Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Me by spis zajímalo proč deváté ty druha jména? Důvod? ![]()
Pokud by jste byly v situaci, ze by Vam treba v detstvi zemrela maminka ( Ema) myslite na ni, chybi Vam, a proto ma pro vas jmno Ema nejaky vyznam tak ho date jako druhe jmeno pro sve dite třeba jako moje kamarádka, která byla přesně v teto situaci, ale proc vymyslite jmeno jenom proto, aby tam byly dve?
Me to nedava absolutne zadny vyznam! ![]()
@berry4 tak nějak ![]()
@Monča96 mmch proč jí nenecháš jen to první jméno, to je zas nějaká moda dávat dvě nebo co ![]()
A ja taky nebydlimcv CR a tady Viktoria tak casta neni, takze super ![]()
@AndreaS92 souhlas, dřív se to dávalo, když se děti křtili a druhé jméno bývalo kmotry…moje maminka to také tak má…ale pokud to není případ, co jsi psala nebo nejsou dotyční věřící, tak fakt nechápu ten smysl…asi že si to dala nějaká celebrita či co ![]()
@Monča96 @dituleska kopíruji z matriky:
Mějte na paměti, že zapsáním dvou jmen do matriky vzniká dotyčné osobě povinnost v úředním styku užívat již napořád obě jména současně.
Chudáci děcka.
Oni si tyhle manýry rodičů nevybrali, ale trpět tím budou celý život.
Navíc k příjmení Dvořáková je jakákoli kombinace zde uvedená téměř úchylná.
Jde o staré české příjmení. ¨Trochu soudnosti by to chtělo ![]()
@Monča96 no dobře, ale pak má mít jméno kmotry né to co si vymyslíš ![]()
Příspěvek upraven 20.01.15 v 18:23
@brumdinka píše:
@AndreaS92 souhlas, dřív se to dávalo, když se děti křtili a druhé jméno bývalo kmotry…moje maminka to také tak má…ale pokud to není případ, co jsi psala nebo nejsou dotyční věřící, tak fakt nechápu ten smysl…asi že si to dala nějaká celebrita či co
Samozrejmne Charlotte Ella Gottova
![]()
@Monča96
Victorie Ellen Dvořáková
Victoria Bella Dvořáková
Victoria Agnes…
Victorie Marie…
Victoria Rachel…
@berry4 píše:
@Monča96 @dituleska kopíruji z matriky:
Mějte na paměti, že zapsáním dvou jmen do matriky vzniká dotyčné osobě povinnost v úředním styku užívat již napořád obě jména současně.
Chudáci děcka.
Oni si tyhle manýry rodičů nevybrali, ale trpět tím budou celý život.
Navíc k příjmení Dvořáková je jakákoli kombinace zde uvedená téměř úchylná.
Jde o staré české příjmení. ¨Trochu soudnosti by to chtělo
Souhlasim
@Monča96 píše:
Nechám ji pokřtít, tak proto
při křtu je druhé jméno po kmotře. Tak proč to tady řešíš? ![]()
@Monča96 píše:
@Lenon Hodně lidí mi to vymlouvá a tak bych ráda věděla názory nezaujatých lidí
Nám taky všichni vymlouvali jméno dcery, ale co je nám do nich, prostě se nám to jméno líbilo, tak jsme to i dali. Nenechte si do toho kecat, Viktorka je krásné jméno, taky máme jednu v rodině ![]()
Je to trend dávat druhé jméno ale jak bylo řečeno chudák dítě ![]()
@Monča96 píše:
Nechám ji pokřtít, tak proto
Proboha pokud ji dáš pokřtít tak ma dostat druhé jméno po kmotre, tak o čem je vlastně tahle diskuze? ![]()
Já bych řekla ze o rozmaru matky dítěte