Co si myslíte o jménu Viktorie? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6094
21.1.15 12:09

@pe-terka :dance: už jsem se lekla :D v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.1.15 12:10
@brumdinka píše:
přečti si něco o křtech v církvi :) druhé jméno je vždy po kmotrovi/kmotře!pokud je zakladatelka věřící o čemž pochybuju, jinak by toto věděla, tak at´si to druhé jméno dá popř. pokud k tomu má rozumnej důvod typu po zemřelé mamince, jinak mi to ale přijde naprosto zbytečné, navíc k Viktorii další jméno moc dlouhé a spíše jen pouze modní záležitost typu aĺá celebrity dávaj dvě jména, tak hned musim taky :mrgreen:

Nikoho jsme ukecávat nemuseli, proč? A bratranec to má také tak. Druhé (neoficiální, pouze církevní) křestní jméno jeho dcerky je Magdalena. Kmotra se jmenuje Klára a žádný problém nebyl ;). Jinak tedy zaměnit římsko – katolickou církev, která je u nás nejtradičnější, za řecko – katolickou, považuju trošku za přešlap ;). Normálně bych to tolerovala, ale Ty, která jsi mě nabádala, ať si přečtu něco o církvích, bys toto zaměňovat neměla…:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.1.15 12:14

@pe-terka mno tak sem se překlepla, to je toho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.1.15 12:14
@brumdinka píše:
@pe-terka mno tak sem se překlepla, to je toho :mrgreen:
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.1.15 21:38

My máme taky Viktorku, chtěli jsme jí s manželem asi před 7 lety a před rokem se nám narodila, líbí se mi to pořád i když jich je už hodně. V porodnici sem byla se třema Viktorkama na pokoji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
23.1.15 13:13

No já mám taky Viktorku a v okolí nemám žádnou, spíš je tu hodně Sofii, Emiček, Elenek, Elišek, Nelinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.2.15 15:15

Viktorie k příjmení?

Ahoj holky :mavam: Potřebovala bych znát názor někoho nezaujatého. Jak se Vám hodí jméno Viktorie k příjmení Slunečková? Hrozně se mi vždy líbilo, ikdyž teď je jich hodně a dokonce se teď první narodila i u na vsi, takže spolu budou holky chodit do školky a školy, ale to by se mohlo stát u kteréhokoliv jména. Ještě máme ve výběru Veroniku a Sofii. Ale Veronika mi přijde asi moc obyčejné a Sofie zase moc exotická k příjmení. Děkuji moc za názor :mavam: Nejvíc vede Viktorie, ale chvilkama váhám. Syn by byl Marek

Příspěvek upraven 15.02.15 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
15.2.15 15:21

Ahoj

Viktorie se mi moc líbí a k příjmení super :-) jinak nekoukala bych asi až tak na to, že píšou, že toto jméno je oblíbené..Já jsem Kateřina a kolem v jednom roce jich bylo. Jinak když se narodila Terezka všude psali kolik jich je mezi námi Terezka Terezku žádnou jinou ve školce ani škole nemá. Prostě nejdůležitější je co se líbí tobě a Vám doma :-) se zbytkem bych si až tak hlavu nelámala. Jasně jsou jména, kdy rodiče mi přijde, že kapku přestřelí. Ale u Viktorie bych to neviděla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
15.2.15 15:29

@dituleska Timea je krásné jméno. Mě neprošlo, přestože přítelova rodina má maďarské kořeny :-D

@Monča96 Viktorii jsem měla vybranou, když jsem čekala první miminko, nakonec to nebyla Viktorka, ale Damiánek :lol:, druhá je Berenika, jméno má stejný význam jako Viktorie, takže to byla jasná volba ;-) Mě se to jméno líbí a moc jich kolem nás není, zkus kouknout, kolik jich máte v okolí, ale někdo tohle třeba ani neřeší a dá jméno dle svého přání. Pokud souhlasí tatínek, dej ho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.2.15 15:32

No když to srovnám kolik je v ČR Veronik a kolik Viktorií, tak je to vážně jak když plivneš :lol: Jen mi přijde, že to teď všude vidim a už i na u nás na vsi (cca 700 obyvatel). Jedna se přistěhovala, tý už je přes 2 roky, tak v pohodě, ale jedna se narodila teď, takže by byly holky spolu přímo ve třídách. Ale asi to tak brát nemůžu. Holt někdo třebas bude brát že se opičíme, ikdyž já to jméno měla na prvním místě, ještě než jsem věděla že se jim narodí. Jen mi chvilku trvalo trochu přesvědčit přítele (ten navrhl tu Veroniku). A potřebuju vědět že to jméno neni k našemu příjmení „úlet“,nějak to nedokážu posoudit. Líbí se mi k našemu příjmení trochu tvrdší jméno. Ikdyž je to asi pro někoho dlouhý, ale mě to hezky zní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.2.15 15:43

@tutinka Berenika je super :palec: Taky se mi líbí, ale už ne k našemu příjmení. Mě jediný trochu zvláštní prošla jen ta Viktorie a Sofie. Ale Sofie Slunečková mi přijde už takový usssyčený a cizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
15.2.15 16:18

@deny918 já to dočetla až teď a Berenika Slunéčková by bylo opravdu už moc, velice netradiční spojení :lol: My jí říkáme Beruško, Beruška slunéčková :palec: Máte krásné příjmení. Viktorie k němu krásně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.2.15 17:29

@tutinka Beruška Slunečková je dobrý :palec: :mrgreen: Myslim, že bychom zůstaly bez tatínka :think: :mrgreen: Ale je to roztomilý. Taky bych jí tak říkala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
15.2.15 19:39
@deny918 píše:
@tutinka Beruška Slunečková je dobrý :palec: :mrgreen: Myslim, že bychom zůstaly bez tatínka :think: :mrgreen: Ale je to roztomilý. Taky bych jí tak říkala :hug:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.2.15 23:04
@deny918 píše:
@tutinka Berenika je super :palec: Taky se mi líbí, ale už ne k našemu příjmení. Mě jediný trochu zvláštní prošla jen ta Viktorie a Sofie. Ale Sofie Slunečková mi přijde už takový usssyčený a cizí.

Mě se líbí Viktorie i Veronika Slunečková :palec:. Sofie Slunečková vypadá divně a měla by monogram SS :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze