Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Petra3890 Já bych ty kotletky opekla, přidala k nim houby a pak zahustila smetanou. Jeden den k tomu brambory a druhej testoviny
A nebo i třeba bez smetany, jen tak podušený
Mńam mňam.
Dostala jsem hroznou chuť na nějakou omáčku s těstovinami
A nejlépe z kuřete
Toho mám hafo…jen prosím ne kuře na paprice a sýrovou omáčku na tisíc způsobů
Za nápady a recepty vám budu moc vděčná ![]()
@griet01 http://bucifousek. webgarden. cz/rubriky/fotogalerie-receptu/minutky/krakonosuv-ohen výborná ňaminka ![]()
Krakonošův oheň" - fakt žrádlo!!!
SUROVINY
500g kuřecího masa (originál je z vepřového, ale dlouho trvá než změkne), 2 smetany ke šlehání (musí být ta normální s asi 30% tuku, jiná se scvrkne), olej, 4-6 větších cibulí, sójová omáčka, chilli nebo tabasco, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY
Je to strašná dobrota! Většinou to dělám na zvláštní příležitosti nebo když se chci blýsknout před návštěvou!
Maso si nakrájíme na nudličky, dáme do misky a trošku osolíme a zakápneme sojovkou. Chvilku necháme odležet a mezi tím si nachystáme cibuli na půlkolečka tak, aby se potom rozpadla na proužky. Na pánev nalijeme olej a dáme kousíček cibule (el. sporák na č. 6) a až začně pěnit, přidáme maso a restujeme ho, dokud není zlaťoučké. Sporák stáhneme na č. 4. Potom přidáme cibuli a vařečkou ji rozďoubeme na proužky a chvilinku orestujeme (jen asi minutku) a vše zalijeme smetanou. Ochutnáme a popř. trošičku přisolíme nebo přikápneme sojovku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není masíčko měkké. Ale cibule by se neměla rozpadat! Musí být vcelku! Je potom krásně sladká. Ještě dochutíme chilli nebo tabascem dle chuti. Já toho moc nedávám, nemám ráda, když mě pálí pusa. Ale každému dle své chuti. ![]()
Podáváme s hranolkama.
Ja delam na houbach… pripadne jen kure na kminu, pridat smetanu a pripadne trochu zahustit.
a Ted koukam, ze nade mnou dela podobne @Kwaczka kotletky
@wena8621 A nepálí to? Asi bych měla dodat, že o budou jíst i mrňata ![]()
@griet01 Dělám tuhle: Osmahnout maso na pánvi (kuřecí, vepřové, hovězí - zkoušela jsem všechny). Pak zvlášť osmahnout cibulku s kouskem slaniny, zalít vývarem nebo vodou. Přidat maso, bobkový list, nový koření a celý pepř. Nechat dusit doměkka, maso vyndat, omáčku zahustit moukou, zcedit, osolit, přidat žampiony opečené na másle (když nemám, tak dám konzervu) a nakonec zakysanou smetanu.
Nebo pak křenová, nivová (vím, že je to sýr
),..
@griet01 pálí:) Ale jestli je to pro děti tak jen vynechej chilli ![]()
@griet01 pálí:) Ale jestli je to pro děti tak jen vynechej chilli ![]()
U nás je v oblibě tohle: osmahnout kuřecí maso na nudličky, přidat kukuřici, rozmarýn, vývar (nemusí být), smetanu, sůl a pepř, v případě potřeby zahustit jíškou.
Ja delam tuhle ale testoviny se k ni moc nehodi
http://recepty.vareni.cz/krupske-kure/
Holky, když už jste obnovili tuhle diskuzi.. Co budete vařit zítra nebo v týdnu? Dochází mi nápady, tak budu ráda za tipy.
Já budu zítra dělat medové kuře, jinak nevím co dál
.
@NikysekR tenhle týden mám zatím v plánu vepřové na žampionech s br. kaší, svíčkovou, květákový mozeček, dneska jsme měli rybu s kuskusem.
@NikysekR My dnes máme koprovku s bramborem a vajíčkem, pak mám v plánu pizzu a vývar ze slepice (a asi ji ještě udělám na paprice).
Já dneska dělala rajskou polívku s rýží, knedlík, vepřové maso pečené v troubě a červené zelí ![]()
Já se vyžívám ve všelijakých směsích se zeleninou a jelikož nevařím dle receptů a ráda experimentuji tak mám pokaždé něco jiného… ![]()