Co u Vás rozhodlo mít třetí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15113
23.11.13 12:52

@Amys Jenže je o dost větší problém postarat se o tři nezletilé děti, než o dvě, v případě nějaké krize. Navíc, úraz se stát může, i nemoc v mladším věku. Ale ta podle mne je daleko méně pravděpodobná ve čtyřiadvaceti, než v padesáti a víc. Když jsem si přečetla, že manželovi je padesát, jako nezodpovědnost mi to příde. Klepala bych se, aby jsme společně vychovali, ty dvě děti co máme do dospělosti, a nevymýšlela ještě další. Tvůj přístup, ježiš však to nějak dopadne, se mi moc nelíbí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
23.11.13 12:53

@Amys toto je diskuse…ne zadny presvedcovani…asi jsi tu spatne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.11.13 12:57
@Amys píše:
Proč brigády proto, že není na chleba 8o Já teda nevím, já na brigády normálně chodila, nijak jsem tím netrpěla, nikdo mě nenutil, naučila jsem se znát hodnotu peněz. Vy tu pořád děláte z dětí úplný chudáky. Ježiš marjá a co teprve kdybych si dovolila je nějak zaměstnat doma, přece je nenechám vynášet třeba odpadkový koš, to je přece ponižující :jazyk:
Já končím. Tohle nemá smysl. Argumentovat jen negativama je opravdu super. Každá strana má dvě mince. Něco jiného je, když si děti nafláká někdo, kdo na to skutečně nemá už v době, kdy si děti pořizuje. Zakladatelka dobře ví, co dělá, však nad tím přemýšlí, takže přesvědčovat ji, že nutně musí udělat tohle, protože jedině to se má, jinak nebude schopná finančně děti zajistit a kdesi cosi, mi přijde padlé na hlavu.

Velmi přeháníš, argumentovat odpadkovým košem je poněkud mimo mísu :mrgreen: Nicméně, jaké si to kdo udělá, takové to má. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
23.11.13 12:58

My tri deti mame (ac nedobrovolne), praci taky, prijmy ne moc velke a obavy obrovske. Jak budou jednou studovat? Jak to zvladnu psychicky? Budou moct chodit na krouzky, ktere budou chtit? O kvalitnim obleceni nebo botach si muzem nechat zdat. Je to opravdu narocne mit tri deti. I kdyz se vsichni mame radi. Zalezi na podminkach v kazde rodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
23.11.13 13:11
@Amys píše:
Proč brigády proto, že není na chleba 8o Já teda nevím, já na brigády normálně chodila, nijak jsem tím netrpěla, nikdo mě nenutil, naučila jsem se znát hodnotu peněz. Vy tu pořád děláte z dětí úplný chudáky. Ježiš marjá a co teprve kdybych si dovolila je nějak zaměstnat doma, přece je nenechám vynášet třeba odpadkový koš, to je přece ponižující :jazyk:
Já končím. Tohle nemá smysl. Argumentovat jen negativama je opravdu super. Každá strana má dvě mince. Něco jiného je, když si děti nafláká někdo, kdo na to skutečně nemá už v době, kdy si děti pořizuje. Zakladatelka dobře ví, co dělá, však nad tím přemýšlí, takže přesvědčovat ji, že nutně musí udělat tohle, protože jedině to se má, jinak nebude schopná finančně děti zajistit a kdesi cosi, mi přijde padlé na hlavu.

Úplně souhlasím přemýšlet o tom ajko Burj Chalifa, tak nemám ani jedno dítě. Více sourozenců vidím do života jednoznačně jako daleko větší vklad, než školy v přírodě, koružky a dovolené u moře. Čímž netvrdím, že naši tam nepojedou a do kroužků nechodí (chodí), u moře už jsme taky byli :jazyk:
Všechno je o prioritách a jistotu mi dneska nedá nikdo.
Jo a pojistky máme, na důchod si spoříme. Hlady netrpíme.

