Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@terinka4444 píše:
Tak jo
375 ml mléka
2 lžíce olivového oleje nebo dvě vejce
750g hrubé mouky
1lžička cukru
1 a 1/2 lžičky soli
1 sušené droždíklasicky do pekárny na program těsto, mlíko, olej na to moku, doprostřed cukr, na to droždí, sůl do rohu a na těsto nechat pekárnu umíchat.
Tohle je množství na tři šišky, do parního hrnce, ty mřížkovaná dna potři olejem, ať se to nepřilepí a 25minut v hrnci. Málokdo v tom hrnci dělí knedlíky jsou naprosto famózní, nejsou žbleptlé, nedá se na tom nic pokazit. Moje tchýně obdivuje mé knedlíky a to je sakra co říct a je to téměř bez práce nezkazitelné.
Tak ten recept se mi moc líbí. Taky nemám ráda rohlíky, tak by tohle mohlo být dobré. Akorát teda nemám pekárnu, tak to budu muset udělat růčo, ale snad to nějak dopadne ![]()
Osobně bych udělala klasiku, k protože ten nejí to, tomu nechutná on..
Udělala bych kuřecí řízky, s bramborem a okurkový salat, a nebo kompot na výběr.. zas eu salátu každý dělá jiný.. ![]()
@kaspluc píše:
@Samamama ty a obalujes jen ve strouhance se syrem nebo trojobal?
Rovnou v té strouhance se sýrem, ten jogurt tam plní funkci toho vejce.
Jinak jak tu padlo solení jater na konec, já to tak taky vždy dělala a pak říkal kuchař v TV (tuším, že Vodochodský, ten je vyučený kuchař, tak nekecá
), že to je pověra, že játra ztvrdnou max. proto, že se dělají moc dlouho. Od té doby solím hned a funguje to
.
@Samamama já jsem taky vyučená kuchařka a vždy u vnitřností byl vykřičník solit až na konec tak raději neriskuji ![]()
@Markéta80 A sakra, tak jsem se dostala do názorového presu dvou odborníků
. Já nejsem kuchařka, tak jen prodávám, jak jsem koupila. Ale je fakt, že játra už solím klidně na začátku a netvrdnou.
@Samamama
vim že jsme se učili že u drůbeže a králíka to nevadí ale jaks e to dělá delší dobu tak se solit nemají tak nesolim
já i maso moc nesolim a vše dosoluji až ke konci vaření
ale je to o zvyku a stejně vše se dochucuje nakonec takže ok jen teda játra solim celé až nakonec, ale když tam dávam ten špek tak ten sám je taky slaný dost
![]()
@Markéta80 já právě raději solím a kořením už v průběhu, páč mám nějaký vlezlý pocit, že když to dám nakonec, že už to do toho jídla jakoby nepronikne. Ale to je jen moje obsese
, navíc teď občas musím dochucovat nakonec, abych předem oddělila pro mladšího synka (ale i tak mi to vadí, tak raději málo solím nám všem, abych nemusela oddělovat
, nakonec i pro nás je to zdravější).