Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky poradte mi nějaký opravdu dobrý recept na zítra…už mi došly veškeré nápady
Nejlépe z kuřecího nebo vepřového masa ![]()
Záleží co máš k dispozici ![]()
Co třeba špíz? Gyros? Jakoukoliv směs na čínu nebo kung pao. Nebo těstoviny s kuřecím masem a třeba špenátem…rajčaty… ![]()
No špízy nejsou vůbec špatný nápad to jsme dlouho neměli
Kuře na paprice mám taky ráda, ale držím dietu takže teď omáčky moc nedělám ![]()
Těžko říct takhle z hlavy, když nevím, co vaříváš jindy…
pro inspiraci, já včera dělala těstoviny s mletým vepřovým (ala boloňské), předtím vepřový plátek zalitý smetanovo-hermelínovou omáčkou se žampiony.
Co třeba ondráše? plátek vepř. nebo kuřecího zabalit do bramborákového těsta a osmažit. k tomu kys. zelí.
Testoviny s kuretem, spenatem a smetanovou omackou, zapecene s mozzarelou. Vyborny, jestli chces tak napis, poslu recept.
@Týna K. to z ní úžasně já špenát miluju a malý taky…Pošli recept prosím ![]()
…a nebo jen minutku:
Maso nasolit, jemně opepřit, potřít hořčicí a orestovat…pěkně s brambůrkem omaštěným máslem, k tomu zeleninu rajče, papriku, apod., mňam ![]()
@Mar__tanka1983 bolonske jsem ted taky dělala
ale mohu poprosit o recept na tu smetanovo hermelinovou omáčku?
Kuřecí nudličky s porkem zalité smetanou a k tomu americké brambory, vařím dnes. O víkendu dělám řízky s bramborovým salátem a plánuji těstoviny s brokolicí. Mňam mňam. ![]()
@mejdlylko t kuřecí nudličky dělávám často…to úplně miluju
Řízečky jsme měli v úterý ![]()
@MamuškaLuci takže budeš potřebovat:
- těstoviny (já mám nejradši penne)
- smetanu na vaření
- mražený listový špenát
- česnek
- tavený sýr (nejlepší je Smetanito)
- mozzarelu
- bazalku (já používám sušenou, do těch zapečených je lepší)
- kuřecí maso
Uvaříš si těstoviny a necháš si je vedle. Mezitím si na olivovém oleji orestujes kousky kuřete, pak ho z pánvičky vyndáš, ale ten výpek si tam nechej… na tom výpeku rozpustíš tavený sýr (podle potřeby můžeš přidat ještě trošičku oleje), přidáš smetanu, česnek a bazalku a počkáš až ti omáčka hezky zhoustne a všechno se spojí… je potřeba sýr nechat pořádně rozpustit, aby nebyly hrudky
pak přidáš nasekanej špenát (já ho předtím přeleju vařící vodou a nechám povolit, trošku osolím)… omáčku ještě trošičku povařím, přidám zpátky maso, podle potřeby dochutím. Smíchám s těstovinama, dám do zapékací misky a pokryju vrstvou nastrouhané mozzarely… v troubě dělám tak na 180 stupňů dokud mozzarela nezezlátne… fakt jsou moc dobrý a rychle hotový ![]()
@MamuškaLuci není to žádný recept, dala sem tam, co sem měla doma a ono to bylo výborný.
Na trošce oleje jsem zprudka opekla naklepaný plátky vepř. kotlety (bez kosti), v tom výpeku sem orestovala žampiony, trochu osolila, opepřila, přidala na malé kostky nakrájený jeden hermelín, 100ml šlehačky, nechala to provařit, aby se hermelín rozpustil, a pak sem přidala 200ml zakysané smetany, promíchala a dál už nevařila.
Pak vrátit zpátky maso prohřát a hotovo.
Chlapovi sem na to na talíři dala ještě rozpustit jeden plátek uzeného maasdamu ![]()