Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky vařím bez receptů. Recepty používám jen na pečení.
Dneska mám v plánu segedín s knedlíkem.
Ahoj chci se jen zeptat mam dcerku 18 mesicu jak moc korenit? moje kamardka uz na 6 mesici sve deti krmila svickouvou poradte diky
@matka3deti Syn má necelých 14 měsíců a kořením mu s mírou. Dávám bazalku, oregano, kmín, bobkový list, majoránku,.. A do sladkých jídel skořici.
V 6 měsících bych mu svíčkovou teda nedala
. Teď už mu někdy dám oběd, co máme my, ale většinou mu vařím zvlášť.
@matka3deti píše:
Ahoj chci se jen zeptat mam dcerku 18 mesicu jak moc korenit? moje kamardka uz na 6 mesici sve deti krmila svickouvou poradte diky
to už kluk většinou jedl s námi, ale nedělám doma smažená jídla. S klidným svědomím jsem dávala bylinky, kmín, nové koření, bobkový list i pepř (v rozumném množství). Solíme u nás hodně málo, takže s tím taky nebyl problém. Svíčkovou měl kluk nějak kolem roku.
Náš prcek svíčkovou ještě neměl, ale už měl dvakrát nebo třikrát kuře na paprice a to mu chutnalo hodně. Taky už měl rajskou a opět mu šmakovalo
.
Ahoj děvčátka, tak jdu s jedním výborným receptem, který (což mě překvapilo) moc lidí nezná, očistit nakrájet brambory do brutvanu, osolit okmínovat, na ně položit kuřecí stehna, nakořeněná a vše zalít 30 % šlehačkou, nechat péct až se šlehačka téměř vypaří a zůstane nalepená na bramborech, fakt dobrota s kyselým okurkem. O víkendu budou smetanové těstoviny, kuřecí masíčko na kousky nakořenit, zasypat troškou solamylu (maso bude úžasně měkké a křehké) a olej nechat chvilku uležet, stačí 20 min a pak na pánev, jak je maso osmažené, zalít šlehačkou, přidat sladkou papriku, dosolit, dopepřit dle chuti, k tomu špagety a hodně strouhaného sýra, dělala to sestra, když jsme byly malé a hrozně nám to chutná. chuti zdar!
@NikysekR omáčky u našeho jasně vedou (nejvíc rajská), ale já jsem líná je vařit
A pak ještě miluje jakékoliv krémové polívky.
Malé normálně dávám polévky co nám ale do jineho hrnce ale moc nestiham varit protoze mam 2 mesice stare dvojcatka tak vetsinou nam vari mamka ![]()
Polívky jí taky stejné co my. U nás vede rajská s rýží, tu opravdu miluje. Pak má rád špenátovou a zeleninovou.
@lucenka Tak omáčky jsou pracnější, ale zase pokud nějakou vařím, tak už nemusím vařit oběd malýmu, takže si v podstatě ušetřím práci
.
@lucindaluckatá Já to znám podobně a děláme už léta. Ale my to děláme takto: Syrové brambory nakrájet na plátky, osolit, okmínovat, na to položit kuřecí prsíčka nebo vepřové kotlety, osolit a opepřit. Na to zase plátky brambor. Pak 33% smetanu smíchat s trochou protlaku nebo kečupu a zalít tím maso s bramborama. Péct nejprve zakryté do změknutí a pak odkrýt.
Je to moc dobré
.
A co se týče dnešního oběda, tak jsem dělala zeleninovo-masové karbanátky s hermelínem a bramborovou kaši. Zítra bude asi čína s rýží.
Holky my dnes meli spagety s rajcatovou omackou(z cersvych rajcat), bylinkami, smetanou, cesnekem a krevetami a muslemi…dokonce mala dostala par krevet(sice se trochu opupinkovala kolem pusy, ale prelo to za chvili)
@1.zizi mňam to bych si klidně dala. Trošku ujíždím na mušlích, ale doma si na ně netroufám. Jinak já dneska měla dost chudý jídelníček - jenom bramboračku (ráno jsem byla u zubaře).
@lucenka bramboracku bych si dala taky, ale je mi lito spotrebovavat houby, kdyz poradne nekoncila houbarska sezona ![]()
Já se vyžívám ve všelijakých směsích se zeleninou a jelikož nevařím dle receptů a ráda experimentuji tak mám pokaždé něco jiného…