Co to pro nás znamená (cystická fibróza)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
570
25.4.14 16:37

Wladka73 :No jako trochu kritiky unesu ale… chtěla jsem zakladatelce poradit a spletla jsem si dva, pravda, né moc podobné termíny, na druhou stranu jsem se omluvila a opravila, myslím, že splést se někdy můžeme všechny a urážky nejsou nutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
25.4.14 16:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
25.4.14 16:43

@lharka13 :) stane se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
25.4.14 16:48

@lharka13 Já to nemyslela jako urážku…máš ale zvláštní nick tak se nediv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
25.4.14 17:04

Jj v poho. kdybych si nehrala na chytrou a vyguglila si to, tak se to nestane.Njn nick mam drsnej, ale pravdomluvna7,byla uz obsazena;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
25.4.14 17:12
@Deninina píše:
Nevidíš nick? :mrgreen:
:mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
141
25.4.14 17:14

Já se právě dočetla, že… Heterozygotní a homozygotní znamená pozitivní výsledek, tedy přítomnost stanovované mutace.

a toto.. a stále nechápu jak to myslí, příjde to jakože prostě tu cf má… http://www.slanedeti.cz/…e-vysetreni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
25.4.14 17:29
@modelis píše:
Já se právě dočetla, že… Heterozygotní a homozygotní znamená pozitivní výsledek, tedy přítomnost stanovované mutace.a toto.. a stále nechápu jak to myslí, příjde to jakože prostě tu cf má… http://www.slanedeti.cz/…e-vysetreni/

Já myslím, že nemá, když je heterozygot, je to sice pozitivní výsledek, má jeden vadný gen, ale aby se nemoc projevila, muselo by mít dítě dva vadné geny, od matky i od otce. Má naštěstí jen jeden, jako každý dvacátý pátý člověk u nás, nic se neděje. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
25.4.14 17:33

@modelis Nevím, jak to říct nějak jasně, nejsem biolog, ani lékař, ale pozitivní výsledek to sice je, gen CF se našel, ale protože je naštěstí jen jeden, dítě je zdravé. Akorát by si nemělo v dospělosti najít partnera, který taky přenáší vadný gen, protože pak by hrozilo, že se jim narodí nemocné dítě, pokud dostane od každého z rodičů gen pro CF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
25.4.14 17:41

@Cuarentena taky bych řekla, že je to nosičství genu CF.Je tam jenom jedna mutace.Na nemoc musí být mutace dvě. Ale někdy se stane, že v laboratoři se najde jeden špatný gen a až za několik let se najde druhý. Těch mutací je víc jak 1900.A někdeté jsou neobjeveny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
25.4.14 21:03

Je přenašečem. Já jsem taky přenašečem CF a můj partner je také přenašečem CF. Nic nám není, jinak jsme zdraví. Jsme prostě oba taky Heterozygoti mutace toho genu jak píšeš..

• Citovat
  • Upravit
5549
26.4.14 19:46

@modelis Přesně jak psali holky na facebooku :) Já jsem nosič stejně tak jako ex můj přítel. První syn (6 let) zdráv. Druhá dcerka 3 roky má CF. Bohužel má tak vzácné mutace, že to novorozenecký screening neukázal. Projevilo se to až ve 2,5 letech, kdy mi dcerka málem zemřela :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
26.4.14 20:56

@maminka189 Já se jen zeptám, vy jste nebyli na CVS aby jste zjistili zda je dcerka nosičem CF ještě před narozením? Mám syna 2,5 ten je také zdráv a nyní čekám dcerku a ta dle výsledku CVS také.. Naštěstí.. :andel:

• Citovat
  • Upravit
5549
26.4.14 21:18

@Wecernice2 NIKDO v rodinách (a to ani vzdálenějších) CF nikdy neměl!!Neměla jsem důvod se nechat testovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
26.4.14 21:27

@maminka189 Aha.. omlouvám se za dotaz jestli jsem se Vás dotkla.. u nás také neměl nikdo nikdy ani v jedné rodině CF.. Já jsem zjistila nosičství při testech když jsem chtěla darovat ooctocyty a partner šel na testy když jsem čekala první dítě.. nechtěla jsem se Vás dotknout. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA