Co upéct z borůvek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
4.8.10 15:56
Zizalka píše:
Angua píše:
Tak já jsem nakonec udělala ten můj původní bleskurychlý koláč s drobenkou. A zbylo mi, tak až ho sežerem, půjdu asi ještě do těch muffinů :mrgreen:Já mám borůvky od tchyně :lol:

Jééé, to se máš!
Hned bych si takovou na chvilku půjčila. :mrgreen:

Když já bych i trpělivě trhala a trhala, jenže bych musela vědět kam, aby něco bylo. I když teď je už asi stejně pozdě.

Jo, já mám hodnou :lol: Dokonce jsou to teda kupované, protože letos nestihla natrhat :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
twesty
15.7.13 14:27
@Zlatuska píše:
Hm… tak házím první… můj STAREJ DOBREJ hrnkáč (asi znáte… nevadí)

1 vejce
1 hrnek cukru krupice - pěkně s vejcem rozmíchat do pěny.
1 hrnek polohr.mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
půl prášku do pečiva
vanilkový cukr a citronová kůra (nemusí být)

hezky umícháme, nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech (hrubou moukou), posypeme borůvkami a zasypeme drobenkou (tu zplácávám většinou z lenosti z rostlinného oleje, cukru a polohrubé mouky… mělo by tam být asi máslo.. no co se dá dělat :-)

peču při 180 asitak dvacet minut?? případně trochu dýl.

Asi blbej dotaz ale nevadí :)
Hrnek?? velký pojem :) Děkuju

• Citovat
  • Upravit
22874
3.7.18 23:46

Ahoj, už jsou lesy plné borůvek :dance: Já si přivezla skoro 5kg, tak jsem hned dělala dcerce přesnídávky pak borůvkovou marmeládu s vanilkou a dnes jsme snědli lžícový koláč s borůvkami.
Další inspirace co z borůvek, třeba: křehký koláč s ovocem , borůvková bábovka , borůvkový koláč se strouhaným perníkem nebo jen borůvkové smoothie ;)

Jo a já si určitě udělám palačinku s vanilkovou zmrzlinou, boruvkama a šlehačkou :jazyk: To mi vždycky dělala babička na chatě :srdce:

A jaký je váš oblíbený recept z borůvek? Své recepty můžete vkládat sem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
4.7.18 07:47

Mi je většinou sníme jen tak třeba se zmrzlinou :D nebo milujeme boruvkove knedlíky :srdce: než z toho stihnu něco upéct tak sou pryč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22874
4.7.18 08:18

@Kriss Tina jooo na ty jsem zapoměla, ty jsou taky TOP :srdce: Takže recept na tvarohové knedlíky ;)
Já si cca 2kg zamrazila na zimu, dcerka ráda do kaše ovoce, ale potřebovala bych už nafukovací mrazák na všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí