Co to má dcéra na ruce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8847
2.11.21 08:19

Ahoj, oživim diskuzi s podobným problémem. Syn je aktuálně týden na ATB kvůli bakterii, co se mu přidala k aftozni stomatitide. V den nasazení ATB (ale ještě před prvním davkou) se mu na malíčku udělal jakýsi puchýř. Postupně se zvětšoval až prasknul, vydesinfikovala jsem mu to a zalepila. A dnes ráno má kolem toho spoustu dalších malých pupínků, má jeden i na dlani, prostě se to rozleza.. netušíte, co by to mohlo být? Ruce, noha, pusa už měl. K doktorce máme jít v pátek na kontrolu po dobrání ATB, tak snad to do té doby vydrží. První foto v den, kdy se mu to udělalo, druhé dnes.

Edit. Ty obrázky se prohodily, takže je to naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.21 08:48

@Midaku Ruce, noha, ústa prodělalo moje dítě 2× (stejně jako šestu nemoc). Měl teda vždy velmi lehký průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.21 08:50

Jinak na té ruce může mít klidně opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8847
2.11.21 08:56

@Svistice opar na ruce? Ty jo, to jsem nikdy neslyšela. No já jsem si prvně myslela, že má znova ruce, nohy, pusa, mel totiž pusu plnou aftu, okolo pusy spoustu oparu, ale na ruce jen tento jeden pupen. A doktorka bez váhání určila tu stomatitidu. No uvidíme. Dcera se teď probudila s teplotou a oparem, tak nás asi čeká druhý kolo, bože… asi přestanu platit školku a práci si ani hledat nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.21 09:12

@Midaku Jo, já mám pravidelně jednou za pár let výsev oparu na palci a na hřbetu ruky. Mám to spojené s obdobími oslabené imunity případně stresu.
Patlám to normálně volně prodejnými mastičkami z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8847
2.11.21 09:15

@Svistice tak kdyby to vyl jen opar, tak je to super, můžu to zkusit mazat herpesinem, opary na puse zahojil hezky, díky za tip, to mě fakt nenapadlo, na opary trpíme celá rodina, ale vždy jen kolem pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.11.21 09:37

Ja tohle měla jako dítě. Měla jsem infekcí v puse a protože jsem si kousala suchou kůži na rukou, přenesla jsem si to tam. Postupně jsem měla boláky v celé puse a po celých rukou. Musela jsem je mít zafačované a brala ATB asi měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8847
2.11.21 09:44

@Aduš8 tohle jsem číst nechtěla :) atb má na 10 dní, teď je má týden, dobere je asi ve čtvrtek, to půjdeme na kontrolní crp, tak nad to bude ok. Nerada bych do něj coala další atb kvůli pupinku na prstu, nehledě na to, že být furt doma je dost na nic i pro sourozence a školku můžu asi rovnou zrušit… zajímalo by mě, kdy s elitou z toho kolotoče nemoci vyhrabeme, je třetí rok ve školce a je to horší než předchozí dva roky dohromady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.11.21 10:03

@Midaku já mám děti od září taky nastydlé nonstop. Naštěstí žiju v Německu a pokud mají jen rýmu nebo kašel, do školky můžou. Dneska jsem celou noc nespala, mladší horečky přes 40,ktere nešly pořádně srazit, starší se dusí kašlem :zed: nevim, co to letos řádí, ale už jsem z toho taky unavená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8847
2.11.21 10:08

@Aduš8 jo no, letos je to hrůza, jeden se uzdravuje, druhej onemocní, třetí počítám lehne do týdne taky. Navíc syn po týdnu brání atb začal kaslat a smrkat, fakt prima. Je v nové školce a zatím tam vlastně skoro nebyl, nikoho nezna, nemá kamarády.. už vyhlizim jaro :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
2.11.21 18:40

@Midaku řekla bych, že by to mohlo být impetigo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8847
2.11.21 18:56

@vverru teď jsem si to googlila a nevím, podrobnější tomu byly opary, co měl na puse, ale u těch doktorka řekla, že jsou to fakt opary. Navic teď bere Ospen, ten je i na ty všechny koky. Ve vedlejších účincích má tvorbu ohranicenych pupenů, ale on ten první měl ještě předtím, než je začal brát. No jsem zvědavá, ve čtvrtek nebo pátek jdeme na kontrolu, tak se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7660
2.11.21 19:05

Klidně to může být opar. Dcera kdysi měla oparovou angínu, opar pod nehtem, ten jí museli strhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8847
2.11.21 19:24

Teď už to vypadá zase trochu jinak a nejvíc to připomíná fakt ten opar. Uvidím, co řekne doktorka na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí