Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevim si uz rady. 7 mesic, UM, prikrmy. Mala je vesela a proste normalni..ale od te doby co stoji, je uspavani hruza
stoji v postylce a breci, dam ji lehnout a dudel. Ona se postavi a rve. Pritom je okoupana, namazana, prebalena, mlicko vypila ale proste ne a ne usnout. Kolikrat usne teprve az ji vytahnu a uhoupu na rukach. Driv to bylo tak, ze dostala mlicko uz u nej usinala, dala sem brknout, vratila zpatky a otocila se na bok a usnula. Jenze co! Ja ji uspim konecne a ona se vzbudi mezi 3-4 hodinou na mliko jak normalne a bez toho abysme ji nejakym zpusobem probrali se scenar opakuje a stoji v postylce a rve klidne i hodinu nez je vycerpana. Necham ji rvat, semtamze ji polozim na zada vratim dudel ale rev zesili a pak ji vytahnu az je vycerpana a parkrat zhoupnu a konecne usne. Kdyz ji houpu dřív nez je vycerpana tak se propina v rukach a rve. Nevim co mam uz s ni delat?
je to docela vycerpavajici, jako bojovat s ni kdo z koho. Uz se to treti noc takhle opakuje. Myslite ze to jsou zuby? Ale pres den je normalni
jinak zubu uz mame pet, 7mesic. Kdyz ji brali zuby tak byla urvana i pres den, zubama to asi neni.. mate radu?
K sobe do postele ji nemuzes vzit? Jinak delej to, co delas a vydrz. Deti jsou tak paf z toho, ze se muzou v postylce postavit, ze tohle delaji, nez je to omrzi. U prvniho ditete jsem z toho byla zoufala, u druheho jsem uz vedela, co me ceka. Pak zacnou zkouset prelizat postylku…
Co se moje deti zacali takhle hybat, tak proste polozit a usnout nefungovalo. (Nenechavala jsem vyrvat, na to nemam)
Uspavali jsme ve velke posteli. Starsiho chvili i tak, ze jsme ho drzeli v leze silou, protoze jinak se stavel na hlavu nebo by se pomalu houpal an lustru. Ted mensi zatim lepsi, tam cekam, az se doprevaluje a kdyz si stoupa, polozim. Vzteka se, ale do pul hodiny usne, pokud nespal moc pres den.
![]()
Na to bude rada asi jen vydrzet. Zuby to podle me nebudou, spis objevila neco novyho, trénuje to a nejde ji vypnout a lehnout si. Casem se ji to okouka.. syn mel to samy s pretacenim, to se otocil ale neslo mu to pak zpatky a kdyz se naucil stat tak to bylo u nas to samy.. Jinak ja kdyz mi spatne spi a nevim proc, tak mu pred spanim namazu dasne a uvidim, jestli to pomuze. Ale u vas mi to prijde jasny, chce to pevny nervy. ![]()
Dcera co my vylejzala z postýlky skoro ve 2l tak byl problém s uspáváním…musím vyloženě uspávat. Jinak od 8mes usínala sama a rychle v postylce
@Renca8 píše:
Nevim si uz rady. 7 mesic, UM, prikrmy. Mala je vesela a proste normalni..ale od te doby co stoji, je uspavani hruzastoji v postylce a breci, dam ji lehnout a dudel. Ona se postavi a rve. Pritom je okoupana, namazana, prebalena, mlicko vypila ale proste ne a ne usnout. Kolikrat usne teprve az ji vytahnu a uhoupu na rukach. Driv to bylo tak, ze dostala mlicko uz u nej usinala, dala sem brknout, vratila zpatky a otocila se na bok a usnula. Jenze co! Ja ji uspim konecne a ona se vzbudi mezi 3-4 hodinou na mliko jak normalne a bez toho abysme ji nejakym zpusobem probrali se scenar opakuje a stoji v postylce a rve klidne i hodinu nez je vycerpana. Necham ji rvat, semtamze ji polozim na zada vratim dudel ale rev zesili a pak ji vytahnu az je vycerpana a parkrat zhoupnu a konecne usne. Kdyz ji houpu dřív nez je vycerpana tak se propina v rukach a rve. Nevim co mam uz s ni delat?
je to docela vycerpavajici, jako bojovat s ni kdo z koho. Uz se to treti noc takhle opakuje. Myslite ze to jsou zuby? Ale pres den je normalni
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jinak zubu uz mame pet, 7mesic. Kdyz ji brali zuby tak byla urvana i pres den, zubama to asi neni.. mate radu?
me se dcera od narozeni pri uspavani kroutila a rvala jako pavian. Nejenom 3 dny, ale cele mesice jsme si to s manzel uzivali u kazdeho uspavani. Cili znam to.
Ja se nenechala tim kroucenim a rvanim vyvest z rovnovahy. Naucila jsem se hmat, jak ji chytit tak, aby se vykroutit nemohla a pak jsem si tak dlouho houpala, az se konecne utisila a usnula. Fakt je, ze kolem 8-9m to snad bylo nejhorsi. To se zrovna ucila lozit a bylo ji vsude plno, usnout nechtela a rvala a rvala.
Radim nenechavat vyplakat v postylce, ale nosit na rukou.
V posteli nasi neusne, hned je na ctyrech a lozi. Silou kdyz ji drzim to rve ze se nemuze hybat to je mi ji takhle lito na to nemam. Navic mam strach, ze usnu driv nez ona a spadne z postele. Vyrvat ji nenechavam, jen chvili vzdycky vydrzim vedle ni a cekam jestli se sama neuklidni, no neuklidni
napadlo me i dat postylku vedle, ale bojim se ze bych tam akorat tak musela chodit ze bych si to jem zhorsila. Navic nekdy se ji šprajcne noha do šprušlí, no proste musim vedet co tam dela..jeste nema ty svoje pohyby tak koordinovany, stoji jen kdyz je rukama o neco oprena
jééé, tak tímhle jsi mi připomněla, co mě čeká. Už jsem na toto období úplně zapomněla.. ![]()
Uspávala jsem je taky stylem, položit a oni se zvednou, tak jsem to dělala mnohokrát za sebou. A co pomohlo? U nás obrnit se pevně nervama, pak jsem omezila oční kontakt
, a dělala jsem, že spím opřená o postýlku…
Schválně jsem i nahlas dělala, že chrápu - no řvali, žduchali, nakonec si lehli a koukali - po nějaké době usli. Samozřejmě se ten čas řevu zkracoval, ale bylo to o nervy. To přiznávám… držím palce, ať toto období brzy přejde ![]()
@jiti81 diky moc
no ja doufam ze toto obdobi bude brzo pryc
oprit se o postylku a delat ze spim by asi taky neslo. Vyskubala by me vsechny vlasy
uz tak me jich vyskubala az az ![]()