Příspěvek upraven 23.11.13 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.11.13 13:12

Holky, já ty vaše argumenty beru, ale chtěla jsem poukázat na to, že nic není jen černé. Ano jejímu chlapovi je poměrně hodně, ale zas ona je poměrně mladá. Spousta z nás má děti až po třicítce, takže její děti budou mít za dvacet let alespoň použitelnou maminku. Co budou mít naše děti, když budou mít oba rodiče staré. Takže ono to takhle fakt nejde brát. Je potřeba na to koukat, ale rozumně a nepřehánět to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
23.11.13 13:13

Jo a Plzák je se svým bezdůvodným třetím dítětem úplně praštěnej :zed:
Pořizovat si třetí dítě proto, že mě nějaké z předchozích dvou zklamalo mi přijde opravdu nahlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.11.13 13:16

Jedno a tři rozdíl je.Ale pokud někomu stačí žít s mnoha dětmi od výplaty k výplatě, jak je libo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
23.11.13 13:16

Kdyby nebylo chlapovi tolik let, napíšu: jděte do toho, vše se dá řešit, nejste na tom zle. Že je mu dost let, tak radím třetí neplánovat a soustředit se na dvě.
Pokud chceš něco na mazlení, pořiď si zvířátko. To taky něco stojí, musí se kolem něho chodit, můžeš se s ním mazlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
23.11.13 13:23
@Burj Chalifa píše:
Jedno a tři rozdíl je.Ale pokud někomu stačí žít s mnoha dětmi od výplaty k výplatě, jak je libo. :nevim:

Kdyby od výplaty k výplatě, v tomhle případě až budou děti v pubertě od důchodu k důchodu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
23.11.13 13:32

No když čtu tuto diskuzi, tak je mi už jasné, proč Evropa vymírá. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.11.13 13:36
@Almondea píše:
No když čtu tuto diskuzi, tak je mi už jasné, proč Evropa vymírá. :?

Nevymírá - podívej, jak početné jsou některé romské rodiny.To musí mít přece každý radost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.11.13 14:49
@Burj Chalifa píše:
Jedno a tři rozdíl je.Ale pokud někomu stačí žít s mnoha dětmi od výplaty k výplatě, jak je libo. :nevim:

A proč by měli žít od výplaty k výplatě? Jasně, zakladatelka má zatím práci nejistou, ale to neznamená, že nemá šanci se uplatnit, bude mladá, na RD si může dodělat nějaké kurzy, jazyk… Znám plno holek, co si na RD zařídily živnost, třeba úplně mimo obor, pokud je někdo schopný a šikovný, tak si práci najde ;).

Mi teda jako podstatný argument proti přijde ten věk :think:. Ostatní není tak neřešitelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.11.13 15:08

@bramburka81 :think: No. Takže panu otci je dnes 50. Za 14 let bude v důchodě, na krku 3 pubescenty, co budou mít nároky, žijí, jak jsem vydedukovala v nájemním bytě, tudíž nájem asi ne zrovna malý.
Tento model máme v domě, oni ale mají jen jedno dítě a pan otec celé dny lítá s letáky, aby nejspíš dorovnal snížení, které nastalo odejitím do důchodu a zároven´ jim nejspíš až tak moc se ženou neklesla živ. úroven´ a dotují svého jediného syna na VŠ…
Ano, v případě, že se zakladatelce podaří rozjet nějaké slušné podnikání, nejlépe k zaměstnání, by asi problém být neměl, ovšem pokud se hodlá realizovat ve svém oboru, nebo být ráda, že bude třeba jen uklízet a tu práci vůbec najde, tak budou s manželem za těch 14-15 let rádi, že zaplatí nájem, jídlo a…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
23.11.13 15:09

Jeej vy jste se ale rozjeli. V prvni rade reaguju na prispevek jak nekdo psal ze by s 50ti letym nemel ani prvni dite - pardon, ale to nebyl podnet k me otazce a na to jsem se Vas neptala. A navic ja tady taky neresim zeny, ktery ye rozhodnou pro deti az kolem 35 a vys. ;-)
Za druhe - praci mam - porad jsem zamestnana ve firme kde delam asistentku v rozmezi za 16-18 cisteho. Rezervy mame, ale nejsou na porizeni bytu/baraku.

Jsem rada, ze jsem mohla vyslechnout i jine argumenty a nazory. Prece jenom je plno veci co mi treba rodina/kamaradi ze zdvorilosti nereknou. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky