Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@berry4 píše:
při křtu je druhé jméno po kmotře. Tak proč to tady řešíš?
Nemusí být po kmotře. Může to být jméno nějakého svatého ![]()
@isp píše:
@berry4 Viktorie je staré české jméno a za tím třeba Marie…to se dávalo dřív první narozené dceři v rodině a obě jména se k Dvořáková hodí, to je také české příjmenía spíš nechápu, proč kdo tady řeší, že zakladatelka si něco řešíchce se na to ptát, chce si dát dceři dvě jména tak proč to musí každý řešit? Komu se to zdá úchylný tak ať a nemusí to přece číst a diskutovat. Holky podle mě je fuk jestli má dítě jedno nebo dvě jména důležitější je láska v rodině, jak je milované a vychovávané, proč hned psát že bude chudák atd…
@isp máš,nebo měla jsi už děti ve škole? Mají dvě jména? Zkusila už jsi, jak moc náročné je vůbec se podepsat pro malé děcko, nebo navíc podepsat se dvěma jmény? Nebo třeba snášet posměšky?
Beru to pragmaticky, něco jiného je křestní jméno, které neuvádíš oficielně, něco jiného opravdu plezír rodičů, kor když se druhé jméno nehodí.
Proto jsem psala-trochu soudnosti by to chtělo.
Já měla taky nutkání dát dvě jména, ale nějak mi došla negativa vs pozitiva.
![]()
@Monča96 píše:
Zdravím, čekám miminko a pokud by to byla holčička chtěla bych aby se jmenovala ViktorkaCo si o tom myslíte?
Viktorka byla u kluka ve třídě.. pěkné jméno ![]()
@Monča96 píše:
@dituleska Taky si myslím, ale aby mě pak „nesežrala zaživa“ až bude větší… Hodně se mi líbilo i jméno Lily ale nedokážu si představit až by byla velká jí oslovovat tak měkce
Kdyby ti v hlavě vrtala ta Viktorka, tak Lily můžeš dát jako Lilianu. Jako malinkou ji můžete oslovovat Lily, až bude dospělá, bude mít nevšední jméno Liliana.
Daj na svoju intuiciu. my sme mali dve mena Lucie a Viki. no a ako sme zistili, ze je to dievca, tak mi proste Lucka nesla cez pusu.
@berry4 tak bavily jsme se o tom jak se bude dcera podepisovat v první třídě ![]()
Viktorie je krasne jmeno, mimoto mam Viki taktez doma, mozna je ted casto davane, ale za chvili bude zas jine
K vasemu prijmeni se hodi ![]()
@pe-terka píše:
Nemusí být po kmotře. Může to být jméno nějakého svatého
přečti si něco o křtech v církvi
druhé jméno je vždy po kmotrovi/kmotře!
pokud je zakladatelka věřící o čemž pochybuju, jinak by toto věděla, tak at´si to druhé jméno dá popř. pokud k tomu má rozumnej důvod typu po zemřelé mamince, jinak mi to ale přijde naprosto zbytečné, navíc k Viktorii další jméno moc dlouhé a spíše jen pouze modní záležitost typu aĺá celebrity dávaj dvě jména, tak hned musim taky ![]()
@berry4 píše:
@isp máš,nebo měla jsi už děti ve škole? Mají dvě jména? Zkusila už jsi, jak moc náročné je vůbec se podepsat pro malé děcko, nebo navíc podepsat se dvěma jmény? Nebo třeba snášet posměšky?
Beru to pragmaticky, něco jiného je křestní jméno, které neuvádíš oficielně, něco jiného opravdu plezír rodičů, kor když se druhé jméno nehodí.
Proto jsem psala-trochu soudnosti by to chtělo.
Já měla taky nutkání dát dvě jména, ale nějak mi došla negativa vs pozitiva.
souhlas…bohužel né každému je dáno ![]()
@berry4 moje ségra má jiného otce a dvě jména, je o 8 let mladší než já a setkala se spíš s obdivem za svá jména a nebo se závistí, v 1. třídě se podepisovala celým prvním jménem a druhé pouze zač. písmeno s tečkou, nyní jí je 20 a nijak poznamenaná není
nebyla nikdy šikanovaná za jméno, spíš ve škole šikanovali takové ty méně průbojné děti
se jménem to nikdy nemělo spojitost a to moje sestra má hodně zvláštní a neobvyklé jméno. Hledáte zbytečně mouchy, chyby a důvody. Český národ jen těžko snáší změny a módní výstřelky
Slovensko je oproti Čechám v ledasčem dál a to nemluvím o jménech, to je prkotina.Ale přístup zůstává stejný! Máš dvě jména? Máš vlastní zkušenost? Nebo se jen přidáváš k většině odsuzujících, které malují čerty na zeď a nahrávají tak tomu. Mě přijde, že jakoby většina lidí chtěla, aby děti se dvěma jmény nebo ti co mají zvláštní jméno, byli šikanované, označovány za chudáky a nebo manýrem rodičů
dokud to dospělí lidé neprolomí, sami to přivolávají a dělají. O ničem jiném to není, děti by to samo od sebe nenapadlo, můj syn má ve školce Ráchel, Ágnes, Lupitu, Mášu a Steeva, nikdy mu to nepřišlo divné, zná je tak a bere ty jména normálně jako každé jiné, tohle dělaj DOSPĚLÍ!!!
Chce to myslet, moje děti mají jedno jméno ale neodsuzuju nikoho se dvěma, proč? Přijde ti k smíchu že má jedna rodina felicii a druhá dva mercedesy?
Není to fuk???
@brumdinka jo a mimochodem, kdo určuje co se hodí a co se nehodí?
Jsou na to nějaké tabulky co je hodící se a za co už bychom měli druhé soudit?
![]()
@brumdinka píše:
né každému je dáno
Holka ani nevíš jakou máš v tomhle pravdu ![]()
Je nádherné. Asi tak deset let jsem si říkala, že bych si přála holčičku jménem Viktorie. A mám ji, právě mi hopsá na klíně ![]()
@isp
sorry a na celej ten tvůj elaborát si přišla jak
nic z toho si nikdo nemyslí a vůbec nikdo nic neodsuzuje
, pro mě za mě at´ dá zakladatelka dceři jméno třeba Mart´an nebo Písečná bouře
je to pouze a jen diskuze, kde normálně ženský kecaj o jméně a jen ty tady z toho děláš kovbojku
![]()