Co sledovat u umělého mléka z hlediska kvality?

3
13.11.13 10:02

Co sledovat u umeleho mleka

Ahojda, chtela bych se zeptat, co bychom meli sledovat u UM? Myslim, co se tyce kvality… Jestli vitaminy, betu atd.??? Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
13.11.13 10:07

Dětská výživa je hodně hlídaná, takže jediné co by mě zajímalo je to, aby sedlo miminu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
13.11.13 10:12

Když jsem si loni rozhodovala mezi UM, strávila jsem v obchodě snad půl dne a studovala nejprve složení - tam mi z hlediska některých přidávaných látek neprošlo žádné UM, a posléze jsem se zaměřila na procentuální podíl cukrů - v tomhle byly mezi mléky propastné rozdíly a hlavně, když jsem se podívala na celkové číslo u sacharidů celkem, a poté si sečetla jednotlivé druchy sacharidů, které jsou pod tím rozepsané, tak u spousty UM ta dvě čísla neseděla, takže jsem si odvodila, že tu odchylku dělá nepřiznaná sacharoza (čili řepný cukr).
Každopádně poměr tuků, cukrů a bílkovin je v různých značkách UM dost rozdílný (což mě zaráží, když si vezmu, že existují nějaká výživová doporučení pro miminka). A já díky tomu chápu, proč jsou některá mimi krmená UM takoví tlouštíci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
13.11.13 10:14

@Damael a který UM bylo nejvíc tloustnucí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
13.11.13 10:18
@Berousik píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
13.11.13 10:18

@Damael
A ktore mlieko podla tvojho priezkumu vyslo najlepsie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.11.13 10:20

Sledovala jsem - pomocné látky, palmový olej, druh přidaného oleje, probiotika, podíl omegy 3 a množství cukrů. Vybrala jsem Hipp.

Berousik, máš na mysli, které mléko obsahuje nejvyšší podíl cukrů? Stačí mrknout na krabičku… ale Hipp ani Nutrilon to nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
13.11.13 10:23

@Andra15 priznam se, ze u mlika nesleduju vubec nic. Maly je na jednom UM od porodnice, sedne mu, chutna mu, takze slozeni jsem vubec nesledovala, byla jsem rada, ze nemusim resit zmenu mlika z duvodu boleni briska, nesnasenlivosti laktozy apod…

@Damael ja si myslela, ze skoro po kazdem UM bude dite pribirat vic, ale u naseho syna to tak nebylo, on totiz nebyl schopen nikdy vypit doporucene mnozstvi, kamaradcin stejne stary syn vypil denne litr mlika (to pije i ted a to je uz na prikrmech, nas nyni pije 180 ml) a ten je o poznani vetsi, i ona sama vidi rozdil od prvniho synka, ktery byl na materskem mlece, ten byl jak zizalka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
13.11.13 10:26

Já sledovala které má probiotika, které jsou prospěšné pro střevní mikrofloru a vyhrál Hipp a máme ho celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.11.13 10:28

Větší přibírání po UM neplatí pro všechny děti, je to hloupost, která se mezi maminkami traduje.

Naše dítě přibíralo stejně - od 3. měsíců byla na UM a žádný větší váhový přírůstek se nekonal, v roce měla 7,2 kg, nepamatuju si přesně váhu v půl roce, ale byla prostě na tom svém 3. percentilu, porodní váha 3 kg. Její bratranec je stále jen kojený a ve 4. měsících má 8 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.11.13 10:32

@Damael neřekla bych, že to bude tím. Prostě některé děti k tomu mají sklon a je podle mě jedno, jestli jsou na MM nebo UM. Známá dává dítěti Sunar, který bych řekla, že je nejsladší a dítě je jak žížala hubené, další má dítě na MM a je to malý Mischelin - její plně kojené dítě přibralo za 6 měsíců 7 kg… Kamarádky malá se vypapala na Bebě, o které mi pediatra tvrdila, že je „nejhladovější“ UM, navíc ona nikdy nevypila ani požadovanou dávku. Ono to bude i o množství UM, pohybu, genetice a dalších x faktorech.

@Andra15 pro mě bylo důležité, aby dítěti sedlo - měli jsme jen na dorkm. A přiznávám, že dalším dobrým faktorem je pro mě např. země původu a značka bio (o které si naivně myslím, že to bude třeba o něco více hlídané). Ale je to jen můj subjektivní pocit. Látky jako jsou vitamíny a minerály jsou všude hodně podobné. Pak jsem si projela některé přidané látky, ale pozor, co platí pro jedničkovou řadu už nemusí pro další platit :zed:. Složení se dá stáhnout i z netu a prozkoumat doma v klidu.

• Citovat
  • Upravit
7661
13.11.13 10:33

Dokud jsem měla volbu, vybírala jsem výhradně podle dvou kritérií - aby malé chutnalo a aby se po něm byla schopná bez potíží vykadit. Složení jsem neporovnávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
13.11.13 10:35
@Berousik píše:

Tak procentuální poměr sacharidů, případně v nich i monosacharidů si snad dokáže každý vyčíst, ne? :nevim: Jestliže v jednom UM jednoduché cukry tvoří necalá dvě procenta a ve druhém je to sedm procent, o celkovém zastoupení sacharidů nemluvě, tak to jsou dost výrazné odchylky na to, že se bavíme o stravě pro čerstvě narozené mimi, které má přesné konkrétní požadavky na skladbu jídla - čili UM by mělo maximálně možně kopírovat složení MM.
Nebudu tu dělat reklamy či antireklamy na jednotlivé značky, koho skutečně zajímá, co jeho mimi jí, tak tomu tu hodinu, dvě jednorázově věnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
13.11.13 10:35

Ahoj holky, tak naše zkušenosti s UM - nejdříve sunar nutradefense 1 od druhého týdne, super, trošku sladší, ale malé chutnalo a přibírala podle lékaře v normě, sice na spodní hranici, ale rozhodně nehladověla. (přibrala za týden cca 250g) Druhé mléko Beba sensitive - taky dobrý, přibírání pozvolna, (taky za týden 250g) jen se nám po něm objevila škaredá zácpa. Na základě recenzí jsme vybrali Hipp - pro malou hladové mléko, pila, pila, čůrala jak vzteklá, ale byla z něho hladová. Nakonec jsme se vrátili k sunaru nutradefense 1 a vypadá to, že u něj zůstaneme, spravilo se i kakání. Ono složení je důležité, to určitě ano, ale vzhledem k tomu, že všechna UM podléhají přísným normám, je spíš důležité pro mě, co malá přijme, stráví, z čeho ji nebude bolet bříško :) a jsem vyléčená, nedělám si už hlavu z toho, jestli jsme na spodní, horní či které hranici zázračných tabulek, hlavní je, že je mimi spokojené a prospívá :) a že nepřibírá půl kila a více za týden, no a co? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
13.11.13 10:36
@Sidsel píše:
Sledovala jsem - pomocné látky, palmový olej, druh přidaného oleje, probiotika, podíl omegy 3 a množství cukrů. Vybrala jsem Hipp.Berousik, máš na mysli, které mléko obsahuje nejvyšší podíl cukrů? Stačí mrknout na krabičku… ale Hipp ani Nutrilon to nebyl.

Nesouhlasím. Zrovna jeden z těchto dvou mě svým složením docela vyděsil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová