Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zizalka píše:Angua píše:
Tak já jsem nakonec udělala ten můj původní bleskurychlý koláč s drobenkou. A zbylo mi, tak až ho sežerem, půjdu asi ještě do těch muffinůJá mám borůvky od tchyně
Jééé, to se máš!
Když já bych i trpělivě trhala a trhala, jenže bych musela vědět kam, aby něco bylo. I když teď je už asi stejně pozdě.
Hned bych si takovou na chvilku půjčila.
Jo, já mám hodnou
Dokonce jsou to teda kupované, protože letos nestihla natrhat
![]()
@Zlatuska píše:
Hm… tak házím první… můj STAREJ DOBREJ hrnkáč (asi znáte… nevadí)1 vejce
1 hrnek cukru krupice - pěkně s vejcem rozmíchat do pěny.
1 hrnek polohr.mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
půl prášku do pečiva
vanilkový cukr a citronová kůra (nemusí být)hezky umícháme, nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech (hrubou moukou), posypeme borůvkami a zasypeme drobenkou (tu zplácávám většinou z lenosti z rostlinného oleje, cukru a polohrubé mouky… mělo by tam být asi máslo.. no co se dá dělat
peču při 180 asitak dvacet minut?? případně trochu dýl.
Asi blbej dotaz ale nevadí ![]()
Hrnek?? velký pojem
Děkuju
Ahoj, už jsou lesy plné borůvek
Já si přivezla skoro 5kg, tak jsem hned dělala dcerce přesnídávky pak borůvkovou marmeládu s vanilkou a dnes jsme snědli lžícový koláč s borůvkami.
Další inspirace co z borůvek, třeba: křehký koláč s ovocem , borůvková bábovka , borůvkový koláč se strouhaným perníkem nebo jen borůvkové smoothie ![]()
Jo a já si určitě udělám palačinku s vanilkovou zmrzlinou, boruvkama a šlehačkou
To mi vždycky dělala babička na chatě ![]()
A jaký je váš oblíbený recept z borůvek? Své recepty můžete vkládat sem ![]()
Mi je většinou sníme jen tak třeba se zmrzlinou
nebo milujeme boruvkove knedlíky
než z toho stihnu něco upéct tak sou pryč ![]()
@Kriss Tina jooo na ty jsem zapoměla, ty jsou taky TOP
Takže recept na tvarohové knedlíky ![]()
Já si cca 2kg zamrazila na zimu, dcerka ráda do kaše ovoce, ale potřebovala bych už nafukovací mrazák na všechno ![]()