se jen tak nedám :mrgreen: ted jen doufám že něco opravdu klapne protože jinak budem tam kde jsme byli na to že by se dal třeba převychovat nebo něco na to se manžel moc netvářil takže doufám že tohle vyjde
teda ustát takovou diskusi.. smekám..
nechci rejpat, ani se hádat ale neprohlašovala jsi opakovaně a kategoricky, že tam toho psa nechceš? že se přizpůsobovat nehodláš?
ale kvůli psímu dědovi doufám že už to tak nebo tak brzo vyřešíte

no nechci ho tam ale taky ho nechci poslat na injekci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
6.6.11 19:47
nechci rejpat, ani se hádat ale neprohlašovala jsi opakovaně a kategoricky, že tam toho psa nechceš? že se přizpůsobovat nehodláš?

Tak znova, možná ušetřím zakladatelce jedno psaní :wink:
Ano, ona to psala a ani to nepopírá. A má k tomu své důvody. Ale také je jediná z rodiny, kdo to nechce řešit usmrcením psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
6.6.11 19:52
evule23 píše:
Crystal87 píše:
radúna píše:
Crystal87 píše:

Ewu no právě ,proto jsme reagovaly jak jsme reagovaly.nejdřív to vyznělo totiž uplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.6.11 20:02
strace píše:
Tak znova, možná ušetřím zakladatelce jedno psaní :wink:
Ano, ona to psala a ani to nepopírá. A má k tomu své důvody. Ale také je jediná z rodiny, kdo to nechce řešit usmrcením psa.

TAK ZNOVA já se nehádám! myslela jsem to spíš tak že právě to kategorický nechci ho tam přimělo lidi k těm reakcím…
mám dojem že zakladatelka nepsala že by ho ona vysloveně chtěla utratit… tak klíííd :kytka:
upřímě zakladatelčiny odpůrkyně ale ani podpůrkyně s tím psem žít nebudou takže je to jen a jen na ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
6.6.11 20:07

na mě to bohužel není…kdyby ten pes byl můj určitě byhc ho tak nezanedbala a nenechala tu situaci dojít do takovéhle úrovně:(kdyby to byl můj pes tak by byl vychovaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.6.11 20:18
Crystal87 píše:
na mě to bohužel není…kdyby ten pes byl můj určitě byhc ho tak nezanedbala a nenechala tu situaci dojít do takovéhle úrovně:(kdyby to byl můj pes tak by byl vychovaný

to ti věřím ale to je teď vedlejší… nemusíš každým slovem dokazovat že jsi psí milovník… na kdyby se v životě bohužel nehraje… věřím že je ti psa líto a zároveň chápu že je to cizí pes.. přesto já bych manželovi bezohledné odstranění bez pokusu o mírové soužití neschvalovala ani neodpustila-opět můj názor nekamenujte mě.
Myslím že jsi mezi mlýnskýma kamenama a vážně bych tohle nechtěla sama řešit. Takže to vyřešte rychle netrapte sebe i psa.. držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
6.6.11 20:48

Já bych z plných plic řekla tchýni svoje, Co se bude dít a že ho prostě budou holt zavírat , jeto podle mě jediné zatím řešení, Nevím přesně tu situaci, Ale ač vím že psi holt dokážou být zlý a naši taky museli nechat utratit našeho vlčáku kvůli nám dětem když po mě šel po zahradě utrhl se totiž z řetězu, byl tak zlý že už ho ani tatka nemohl krmit , jídlo semu strkalo klackem nešloto kontrolovat když se utrhl tak mě málem pokousal , bylo to jen tak tak, musel odejít bohužel. A Nikdo se nanic neptal a holt se nechal utratit. Tenkrát…
Já bych ve vašem případě volila voliéru, vyvenčit a zase voliéra pokud je zlej nedá se svítit. Budeš vidět jestli je ve voliéře když půjdete ven holt to budeš muset ohlídat. Pár měsíců, let. Kdoví…Nevím no A to zvířata miluju, Ale když jsou zlá bohužel souhlasím že se třeba bude i muset utratit. BOhužel vězení pro zvířata nevymysleli jako když jsou zlý lidé tak je zavřou do vězení a snaží se je napravit. I když to bych v některých případech taky nedělala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
6.6.11 21:00

Se musím smát fakt. Crystal si statečná holka že jsi ustála tudle diskuzi všude se najdou rejpalové kteří se baví tím že do někoho jen „JDOU“ místo toho aby mu poradili , bohužel poslední dobou to tu je módním zvykem nebo co.

Já řeknu jen jedno pokud je ten pes jakýkoliv opravdu ZLý a hrozí tam regulérní pokousání kohokoliv natož dítěte bohužel pokud není jiné řešení , není kam dát nikdo ho nechce tak se holt bude muset utratit, a teď třeba už ani nemluvím o tématu zakladatelky ale o faktu že zlý psi zato třeba nemůžou ale nemají tu co dělat. Nevím jak vy statečný a bojující ochránkyně zvířat a bojující maminky proti zakladatelce ale jak by sevám líbílo kdyby vám ten krásný pejsek za kterého tu bojujete a jdete do ní jak vzteklý psi pokousal ty vaše ratolesti doma a znetvořil na celý život či dokonce usmrtil to byste asi mluvily jinak že ženy? No možná byto chtělo než někoho odsoudíte nejprve přemýšlet. :roll: :roll: A vžít se do dané situace.

Jak jsem už psala pokud tak zlý není , udělal bych mu na dožití voliéru zamkla ho tam , tchýně at si venčí když ostatní nesnese a hotovo. Nebo at siho tchýn ošéfuje je přeci jeho. PRostě bych trvala rezolutně na svém , A chápu zakladatelku že CHCE ŽÍT V POHODĚ A NESTRACHOVAT SE KAŽDÝ DEN JESTLI MŮŽE NECHAT DĚTI BĚHAT PO ZAHRADĚ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
6.6.11 22:02
horakyne píše:
já mám takovej pocit že ti kdo odpovídaj asi nečtou co zakladatelka píše :think: Pokud vím tak tu psala že nechce mít psa hned u baráku z čehož vyplívá že by jí přesun kotce na jinou část zahrady nevadil ale že manžel nechce. Nechce se dělat s přesunem kotce ani se zabezpečením. Ono jednodušší než si to vše pořádně přečíst je lepší hned odsoudit. I když není se čemu divit minule tu ukamenovali maminu které pes pokousal dítě prostě pes je podle nich přednější než dítě a přirovnávat babičku a psa :poblion: to je snad něco jiného a zakladatelka nechce vaše požehnání se smrtící injekcí to by to tu nepsala ne??????? Prostě hledá řešení co by šlo jiného udělat se psem

No ta dočítám diskuzi a stímhle souhlasím naprosto. Jako proberte se fakt už jo. Kdo tu píše takové hovodiny kolem a dokola plácá furt jen to svoje a nevidí neslyší pane bože ty to vidíš. Už vidím Nějakého masožravého dinosaura co se nademnou slituje. Zákon silnějšího zákon džungle . .....takže podel většiny tady pes bude bydlet v baráku a já pod mostem :mrgreen: Bezva řešení . Pes bude mít pro sebe celou ulici protože seho všichni budou bát a my nepřekročíme ulici jen proto že by nás pokousal . Jako to je smutné fakt Miluju hodná zvířata. Ale ty zlá ne. Zrovna tak miluju hodné lidi ale ty zlé ne. Nehledě nato na druho stranu co se stane se zlým psem co je v kotci a krmí se za plotem a ostatným drátek nesmí se proběhnou nepozná něhu jaktu další radí.....tak bude zase jen zlejší a zlejší …mno jako své jsem řekla v předchozích příspěvcích, Jetoho moc co bych ktomuto napsala, ale fakt jako pokud je moc zlý, utratit, pokud se dá někomu darovat, organizaci apod, nebo soukromým lidem tak at jde. Utulky apod, to asi takto nefunguje. Bohužel. v případě zakladatelky…Bud na pár let hodně střežená voliéra kdy pes bude zlejší a zlejší a nebo .....utracení , zohlednněí zdravotního stavu , posoudit co mu je a jaký čas mu zbývá cca .....hledat kdo bysiho vzla podat inzeráty apod. Ale těžko siho někdo vezme.

Za mě souhlas stím že že přednější je rodina, děti lidi, zvířata zlá nezvladatelná přednost u mě nemají a zatím si stojím.

Lidi nezvladatelní , zlý tady taky nemají co dělat. Někdy bychi povolila tresty smrti za případné zločiny. BOhužel to je oněčem jiném v dnešní zkurumpovaném světě by toho akorát bylo zneužito. Ale pokud se zlo už nedá ničím vyléčit pryč sním. toje můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.6.11 22:22
careynka píše:
mnoho uz bylo receno a ja k tomu doplnim ze 13 let je na NO pozehnanej vek a dlouho tam nebude, toho se neboj

s tim bych moc nepočítala.Náš první NO 15LET,DRUHEJ NO 18 LET.Radu nemám,asi jen jedinou nestěhovat se tam,ale to je asi nesmysl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.6.11 22:27

A proč se proboha bojíš zavřeného psa???
Pokud chceš mohu ti dát kontakt na toulavé tlapky a nebo zkusit převýchovu.Platit psovi hotel tak to počítej i 100-500 denně a s tim že pes klidně muže žít ještě dalších 5 let jako ty naši by se to pěkně prodražilo.Než ho někam dát dala bych ho raději uspat.Je to hnusný ale furt lepší varianta než aby se agresivní pes někde ještě víc trápil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.6.11 22:37

Jo, to jsem chtěla ještě napsat (i když je to asi zbytečné, když je muž neoblomný), brácha teď dělá rotvajlerovi nový kotec a dává mu na to pultovou střechu - 3 strany jsou pobité deskama, na 1 je takové to veliké pletivo (nebo kari síť nebo co to je) - prý to tak má správně být :nevim: :lol:

Tady by stačilo ještě jemnější pletivo přes to, aby tam děcka nestrčily ruky a z tohoto nevyskočí a nezdrhne ani omylem a děcka se za ním taky nedostanou (teda zavírání tam ještě udělané nemá, doufám, že se to nebude zavírat zavázáním špagátem, jak většina našich branek :lol: :lol: :lol: )

Jo a ještě mu to udělal na kolečkách, asi si ho bude za sebou tahat po dvoře nebo nevím :lol: :lol: :lol:

Chápu, že s tímhle se manžel drbat nebude, ale chci vlastně jenom říct, že to pletivo nebo něco se dá dát i z horní strany a prostě ten pes nevyskočí, neproskočí, neuteče a není třeba se ho potom bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
7.6.11 07:57

Holky já chci jen podotknou jednu věc. Přijde vám zavřený pes 24 h denně v kotci oploceném a zabarikádovaném jak ve vězení že jeto v pořádku ?????? :roll: Jako pro toho psa myslím 8-o Myslíte že ten pes bude spokojený.....já neříkám aby ho dali vyloženě utratit. Ale Pokud tomu psovi hrozí to že bude fakt jen zavřený v zapancířovaném kotci :mrgreen: No tak to je teda varianta fakt :roll: Budto najdou přijatelného majitele který třeba i toho psa chtít bude a bude se o něj starat , někdo kdo ho třeba i dokáže převychovat , časem péčí kterou mu dá a bude se mu moci věnovat. Pes je tchána který nemá zájem, tchýně určitě taky ne. Takže bych hledala majitele jinde. At už v utulku nebo někde co jávím kde je možné dát psa. Tam sice bude taky zavřený ale třeba siho odtamtud někdo veme. Co já vím. No nevím jen seminezdá jako varianta lepší než usmrcení např. život v kotci kde bude jen štěkat, a dožívat. :roll: v bude zlejší a zlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.6.11 09:26

A ty by sis vzala z útulku psa „nad hrobem“? Já teda ne, když by tam bylo plno mladších, neřku-li štěňat. Dát ho do útulku je z hlediska zavření totéž, akorát ho ještě vytrhneš ze známého prostředí. To mi přijde pro něho lepší ten kotec, protože takový psí dědoušek už toho stejně moc nenasportuje… A třeba by se dalo venčení s někým za úplatu domluvit, když je tam ten cvičák s NO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný